Πιέζει ο Χούμπελ τους παράγοντες για Γκαγκάτση, βία

Δεν έχουν περάσει ούτε δύο εβδομάδες από το Δ.Σ. της Super League όπου ο Βασίλης Γκαγκάτσης δεν κηρύχθηκε έκπτωτος λόγω της καταδικαστικής σε βάρος του απόφασης, μια και οι έντεκα εκπρόσωποι των ΠΑΕ έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης. Πάντως, στην περίπτωση που εκδοθεί διαπιστωτική πράξη από τη Γ.Γ.Α. ή τον Υφυπουργό Αθλητισμού, όλοι όσοι τάχθηκαν στο πλευρό του κ. Γκαγκάτση στο διοικητικό συμβούλιο του συνεταιρισμού, αντιμετωπίζουν νομικές ευθύνες, γιατί με την ψήφο τους κινήθηκαν εκτός νόμου.

H
21η Μαρτίου μπορεί να ανέδειξε... αλώβητο τον διευθύνοντα σύμβουλο της Super League, στο δικό της "γαλατικό χωριό", όπου όλα μπορούν να συμβούν, όμως ένας άνθρωπος που έχει τοποθετηθεί από FIFA/UEFA για την επίβλεψη της… βελτίωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, δε φαίνεται διατεθειμένος να κάνει τα... στραβά μάτια.

«Στο επόμενο Δ.Σ. της Λίγκας θα είμαστε εκεί για να καταλάβουν τα μέλη σας τη δεινή θέση του ποδοσφαίρου σας. Τον Μάιο θα πάρουμε σημαντικές αποφάσεις» είπε ο κ. Χούμπελ και το… καμπανάκι ήχησε δυνατά. Η παραίτηση Μπαταγιάννη και το θέμα που έχει προκύψει για την αντικατάστασή του, καθιστά αμφίβολη την παρουσία του Αυστριακού στη διοργανώτρια, αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι από την πλευρά του πιέζει όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να τηρηθεί η... τάξη.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Χούμπελ, αλλά και της επιστολής της κα. Φάτμα Σαμούρα (γενική γραμματέας της FIFA) τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου αφορούν συνολικά την ποδοσφαιρική ηγεσία της χώρας και ιδίως της πρώτης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας: Βία, παράνομος στοιχηματισμός, επικοινωνία, var, δομή και λειτουργία της Ομοσπονδίας.

Το ζητούμενο είναι αν οι άνθρωποι που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και τη Super League, μετά τα συνεχόμενα "καμπανάκια" είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι πρέπει να προβούν σε ριζικές αλλαγές, ώστε το προϊόν που δημιουργούν να είναι θελκτικό για τους φιλάθλους:

Τα ντέρμπι που δεν ολοκληρώνονται ή οι αγώνες που διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, οι αφαιρέσεις βαθμών ως απόρροια επεισοδίων, η απαξίωση του ποδοσφαίρου και των πρωταγωνιστών από τους ίδιους τους παράγοντες, ακόμα και κατά τη διάρκεια των αγώνων, η ενασχόληση σε καίριες θέσεις ανθρώπων που δεν έχουν δικαίωμα, η είσοδος ανθρώπων που δεν σχετίζονται με τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές εντός αποδυτηρίων και αγωνιστικών χώρων, οι αγώνες στους οποίους "παίζονται" μεγάλα ποσά, η αναξιοπιστία που προκαλεί όλη η αμφισβήτηση για το πόσες ομάδες θα πέσουν κατηγορία, δεν αποτελούν προβλήματα για τους παράγοντες, οι οποίοι μονίμως σφυρίζουν αδιάφορα. Απλώς, το κοινό δεν καταθέτει τον οβολό του για να πηγαίνει στο γήπεδο ή να αγοράζει προϊόντα ή να παρακολουθεί αγώνες.

Η όλη στάση του κ. Χούμπελ με τον κ. Βασίλη Γκαγκάτση και τα υπόλοιπα θέματα που έχουν τεθεί επί τάπητος, φανερώνει πως τα πράγματα είναι δύσκολα και πάλι για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι καθοριστικές αποφάσεις που πρέπει να παρθούν τον Μάιο αποκαλύπτουν πολλά και προμηνύουν εξελίξεις με τον Αυστριακό άνδρα να βάζει και πάλι στην καθημερινότητά μας το ποδοσφαιρικό… Grexit.
Keywords
Τυχαία Θέματα