Ποδοσφαιριστές στη Ρουμανία: “Υιοθετείς το σκυλάκι, σώζεις ζωές” (pics)

Η τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν στη Ρουμανία συνδυάζεται και με μια εξαιρετική δράση. Οι παίκτες των ομάδων σε παιχνίδια που έχουν επιλεγεί, μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με σκυλάκια στην αγκαλιά τους.

Είναι αδέσποτα σκυλάκια, από καταφύγια ζώων και στον λαιμό τους έχουν γραμμένο το όνομά τους ώστε ο κόσμος που ενδιαφέρεται να πει ποιο είναι το σκυλάκι που θέλει να υιοθετήσει.

Για το θέμα είχε μιλήσει στην εκπομπή Monday F.C. του Novasports,

ο Ρόμπερτ Πόνγκρατζ, ο αντιπρόεδρος της ρουμανικής Λίγκας των ομάδων καθώς η συγκεκριμένη δράση γίνεται με τη συνεργασία τους.

Στο Novasports.gr μίλησε από τη Ρουμανία, ο Χούμπερτ Τούμα, ο πρόεδρος του “Ilfov County Council”, της περιφέρειας του Ilfov County, της ευρύτερης περιοχής του Βουκουρεστίου.

Ο Χούμπερτ Τούμα

Η συγκεριμένη δράση έρχεται σε συνεργασία και με το τμήμα για την προστασία ζώων του “Ilfov County Council”, με συντονίστρια τη Χίλντε Τουντόρα.

–Πώς σας ήρθε αυτή η ιδέα;

“Όταν μιλήσαμε με την ομάδα μου, για το τι μπορούμε να κάνουμε για τα ζωάκια, σκέφτηκα δύο πράγματα: Το ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι για να μειώσουμε τον αριθμό των ζώων που ζούνε σε καταδφύγια και να αλλάξουμε την προσέγγιση που έχει ο κόσμος για τα ζώα. Και ρώτησα την ομάδα μου, να βρούμε μία δράση που να τα συνδυάζει και τα δύο. Και κάπως έτσι, άρχισε η δράση μας που έχει την επωνυμία “Γέμισε το κενό στη ζωή σου”, σε συνεργασία με τη Λίγκα των ομάδων στη Ρουμανία”.

–Έχει επίσης να κάνει με τη δυναμική που έχει το ποδόσφαιρο ως άθλημα;

“Διαλέξαμε το ποδόσφαιρο γιατί είναι τοπίο δημοφιλές άθλημα στη Ρουμανία. Και όχι μόνο αλλά και παγκοσμίως. Επίσης, σκεφτόμαστε να επεκτείνουμε το συγκεκριμένο πρότζεκτ. Τον επόμενο μήνα, θα υπογράψουμε συνεργασία και με άλλα σωματεία στη Ρουμανία, με σκοπό να επεκτείνουμε τη συγκεκριμένη δράση, με τα σκυλάκια για υιοθεσία, και σε παιχνίδια μπάσκετ αλλά και χάντμπολ επίσης”.

–Είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στη Ρουμανία;

“Είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά και στη Ρουμανία αλλά και στην Ευρώπη. Θέλαμε να εμφανιστούμε με ένα πρότζεκτ που να τραβήξει το ενδιαφέρον για αυτό το πρόβλημα. Στη Ρουμανία, υπάρχουν πολλά σκυλιά στους δρόμους. Οι αριθμοί μας δείχνουν ότι μόνο 1 στα 10 σκυλιά υιοθετείται. Και τα καταφύγια ζώων είναι υπερπλήρη. Το να υιοθετείς, σημαίνει ότι σώζεις ζωές. Και μόνο με στείρωση, μπορούμε να μειώσουμε τον αριθμό των σκύλων στους δρόμους. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και πάλι την Επαγγελματική Λίγκα των ομάδων στη Ρουμανία για όλη τη στήριξη σε αυτό το πρότζεκτ”.

Ο Χούμπερτ Τούμα προσθέτει: “Δεν γνωρίζουμε αν το πρότζεκτ θα υλοποιηθεί σε άλλες χώρες αλλά είδαμε ότι εκτιμήθηκε παγκοσμίως. Δεν είχαμε ονειρευτεί τέτοια επιτυχία. Για αυτό το πρότζεκτ έχουν γράψει παντού: στην Ευρώπη, στις Η.Π.Α., στην Ασία. Είμαστε ενθουσιασμένοι. Στην Τιμισοάρα, στη Ρουμανία, μια ποδοσφαιρική ομάδα, ακολούθησε το παράδειγμά μας και άρχισε να προσκαλεί για υιοθεσία σκύλων στα παιχνίδια. Ελπίζουμε ότι αυτή η ιδέα, θα υλοποιηθεί σε όλο και περισσότερες χώρες έτσι ώστε να σωθούνε όσα περισσότερα ζωάκια είναι δυνατόν”.

Συμπληρώνει: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο κόσμος άρχισε να επικοινωνεί μαζί μας για να υιοθετήσει σκυλάκια. Όλα τα σκυλάκια χρειάζονται υπεύθυνες οικογένειες. Λάβαμε εκατοντάδες μηνύματα από ανθρώπους από όλο τον κόσμο και είμαστε τόσο χαρούμενοι που μας υποστηρίζουν και υποστηρίζουν και το πρότζεκτ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον καθένα για αυτό και υποσχόμαστε να συνεχίζουμε να βοηθάμε τα ζώα που το έχουν ανάγκη”.

Keywords
Τυχαία Θέματα