Πέτερσεν: «Πηγαίνουν στη Σαουδική Αραβία μόνο για τα χρήματα, ας είναι ειλικρινείς»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Kicker» ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Φράιμπουργκ, εμφανίστηκε ενοχλημένος με όσους επιλέγουν να συνεχίσουν την καριέρα τους στη Σαουδική Αραβία μόνο και μόνο για τα χρήματα.

«Είναι απογοητευτικό και δίνει σε εμάς τους ποδοσφαιριστές μια κακή εικόνα, γιατί κανείς δεν μπορεί να έρθει με το επιχείρημα “είναι τόσο ενδιαφέρον εκεί”, “η γυναίκα μου θέλει οπωσδήποτε να πάει εκεί” ή “η οικογένειά μου αγαπάει τη Σαουδική Αραβία”. Είναι μόνο θέμα χρημάτων. Είναι θεμιτό για κάποιον να πει: Είμαι καπιταλιστής, έρχομαι για τα χρήματα

και συνταξιοδοτούμαι στα 35 μου με δεκάδες εκατομμύρια. Θα ήταν ειλικρινής.

Αλλά θεωρώ ότι ήδη κερδίζουμε τόσα πολλά και έχουμε μια πολύ προνομιούχα ζωή. (…) Τότε λέω στον εαυτό μου, τι απογοητευτική ζωή πρέπει να έχουν αυτά τα παιδιά για να πηγαίνουν εκεί πιο συχνά στο τέλος της καριέρας τους! Αλλά ούτε εμένα μου λείπουν αυτοί οι παίκτες. Δεν έχω δει ακόμα παιχνίδι του Κριστιάνο Ρονάλντο (στην Αλ Χιλάλ)και δεν θα παρακολουθήσω ούτε παιχνίδι του Μπενζεμά (στην Αλ Ιτιχάντ), γιατί δεν με ενδιαφέρει καθόλου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πέτερσεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα