Ποια είναι η A.I.M και τι ρόλο θα παίξει στην ιστορία του Marvel's Avengers

Αυτοί οι κακοί επιστήμονες με τα κίτρινα κοστούμια μελισσοκόμων δεν είναι για γέλια. Εντάξει, ίσως λίγο.

Με την Gamescom 2019 να μας δίνει μια πληθώρα από νέες λεπτομέρειες για το Marvel’s Avengers, είναι ώρα να ασχοληθούμε με ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του παιχνιδιού, δηλαδή τους κακούς της υπόθεσης. Σε αυτή την ιστορία λοιπόν, οι ήρωές μας θα βασανιστούν από τον κακόφημο οργανισμό Advanced Idea Mechanics, γνωστή και ως A.I.M. Με χαρακτηριστικό τις κίτρινες στολές

τους, αυτές οι "εξέχουσες προσωπικότητες" αποτελούν μέρος της Marvel Comics από τη δεκαετία του 1960 και έχουν εμφανιστεί σε παιχνίδια, ταινίες και σειρές.

Πάμε να δούμε λοιπόν όλα όσα γνωρίζουμε γι'αυτούς.

Tο ντεμπούτο της AIM στην Marvel ComicsΟι Nick Fury, Jasper Sitwell και “Dum Dum” Duggan αντιμετώπισαν για πρώτη φορά την A.I.M στο κόμικ "Strange Tales #146" το 1966. Στην πρώτη εμφάνιση της ομάδας, η A.I.M. περιγράφουν τον εαυτό της ως "μια κοινωνία με τα μεγαλύτερα μυαλά στη Γη". Ενώ οι πράκτορες της S.H.I.E.L.D. ήταν απασχολημένοι με τα αυτοματοποιημένα ανδροειδή, που κατασκευάστηκαν από μια μυστική οργάνωση, γνωστή ως THEM, ο επικεφαλής της Α.Ι.Μ. έκανε την κίνησή του, προτείνοντας μια συνεργασία με τις πιο εκλεκτές ομάδες του στρατού. Ο Fury τελικά αποκάλυψε τις κακόβουλες βλέψεις τους στην κυβέρνηση και στον κόσμο.

Η A.I.M. είναι, όπως μαθαίνουμε αργότερα, μέρος της THEM, η οποία με τη σειρά της αποτελεί μέρος της HYDRA. Ξέρουμε, είναι πολλές οι πληροφορίες, αλλά το βασικό νόημα είναι ότι η A.I.M. εδραιώθηκε ως μια ομάδα από εξαιρετικά μυαλά που θέλει να κατακτήσει τον κόσμο, μέσα από την επιστήμη!

Ο αρχηγός της A.I.M.Μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της A.I.M. είναι ο Mental Organism Designed Only for Killing, γνωστός ως M.O.D.O.K. Μπορεί να μοιάζει εμφανισιακά αστείος, με το τεράστιο κεφάλι και τα μικρά χέρια και πόδια, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένας από τους πιο ικανούς αντιπάλους των Avengers, καθώς έχει υπερανθρώπινη ευφυΐα, ψυχικές ικανότητες, όπως ο έλεγχος του νου, και ισχυρά mind beams. M.O.D.O.K. vs Scarlet Witch. Image credit: Marvel Comics

Ο M.O.D.O.K. ήρθε πρώτα αντιμέτωπος με τον Captain America στο Tales of Suspense #93 (1967), όπου ο Cap έπρεπε να σώσει μια πράκτορα, που βρισκόταν σε μυστική αποστολή στην A.I.M., αλλά τελικά αποκαλύφθηκε. Δεν ήξερε το όνομά της τότε, αλλά το γνωρίζουμε τώρα, και είναι η Agent 13, γνωστή ως Sharon Carter. O Cap έτσι πιάστηκε και μεταφέρθηκε για να γνωρίσει τον M.O.D.O.K., που νίκησε την σούπερ στρατιώτη. Mε την βοήθεια της Sharon Carter και ορισμένων εξαγριωμένων στρατιωτών της A.I.M., ο Captain America κατατρόπωσε τον M.O.D.O.K. και διέφυγε με την Carter.

