Ποιος είναι ο κορυφαίος Ευρωπαίος παίκτης; (poll)

Ένας από τους Βίρτζιλ φαν Ντάικ, Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι θα κερδίσει την Πέμπτη το βραβείο του καλύτερου Ευρωπαίου παίκτη από την UEFA. Ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί από το 2011, με τον Πορτογάλο να έχει απολαύσει αυτή την προσωπική διάκριση 3 φορές (2014, 2016, 2017)και ο Μέσι 2 (2011,2015).

Τον περασμένο χρόνο, ο Λόυκα Μόντριτς, έβαλε τέλος στην κυριαρχία του Ρονάλντο και την του Μέσι και το ίδιο ελπίζει να κάνει και ο Ολλανδός αμυντικός, μετά από μία «μυθική» σεζόν με την Λίβερπουλ. Όταν πρόκειται για προσωπικές διακρίσεις,
τα ονόματα του Μέσι και του Ρονάλντο, δύσκολα απουσιάζουν. Είναι μία «μάχη» μεταξύ των 2 κορυφαίων παικτών στον πλανήτη, που κρατάει πολλά χρόνια.
Ο Ρονάλντο βοήθησε τη Γιουβέντους να κερδίσει τη Serie A ενώ ο Μέσι οδήγησε την Μπαρτσελόνα στον τίτλο της La Liga.

Με την βοήθεια της Opta Sports, ας δούμε τα πεπραγμένα των δύο άσων την περασμένη σεζόν (31 Ιουλίου 2018- 31 Ιουλίου 2019):

Με βάση τα στατιστικά τους, ο Μέσι ήταν μακράν ο πιο απαραίτητος παίκτης για την ομάδα και την Εθνική του. Κατά τη διάρκεια αυτής της δωδεκάμηνης περιόδου σημείωσε 54 γκολ έναντι 31 του Ρονάλντο, με ποσοστό σκοραρίσματος, ένα γκολ ανά 86 λεπτών, έναντι ενός γκολ ανά 127 λεπτών του μεγάλου του αντιπάλου.

Διευρύνοντας τη σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη, ο Μέσι ξεπέρασε όλους τους αντιπάλους του. Ο κοντινότερος αμφισβητίας του, ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σημείωσε 11 γκολ λιγότερα από τον Αργεντινό, δηλαδή 40.
Από την άλλη πλευρά ο Ρονάλντο έμεινε εκτός 8αδας των κορυφαίων σκόρερ, ανάμεσα στους παίκτες που συμμετείχαν στα 5 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙΣ!
Ο Φαν Ντάικ αποδείχτηκε ίσως ο πιο κομβικός παίκτης της Λίβερπουλ στην ανοδική πορεία της ομάδας τα τελευταία χρόνια και ήταν βέβαια αναπόσπαστο μέρος της, στην πορεία προς την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και στην εκπληκτική πορεία στο πρωτάθλημα, άσχετα αν τελικά ο τίτλος χάθηκε, από την σχεδόν αλάνθαστη Μάντσεστερ Σίτι.

Ένας αμυντικός δεν έχει κερδίσει ποτέ το βραβείο τα προηγούμενα χρόνια και το γεγονός ότι ο Ολλανδός, είναι στην τελική τριάδα, αποτελεί ήδη ένα μεγάλο επίτευγμα.
Μπορεί όμως να στεφθεί ο καλύτερος παίκτης της Ευρώπης; Ας ρίξουμε μια ματιά στα στατιστικά του από το ξεκίνημα της περιόδου 2018-19:

Ο Φαν Ντάικ πραγματοποίησε συνολικά 59 εμφανίσεις μέσα στη σεζόν για Λίβερπουλ και Εθνική ομάδα, σκοράροντας 9 φορές και δίνοντας 4 ασίστ. Έπαιξε επίσης περισσότερα λεπτά για τη Λίβερπουλ (4.465 λεπτά), από οποιονδήποτε άλλον παίκτη.

Σε όλες τις διοργανώσεις, εν τω μεταξύ, κέρδισε πάνω από το 70% των μονομαχιών, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα του στο κέντρο της άμυνας. Από τους συνολικά 293 αμυντικούς στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα που είχαν συμμετοχή σε τουλάχιστον 200 μονομαχίες, κανένας δεν είχε υψηλότερο ποσοστό από τον άσο της Λίβερπουλ!
Ο Φαν Ντάικ αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για κάθε μικρό παιδί που βλέπει ότι μπορεί να γίνει σούπερ σταρ, έστω και αν είναι αμυντικός.
Keywords
Τυχαία Θέματα