Πήρε αυτό που ήθελε, χρειάζεται περισσότερα …


Με γκολ των Άκπομ (14’), Σφιντέρσκι (73’) ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε 2-1 του Πανιωνίου που είχε ισοφαρίσει με τον Τσιλούλη (57’). Παρουσιάζοντας τις ίδιες μεταπτώσεις στο παιχνίδι του η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα συνεχίζει ν’ αποζητά τον καλό, περσινό της εαυτό.

Τα πλάνα των προπονητών

Οι αλλαγές έμοιαζαν ως επιβεβλημένες για τον Αμπέλ Φερέιρα
μετά το ματς της περασμένης Πέμπτης, όπως κι έγινε. Θέση στο γήπεδο πήραν οι Μάτος, Μίσιτς, Ζαμπά, Σφιντέρσκι αντί των Ροντρίγκο, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Πέλκα. Στο 4-4-2 που δεν αλλάζει ο ΠΑΟΚ έψαξε και βρήκε από το ξεκίνημα την κυριαρχία, έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας, σωστή αλληλοκάλυψη και αντίστοιχες αποστάσεις.

Ο Άκης Μάντζιος όπως ήταν φυσιολογικό έδωσε προτεραιότητα στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του ζητώντας – κυρίως – από Καμαρά και Άρτσε να περιμένουν για να φύγουν γρήγορα στις αντεπιθέσεις χτυπώντας εκεί τους γηπεδούχους. Μετά το γκολ που δέχτηκε, δόθηκε εντολή να προωθηθούν όμως οι συνθήκες του αγώνα κι η επικινδυνότητα των γηπεδούχων στις προωθήσεις του δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο.

Σοβαρός κι αποτελεσματικός τόσο ώστε να διώξει το άγχος

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το ματς αποφασισμένος να μην επιτρέψει περιθώρια αμφισβήτησης σε μια χρονική στιγμή που είχε πολύ μεγάλη ανάγκη τη νίκη και την ηρεμία που αυτή θα επέφερε. Μόλις στο 4’ ο Βαρέλα με καρφωτή κεφαλιά υποχρέωσε τον Κότνικ σε κόρνερ. Εξ αρχής οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό. Με υπομονή στην κυκλοφορία έψαξαν αρχικά να μπουν στην περιοχή του Κότνικ από τις πλευρές, όμως το γκολ ήρθε από τον άξονα. Στο 14’ ο Μίσιτς τροφοδότησε τον Άκπομ κι ο Βρετανός γυρνώντας το κορμί του έπιασε το δυνατό ευθύβολο σουτ στην αριστερή γωνία του Κότνικ για το 1-0.

Στο 20’ μια καλή στιγμή με γέμισμα του Βαρέλα στην περιοχή για τον Ζαμπά όμως η επιλογή του τελευταίου γι’ απευθείας εκτέλεση αποδείχτηκε άστοχη, όπως κι η λόμπα που δοκίμασε. Η καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους – μετά το γκολ – ήρθε στο 23’ με τον Ζαμπά να μπαίνει στην περιοχή να πιάνει το σουτ και τον Κότνικ να του λέει «όχι» όπως και στον Άκπομ που δοκίμασε να τον νικήσει στην ίδια φάση για δεύτερη φορά. Σ' ότι αφορά το δίδυμο των επιθετικών του ΠΑΟΚ, ο Σφιντέρσκι ήταν αυτός που έβγαινε κοντά στη μεσαία γραμμή για να πάρει μπάλα και να βοηθήσει στην ανάπτυξη.

Στο 38’ ο Αμπέλ Φερέιρα «έχασε» τον Βαρέλα με πρόβλημα στη μέση με τον Ίνγκασον να τον αντικαθιστά. Το υπολοιπο του πρώτου ημιχρόνου κύλησε χωρίς κάτι περισσότερο ενδιαφέρον για έναν «Δικέφαλο» που ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος έχοντας επτά τελικές εκ των οποίων οι πέντε στην εστία.

