Πληρώνει ακριβά την αντιγραφή…

Όταν ο πανέξυπνος πρόεδρος Μισέλ Σεντού άλλαζε τη σελίδα της μόνιμης σταθεράς στο «hexagone» Λιλ με τη μεταβίβαση των μετοχών στον Λουξεμβούργιο-Ισπανό businessman Λόπεζ δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα άλλαζε τόσο άμεσα και αναπότρεπτα και την κατηγορία της αγαπημένης του ομάδας. Αυτής που κατέκτησε κόντρα στα προγνωστικά το πρωτάθλημα το 2011 με κόουτς Γκαρσιά χωρίς να έχει έδρα (φιλοξενούμενη στο Μετροπόλ), αυτής που έπαιζε ματς Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μάντσετστερ Γιουνάιτεντ στο αφιλόξενο, γειτονικό Λανς, αυτής που τελικώς κατασκεύασε το γηπεδικό
διαμάντι «Πιερ Μορουά» για να αλλάξει επίπεδο, level, status και να γίνει Gold, 5 stars!

Στα χέρια του φιλόδοξου, οραματιστή Σεντού η Λιλ μεγάλωσε. Όχι απότομα και μαγικά, αλλά προγραμματισμένα και συντονισμένα. Ως οργανισμός, ως club. Και ο Λόπεζ την ανέλαβε υποτίθεται για να την εκτοξεύσει, οικονομικώς (έχει ήδη κατηγορηθεί για ατασθαλίες και αν δεν ανταποκριθεί άμεσα, ο υποβιβασμός ανεξαρτήτως θέσης στη βαθμολογία έχει αναγγελθεί!) και αγωνιστικώς. Με τη μεγάλη διαφορά, ότι η μέχρι στιγμής απογείωση εξελίσσεται σε απότομη προσγείωση στην οδυνηρή πραγματικότητα της Λιγκ2.

Το μεγαλεπήβολο καλοκαιρινό, αλά Μονακό (τι ειρωνεία, την Παρασκευή το βράδυ η Μονακό έδωσε τη χαριστική βολή στους αντιγραφείς, με ανατροπή), πρότζεκτ των 60 εκ. ευρώ με Μπιέλσα προπονητή μετετράπη σε απρόσμενο φιάσκο, η δε διοικητική, πολυπληθής στελέχωση με Ίνγκλα, Κάμπος (Πορτογάλος, μεταγραφή από τη Μονακό, για να κάνει μεταγραφές τύπου Μπακαγιόκο και Σίλβα), Μπεριά ασύμβατη με το dna της ομάδας.

Αυτής που είχε ανοιχτή επικοινωνία με το Βέλγιο και έπαιρνε πρώτη τα κορυφαία «προϊόντα» των περιοχών γύρω από τοις Βρυξέλλες (Αζάρ, Οριζί), αυτής που στηριζόταν σε καλούς γηγενείς ποδοσφαιριστές (Ντεμπισί, Μπεριά, Καμπάιγ, Μαβουμπά), αυτής που ήξερε να πουλάει και να αγοράζει και να είναι οικονομικά υγιής. Τώρα, η Λιλ είναι προτελευταία στη βαθμολογία και αδύναμη να σηκώσει κεφάλι από τα απανωτά χτυπήματα εχθρών και φίλων, παίζει ποδόσφαιρο αναποτελεσματικό και φλύαρο απόρροια της δραματικής εσωτερικής κατάστασης, έχει προπονητή έμπειρο, τον Γκατιέ που τα είδε όλα στο ντου των οπαδών μετά το 1-1 με την Μονπελιέ εντός έδρας (τι εικόνα, αλήθεια, στο «Μορουά»), δεν έχει ψυχολογία για να γυρίσει την κατάσταση και παίκτες να σηκώσουν το βάρος της φανέλας.

Η πορεία προς τη Λιγκ2 μοιάζει προδιαγεγραμμένη. Μόνο ένα θαύμα μπορεί να την αποτρέψει…
Keywords
Τυχαία Θέματα