Πινγκ Πονγκ: Οι τελευταίοι αγώνες των Ελλήνων αθλητών στο Youth Contender της Αυστρίας

Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου, η Κατερίνα Αλεξούδη, η Ζωή Καζάκου και η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη αγωνίστηκαν με Ευρωπαίους συμπαίκτες στην κατηγορία Under 19 και αποκλείστηκαν στα πρώτα τους παιχνίδια. Η Παπαδημητρίου στον γύρο των «16», όπου ήταν απευθείας, οι υπόλοιπες τρεις στον 1ο γύρο, αυτόν των «32». Αντίθετα ο μοναδικός αθλητής της ελληνικής αποστολής, ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης, δεν πήρε μέρος στο διπλό μικτό της κατηγορίας Under 15. Χτες 13/01 επίσης, η Παπαδημητρίου είχε ηττηθεί στον 1ο γύρο του απλού U19. Όλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία για καλό αριθμό αγωνιστικών τεστ

και ήταν χρήσιμη η εμπειρία ειδικά για τη Μεραμβελλιωτάκη, την Καζάκου και την Αλεξούδη, που είχαν την πρώτη τους συμμετοχή σε Youth Contender. Θυμίζουμε ότι ένας ήταν και ο προπονητής, που μετείχε στο τουρνουά από ελληνικής πλευράς, ο Μανώλης Αλαρούπι από το τεχνικό τιμ του ΑΣΕΑ Καβάλας.

Στο απλό αθλητριών έως 19 ετών η Παπαδημητρίου είχε περάσει στο ταμπλό ως 2η από τον όμιλό της (2 νίκες – 1 ήττα) και χτες (13/01) αγωνίστηκε στον 1ο γύρο. Έδωσε δυνατή αναμέτρηση απέναντι στην Ουγγαρέζα Κίρα Μπαλόγκ, η οποία είχε προχωρήσει στα νοκ άουτ ως νικήτρια ομίλου, κάμφθηκε με 3-1 σετ και πλασαρίστηκε στις θέσεις 17-32 του αγωνίσματος. Μόνο στα πιο κρίσιμα σημεία υστέρησε, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι έχασε με οριακή διαφορά, από την επίσης αριστερόχειρα αντίπαλο και τα τρία σετ (στο 2ο σετ είχε μικρό προβάδισμα). Η εξέλιξη 9-11, 9-11, 11-8 και 11-13.

Στο διπλό μικτό U19 η αθλήτρια της εθνικής μας ομάδας γυναικών ήταν 2ο φαβορί με συμπαίκτη τον Σλοβάκο Σάμουελ Πάλουζεκ. Από τη βάση του ταμπλό βρέθηκαν χωρίς αγώνα στον 2ο γύρο. Εκεί συνάντησαν το δυνατό δίδυμο από την Αυστρία Λιου Ζενλόνγκ/Αναστασία Ραντιόναβα, που στους «32» είχε αποκλείσει το ελληνοαυστριακό ζευγάρι Καζάκου/Αλεξάντερ Ντουρ. Σε ματς με διακυμάνσεις η Παπαδημητρίου και ο Πάλουζεκ προηγήθηκαν με 2-1 σετ, όμως στη συνέχεια δεν τους βγήκε η τακτική, έχασαν με 3-2 κι έμειναν στις θέσεις 9-16 του αγωνίσματος (4-11, 11-8, 12-10, 6-11, 6-11).

Στον 1ο γύρο είχαν κοντραριστεί με το ίδιο δίδυμο η Καζάκου με τον Ντουρ. Διεκδίκησαν γερά το 1ο σετ, δεν το κατέκτησαν κι εν τέλει αποκλείστηκαν με 3-0 σετ (9-11, 3-11, 6-11). Σημειωτέον, η Αναστασία Ραντιόναβα αγωνίζεται και προπονείται στο Λιντς, όπως η Παπαδημητρίου, απλά η ίδια ενισχύει τη 2η ομάδα του κλαμπ και τους πρώτους μήνες της σεζόν υπήρξε συμπαίκτρια της Χρυσής Φωτιάδου.

Πάντα στο διπλό μικτό U19 η Αλεξούδη μετείχε με παρτενέρ τον Αυστριακό Σάμουελ Ρέικ. Επίσης στους «32» βρήκαν απέναντί τους ζευγάρι από την Αυστρία, τους Μισέλ Κάσες/Τζούλιαν Φέλινγκερ και ηττήθηκαν με 3-0 σετ (6-11, 5-11, 4-11).

Τέλος, στον 1ο γύρο αποκλείστηκαν και η Μεραμβελλιωτάκη με τον Αυστριακό Ματίας Μπουντίν. Τέθηκαν αντιμέτωποι με τους Ρέιαν Βαρντινέγιαντ/Έλενα Σομέροβα από την Αυστραλία και την Τσεχία αντίστοιχα κι έχασαν 3-0 σετ (6-11, 8-11, 8-11).

Keywords
Τυχαία Θέματα