Πίτσες εξ ουρανού ετοιμάζει η Uber για την Αμερική

Ξεχάστε το καλαθάκι στο μπαλκόνι.

Ο αγώνας για την παράδοση αγαθών με τη χρήση drones έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια με την Amazon Inc να είναι από τις πρώτες που προέβησαν σε ανάλογες δηλώσεις. Σε αυτή τη μάχη της πρωτιάς, εισέρχεται και η Uber Technologies, θέλοντας να ανεβάσει το επίπεδο της παραγγελιοληψίας φαγητού.

Όπως αναφέρει το wsj.com, η Uber

Technologies αναζητά ένα στέλεχος που θα μπορέσει να σχεδιάσει και κατ' επέκταση να υλοποιήσει την διαδικασία παράδοσης φαγητού ή για συντομία ντελίβερι, με την χρήση drones. Η προθεσμία του επιλαχόντα είναι μέχρι το 2021. Σύμφωνα με την αγγελία, που πλέον έχει απομακρυνθεί, η εν λόγω υπηρεσία θα ονομάζεται UberExpress και θα επιτρέπει "ασφαλή, νόμιμες, αποδοτικές και μεγάλης κλίμακας εναέριες αποστολές."

Ωστόσο, δεν είναι όλα τόσο εύκολα όσο φαίνονται, καθώς θα πρέπει να τεθούν διάφοροι κανόνες από διάφορες επιτροπές για τον χειρισμό των drones εκτός οπτικής εμβέλειας του χρήστη-πιλότου.

Τον προηγούμενο Μάιο, η Chief Executive της Uber Dara Khosrowshahi δήλωσε στα πλαίσια του Uber Elevate Summit, ότι η εταιρεία σκοπεύει να ξεκινήσει σύντομα δοκιμαστικές αποστολές μέσα στο έτος, ισχυριζόμενη παράλληλα ότι ο χρόνος παράδοσης υπολογίζεται να κυμαίνεται από 5 εώς 30 λεπτά.

Για περισσότερα νέα μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece.

Ο Βασίλης Αλεπόπουλος είναι αρθρογράφος στο GR IGN και μπορείτε να τον κάνετε summon στο Twitter ή στο Facebook.

IGN Greece Αποκαλύφθηκε η κονσόλα Intellivision Amico με αποκλειστικά παιχνίδια 'Πιστόλι' στην ασφάλεια 50 εκατομμυρίων λογαριασμών του Facebook To First on Discord έρχεται με Exclusives

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα