Πήρε κι αυτό το ντέρμπι η Ντόρτμουντ!

Η φετινή Ντόρτμουντ δείχνει πολύ πιο αξιόπιστη και ικανή να πανηγυρίσει το πρώτο πρωτάθλημά της από το 2012, καταφέρνοντας πλήγμα στην κυριαρχία της Μπάγερν Μονάχου. Το σύνολο του Φαβρ -παρά τις σημαντικές απουσίες- πήρε τεράστια νίκη στο Γκέλζενκιρχεν επί της Σάλκε με 2-1, έχοντας πλέον 11 νίκες και 3 ισοπαλίες. Η Μπορούσια προηγήθηκε στο 7’ με τον Ντιλέινι ύστερα από πάσα του Ρόις, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 61’ με πέναλτι του Καλιτζούρι. Ο Σάντσο με το 5ο γκολ του στο τρέχον πρωτάθλημα έδωσε
το τρίποντο στη Ντόρτμουντ, η οποία μετράει 5 σερί νίκες έχοντας συνολική συγκομιδή 36 πόντων.

Στη Βαυαρία η Μπάγερν Μονάχου δεν είχε προβλήματα με τη Νυρεμβέργη, επικρατώντας με 3-0, τέσσερις ημέρες πριν από τον τελευταίο αγώνα των ομίλων του Champions League με τον Άγιαξ στην Ολλανδία, το αποτέλεσμα του οποίου θα κρίνει και την πρωτιά στο γκρουπ. Δύο γκολ του Λεβαντόβσκι (στο 9’ και στο 27’) κι ένα του Ριμπερί στο 57’ ήταν αρκετά για την ομάδα του Νίκο Κόβατς, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 27 βαθμούς.

Η Φράιμπουργκ είχε να νικήσει από τα τέλη Οκτωβρίου, με εντυπωσιακή εμφάνιση επιβλήθηκε με 3-0 της Λειψίας, υποχρεώνοντάς την στην τρίτη ήττα στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 12’ με τον Πέτερσεν, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου διεύρυναν το προβάδισμά τους χάρη στο πέναλτι του Βάλντσμιντ, με τον Φραντς να διαμορφώνει το τελικό 3-0 στο 52’.

Στο Λεβερκούζεν η Άουγκσμπουργκ προσπάθησε να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί της, αφού μετρούσε τρεις διαδοχικές ήττες, αλλά τελικώς δεν τα κατάφερε, καθώς η Μπάγερ βρήκε το γκολ της νίκης στο 76’ με τον Μπάουμγκαρτλινγκερ, στέλνοντας τις «Ασπιρίνες» στους 18 βαθμούς.

Σπουδαίο παιχνίδι στη «Volkswagen Arena», με τη Χόφενχαϊμ να ανοίγει το σκορ νωρίς νωρίς στο 4ο λεπτό με τον Μπελφνοντίλ, ωστόσο η Βόλφσμπουργκ είχε διπλή απάντηση: ισοφάρισε στο 28’ με αυτογκόλ του Μπίτσακτσιτς και τρία λεπτά αργότερα έφτασε στην ανατροπή με τον Γκίντσεκ. Οι φιλοξενούμενοι πήραν το βαθμό με το γκολ του Κράμαριτς στο 71’, με αποτέλεσμα να έχουν τρεις διαδοχικές ισοπαλίες.

Bundesliga, 14η αγωνιστική

Βέρντερ Βρέμης - Φορτούνα Ντίσελντορφ 3-1 7/12 Σάλκε - Ντόρτμουντ 1-2 8/12 Μπάγερν Μονάχου - Νυρεμβέργη 3-0 Φράιμπουργκ - Λειψία 3-0 Βόλφσμπουργκ - Χόφενχαϊμ 2-2 Μπάγερ Λεβερκούζεν - Άουγκσμπουργκ 1-0 Χέρτα - Άιντραχτ Φρανκφούρτης 19:30
Keywords
Τυχαία Θέματα