Οι πολλές κακές πράξεις της A.I.M.Όπως ο M.O.D.O.K., έτσι και η A.I.M. θέλει απλά να κατακτήσει τον κόσμο. Η A.I.M. και ο M.O.D.O.K. συνέχισαν να δημιουργούν προβλήματα στον Captain America και τους Avengers στα κόμικ, από την παραγωγή του Cosmic Cube, μέχρι την δημιουργία του Red Hulk. Επανέφεραν στη ζωή και συνεργάστηκαν με τον Red Skull, επιτέθηκαν και αιχμαλώτισαν ήρωες για να κάνουν πειράματα πάνω τους και δημιούργησαν ένα ρομπότ, ονόματι Super-Adaptoid, που μπορεί να μιμηθεί και να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις οποιουδήποτε έρχεται σε επαφή μαζί του. Να δημιουργήσουν μια εναλλακτική διάσταση, όπου οι πιο ενάρετοι ήρωες είναι οι κακοί του κόσμου; Ναι το έκαναν και αυτό, μέχρι τους σταμάτησαν οι Dark Avengers.

Η A.I.M. φαίνεται να είναι επικεντρωμένη στο σκοπό της, σε όλα τα μέσα της Marvel, από την σειρά Avengers Assemble, μέχρι το Cinematic Universe.

Στο Iron Man 3, ο Aldrich Killian συστήθηκε στον Tony Stark και την Δρ. Maya Hansen στο 1999, για να τους παρουσιάσει την ιδέα για ένα “ιδιωτικά χρηματοδοτούμενο thinktank” ονόματι Advanced Idea Mechanics. Χρόνια αργότερα, ο Killian βρήκε αυτοπεποίθηση και μετέτρεψε την A.I.M. σε έναν οργανισμό, εξαιρετικά επικίνδυνο. Δούλεψε μάλιστα με την Hansen στο project "Extremis", που ήταν ικανό να ξαναγράψει το DNA και να γιατρέψει ή και να δώσει ώθηση στις ανθρώπινες δυνατότητες, με τρομακτικές παρενέργειες. Η μοχθηρή επιστήμη στα καλύτερά της. Αν και δεν υπήρχαν ακόμα στρατιώτες με κίτρινες στολές, ή ο M.O.D.O.K., ο Killian και η A.I.M. αποτέλεσαν μεγάλη δυσκολία για τον Tony Stark.

Η A.I.M. ως villain στο Marvel’s Avengers

Αν και δεν έχουμε ακόμα πολλές λεπτομέρειες για την ιστορία του Marvel's Avengers, ωστόσο γνωρίζουμε ότι οι υπηρήρωές μας είναι πλέον ανεπιθύμητοι, καθώς απέτυχαν να σταματήσουν μια επίθεση, κατά τη διάρκεια της A-Day. Στα επόμενα χρόνια, η A.I.M. αναλαμβάνει να "προστατέψει" τον κόσμο, με τους μηχανικούς, ΑΙ φύλακές της, που μοιάζουν πάρα πολύ με την στολή του Iron Man και που φυσικά, κάθε άλλο παρά αλτρουιστικά μοτίβα έχουν στο μυαλό τους.

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νέα από την Gamescom 2019 στο ειδικό hub του IGN Greece.

H Μαριάντζελα (Angelgraph) είναι News Overlord στο Gaming Dep του IGN Greece. Όταν δεν γράφει ή δεν ασχολείται με τα social media του IGN, μπορείτε να τη βρείτε στο Facebook και το Twitter. Keep Gaming Buddies!

IGN Greece Everspace 2 Official Reveal Trailer - Gamescom 2019 Gamescom 2019: 53 νέες λεπτομέρειες για το Marvel's Avengers Marvel's Avengers Prologue PS4 Gameplay Trailer in 4K

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα