Πογέτ: «Έχουμε ένα γκρουπ νικητών και θέλουμε τη νίκη σε κάθε ματς»

Έτοιμος για την πρόκληση των επίσημων αναμετρήσεων της Εθνικής Ελλάδος εμφανίστηκε ο ομοσπονδιακός της τεχνικός, Γκουστάβο Πογέτ. Ο 54χρονος τεχνικός απάντησε σε όλα τα ερωτήματα, από το τι περιμένει στα παιχνίδια που έρχονται μέχρι και τις επιλογές του!

«Τώρα έχονται τα ματς που μετρούν, παίζουμε μόνο για τη νίκη»

Αρχικά ο Ουρουγουανός προπονητής αναφέρθηκε στο κλίμα που υπάρχει και τον στόχο της ομάδας ο οποίος είναι ο ίδιος σε κάθε ματς! Νίκες παντού…

«Η ατμόσφαιρα είναι καλή. Με τους περισσότερους παίκτες είμαστε εδώ και καιρό μαζί και γνωριζόμαστε! Απολαμβάνουν

την προπόνηση και το να αγωνίζονται παρέα. Όμως τώρα έρχοντα τα ματς που μετρούν! Η Β. Ιρλανδία είναι μια δυνατή ομάδα και ξέρουμε τι μπορεί να κάνει», σημείωσε πριν συνεχίσει στεκόμενος όχι μόνο στη Β. Ιρλανδία, αλλά και στα παιχνίδια που έρχονται!

«Πάντα το αναλύω και λέω ότι στο ποδόσφαιρο το επόμενο ματς πάντα είναι το πιο σημαντικό. Θέλουμε τη νίκη απέναντί τους, όπως τη θέλουμε και με το Κόσοβο και την Κύπρο που ακολουθούν. Αλλά ναι ειναι καλύτερα να πάμε με αυτή τη νοοτροπία και να αρχίσουμε με νίκη. Θέλουμε να πάμε στο Νησί και να φύγουμε με το “διπλό”», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε ένα γκρουπ νικητών, “ανοικτή” για όλους η Εθνική»

Παράλληλα σχολίασε και το γεγονός ότι 14 παίκτες της Εθνικής κατέκτησαν κάποιον τίτλο φέτος, λέγοντας ότι στη Γαλανόλευκη υπάρχει η νοοτροπία νικητή!

«Σημαίνει πολλά η επιτυχία που είχε ο κάθε παίκτης με την ομάδα του. Είμαστε άνθρωποι και όταν έχεις το… μομέντουμ, παίζεις καλύτερα και αποδίδεις στο μέγιστο. Έχουμε ένα γκρουπ νικητών. Σε κάθε θέση υπάρχει κάποιος που κέρδισε κάτι. Αυτό θα μας ανεβάσει επίπεδο».

Εν συνεχεία σημείωσε πως η πόρτα της Εθνικής είναι “ανοικτή” για όλους, αλλά πως ο κορμός της θα είναι σταθερός.

«Η πόρτα της Εθνικής είναι πάντα “ανοικτή”. Όπως ξέρετε είχαμε πρόβλημα με τον Φούντα και ο Τζόλης είναι κάποιος που μπορεί να τον αντικαταστήσει. Μπορείς συνέχεια να διαλέξεις κάποιον που βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Αυτό είναι το πλεονέκτημα της Εθνικής. Σε φυσιολογικές συνθήκες όμως το 80% των παικτών είναι οι ίδιοι», τόνισε ο Πογέτ!

«Να δώσουμε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο»

Τέλος έκανε αναφορά και στο τι θα πει στους παίκτες του πριν το παιχνίδι με τη Β. Ιρλανδία, αλλά και το αν έχει πάρει κάποιο… σκονάκι από τον Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος ξέρει όλους τους παίκτες της!

«Πρέπει να παίξετε για αυτό το εθνόσημο. Έχουμε την ποιότητα και τη θέληση να πάρουμε τη νίκη, αλλά θέλω να εκπροσωπήσουμε και τη χώρα χωρίς να μετανιώσουμε για κάτι. Να δώσουμε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο», σχολίασε ο Ουρουγουανός πριν κλείσει τη συνέντευξή του για τον… καφέ και τη συζήτηση που είχε με τον Μπάλντοκ:

«Κι εγώ ξέρω καλά του παίκτες της Β. Ιρλανδίας. Ζω στην Αγγλία. Όχι τώρα, γιατί βρίσκομαι στην Αθήνα. Είναι παίκτες από όλες τις κατηγορίες της χώρας, αλλά και από το σκωτσέζικο πρωτάθλημα. Ξέρω περίπου το… 90%. Πάντως ήπιαμε καφέ μαζί το πρωί και συζητήσαμε για κάποιους εξ αυτών. Ο Μπάλντοκ τους αντιμετώπισε φέτος και αυτό είναι σημαντικό!».

Keywords
Τυχαία Θέματα