Πήρε το ντέρμπι, έβαλε «φωτιά» στην κορυφή

Η Χάμαρμπι, επικράτησε με 2-1 της πρωτοπόρου Τζουργκάρντεν στο ντέρμπι της Σκοκχόλμης, για την 27ης αγωνιστική του πρωταθλήματος Σουηδίας, πλησίασε στους τρεις βαθμούς και έβαλε «φωτιά» στην κορυφή καθώς πλέον τέσσερις ομάδες παλεύουν για τον τίτλο!

Η Χάμαρμπι έχει δημιουργήσει παράδοση, καθώς δεν έχει ηττηθεί στην έδρα της Τζουργκάρντεν από το 2008!

Το πρώτο ημίχρονο μπορεί να χαρακτηριστεί μοιρασμένο ανάμεσα στις δύο ομάδες. Αμφότερες έδιναν περισσότερο βάρος στην άμυνα να μην δεχτούν γκολ, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει
πως δεν έβγαιναν μπροστά με αξιώσεις. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 32 με τον Ρινγκ να δοκιμάζει τα αντανακλαστικά του Μπλάζεβιτς. Στο 41 ο Μπούγια Τουράι δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη σέντρα του πάρα πολύ καλού Αϊντάρεβιτς,. Ο Ρόντις ένα λεπτό αργότερα είδε τη μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ και αυτή ήταν ουσιαστικά η καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος.
Το δεύτερο ήταν εντελώς διαφορετικό. Στο 53, ο Σάντμπεργκ είδε την κίνηση του Τζούρτζιτς, του έβγαλε σπουδαία σέντρα και ο Σέρβος με κεφαλιά έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ φτάνοντας τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα. Πριν καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Ο Σάντμπεργκ έκλεψε τη μπάλα από τον Βίτρι, έβγαλε μια ακόμη υπέροχη ασίστ στον Κατσάνικλιτς και αυτός έκανε το 2-0 με το έβδομο φετινό του γκολ. οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε αντικρίζοντας για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα ο αρχηγός της ο Άντερσεν. Το μόνο που κατάφερε η Τζουργκάρντεν που είχε την αριθμητική υπεροχή από το 59ο λεπτό, ήταν να μειώσει σε 2-1 με τον Μπούγια Τουράι που έφτασε τα 12 γκολ. Μάλιστα θα μπορούσαν να έχουν ισοφαρίσει στο 87 όταν ο Ούλβεστατ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Η Τζουργκάρντεν έμεινε στους 59 βαθμούς ενώ η Χάμαρμπι ανέβηκε στους 56.
ΤΖΟΥΡΓΚΑΡΝΤΕΝ: Βάιχο, Βίτρι, Ούνε Λάρσον, Ντάνιελσον, Σεκ, Κάρλστρομ(90 Γουόκερ), Ούλβεσταντ, Ρινγκ(84 Μπέρκροτ), Αιντάρεβιτς, Έντουαρντς(64 Κούγιοβτις), Μπούγια Τουράι.

ΧΑΜΑΡΜΠΙ: Μπλάζεβιτς, Βίντγκρεν, Φένγκερ, Μαγκιάρ(61 Σόλχαϊμ), Σάντμπεργκ, Μπόγιανιτς, Άντερσεν(κόκκινη 59), Τάνκοβιτς(84 Φέλμαν), Κατσάνικλιτς (64` Τζούνιορ), Ρόντιτς, Ντούρτζιτς.

Κίτρινες: Κάρλστρομ, Τάνκοβιτς, Φένγκερ, Άντερσεν (κόκκινη), Μπλάζεβιτς.
Keywords
Τυχαία Θέματα