Ισοφαρίστηκε κι αντέδρασε

Οι δυο ομάδες μπήκαν στο δεύτερο μέρος δίχως διαφοροποιήσεις σε σχέση με τ’ αρχικά τους σχήματα. Ωστόσο, διαφοροποιημένη ήταν η αγωνιστική τους εικόνα καθώς οι γηπεδούχοι μπήκαν με μια νωθρότητα που αποδεικνύεται πως εντάσσεται ως παθογένεια στη σημερινή τους κατάσταση. Ως αποτέλεσμα αυτό είχε ο Πανιώνιος ν’ αναθαρρήσει κι από τη στιγμή που βρίσκονταν ήδη πίσω στο σκορ να ρισκάρει.

Στο 55’ ο Τσιλούλης αντικαθιστά τον Άρτσε και δυο λεπτά μετά στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, έπειτα από μια αρμονική αντεπίθεση των «κυανέρυθρων», ο Αραμπούλι «έστρωσε» την μπάλα με το στήθος στον επερχόμενο νεοεισελθόντα συμπαίκτη του που με δυνατό, συρτό σουτ νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-1.

Η αντίδραση των γηπεδούχων από τον πάγκο ήρθε με την είσοδο του Μπίσεσβαρ αντί του Ζαμπά. Αργά αλλά σταθερά ο ΠΑΟΚ ανέβασε ρυθμούς όμως οι τελικές του προσπάθειες επηρεάστηκαν από τη νευρικότητα που προκάλεσε η ισοφάριση. Οι ποδοσφαιριστές του Αμπέλ Φερέιρα, πίεσαν, «φόρτωσαν» την αντίπαλη περιοχή αναγκάζοντας τους αντιπάλους τους να οπισθοχωρήσουν επιστρέφοντας στη συνταγή της συμπαγούς άμυνας. Και στο 74’ Ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε το κόρνερ κι ο Σφιντέρσκι – όπως και στην πρεμιέρα - με πλάτη στην εστία άπλωσε το πόδι του τόσο όσο για να της δώσει κατεύθυνση προς την εστία του και να κάνει το 2-1.

Με την πάροδο του χρόνου οι ρόλοι άλλαξαν εκ νέου με τους γηπεδούχους να δίνουν χώρο στον αντίπαλο δίνοντας προτεραιότητα στα νώτα τους και αναλαμβάνοντας αυτοί την ποδοσφαιρική λογική των αντεπιθέσεων. Στην καλύτερη εξ αυτών στο 82’ με τον Μπίσεσβαρ να τον «ανοίγει», να δίνει στον Γιαννούλη, παράλληλη σέντρα αλλά «μπερδεμένο» τελείωμα από τον Άκπομ με την μπάλα να μπερδεύεται – υπό πίεση – στα πόδια του.

Οι ποδοσφαιριστές του κ. Μάντζιου προσπάθησαν ν’ ανεβάσουν ρυθμό κι ένταση πλησιάζοντας προς το τέλος, όμως η άμυνα των γηπεδούχων κράτησε μακριά τον κίνδυνο από την εστία της ομάδας. Στο 89’ μακρινό, διαγώνιο σουτ του Σφιντέρσκι εξουδετέρωσε με διπλή επέμβαση ο Κότνικ και στις καθυστερήσεις ένα σουτ του Μίσιτς από τον άξονα εκτός περιοχής πέρασε μόλις άουτ.

Διαιτητής
Παπαπέτρου Αναστάσιος (Αθηνών)

Βοηθοί
Απτόσογλου Ιωάννης (Αθηνών)
Φωτόπουλος Ανδρέας (Αθηνών)

Τέταρτος
Φωτιάδης Φώτιος (Καστοριάς)

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Αμπ. Φερέιρα) (4-4-2): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα (38’ Ίνγκασον), Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι, Μίσιτς, Λημνιός (74’ Πέλκας), Ζαμπά (59’ Μπίσεσβαρ), Άκπομ, Σφιντέρσκι.

Πανιώνιος (Ακ. Μάντζιος) (4-2-3-1): Κότνικ, Σαραμαντάς (86’ Λυμπεράκης), Σταυρόπουλος, Ευαγγέλου, Παπαγεωργίου, Μαξίμοβιτς, Κόρμπος (σ.σ. αρχηγός), Καμαράς, Ρέντζας (86’ Μιλόγεβιτς), Άρτσε (55’ Τσιλούλης), Αραμπούλι.
Keywords
Τυχαία Θέματα