Πληροφορίες ότι εντοπίστηκε νεκρός ο ένας από τους δύο πιλότους του Φάντομ που κατέπεσε

Νεκρός φαίνεται να εντοπίστηκε ο ένας από τους δύο πιλότους του Φάντομ που κατέπεσε νότια της Ανδραβίδας, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το pelop.gr.

Νωρίτερα είχαν βρεθεί τα πρώτα συντρίμμια του διθέσιου αεροσκάφους F-4, που συνετρίβη το πρωί της Δευτέρας, στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του δεύτερου χειριστή.

Το χρονικό της μοιραίας πτήσης

Το μαχητικό αεροσκάφος εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και πετούσε μαζί με άλλο ένα Φάντομ. Τα δύο αεροσκάφη, εκτελούσαν πτήση χαμηλής

ναυτιλίας. Πετούσαν δηλαδή, σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος, πάνω από το ανάγλυφο αλλά και πάνω από το νερό.

Οι έρευνες ξεκίνησαν μετά την ενημέρωση από τον νούμερο 1 του πρώτου Φάντομ, ότι το δεύτερο αεροσκάφος του σχηματισμού κατέπεσε ανοιχτά του Κυπαρισσιακού Κόλπου.

Οπως ανέφερε η ΕΡΤ1, ο χειριστής του πρώτου αεροσκάφους, δήλωσε πως οι δύο πιλότοι δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το εκτινασσόμενο κάθισμα. Ωστόσο, σύμφωνα

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό των δύο ιπτάμενων, συμμετέχουν δύο ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκονται μια φρεγάτα κι ένα αεροσκάφος C-130.

Πιθανότατα προέκυψε μηχανική βλάβη

Ο αντιπτέραρχος εν αποστρατεία Βαγγέλης Γεωργούσης, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι προφανώς πρόκειται για μηχανική βλάβη που προέκυψε στο Φάντομ, η οποία δεν μπορούσε να διορθωθεί και οι πιλότοι έκριναν ότι έπρεπε να το εγκαταλείψουν ενώ βρίσκονταν σε ασφαλές ύψος.

Διευκρίνισε, μάλιστα πως το Φάντομ δεν είναι εκπαιδευτικό αεροπλάνο, αλλά σε καιρό ειρήνης οι πιλότοι κάνουν εκπαιδευτικές πτήσεις με τα αεροσκάφη αυτά για να είναι πάντα σε ετοιμότητα.

Η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

“Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας”.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα