Περιστέρι-Ολυμπιακός 67-85: Eπιβλητικός και χωρίς να δώσει…αφορμές

Ο Ολυμπιακός απέδωσε επιβλητικό μπάσκετ στην έδρα του Περιστερίου και νίκησε εύκολα (67-85) τους γηπεδούχους για την 19η αγωνιστική της Βasket League.

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν την στόχευση να μην δώσουν αφορμές αμφισβήτησης τους στους γηπεδούχους και άρχισαν το παιχνίδι με αυτοσυγκέντρωση και προσοχή στην άμυνα τους, με αποτέλεσμα να έχουν το προβάδισμα και να δημιουργήσουν διψήφια διαφορά, την οποία διατήρησαν και στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Ο τραυματισμός του Τόμας Ουόκαπ στο 9′ δεν αποσυντόνισε τον Ολυμπιακό.

Ο Αμερικάνος πλέι μέικερ δεν πέρασε ξανά στο παρκέ και προφυλάχθηκε ενόψει του αγώνα με την Βίρτους (7/3, 22.00, NOVAPRIME) στην 28η αγωνιστική της Euroleague και η αγωνιστική συσπείρωση του Ολυμπιακού, ήταν άμεση, ανάλογη και των επιλογών που έχει ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο Κάνααν από τη περιφέρεια, οι Πίτερς και Πετρούσεφ εντός της ρακέτας, έδωσαν τις απαραίτητες επιθετικές λύσεις στον Ολυμπιακό, ενώ στον αντίποδα, ο Ελάιζα Μήτρου-Λόνγκ αποτέλεσε την πιο αξιόπιστη απειλή του Περιστερίου για το αντίπαλο καλάθι.

Η τρίτη περίοδος ήταν καταλυτική για την εύκολη έκβαση που είχε το παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους. Το επιμέρους σκορ 9-22 μαρτυρά την αδυναμία του Περιστερίου να ακολουθούσε τον Ολυμπιακό στην παραγωγή του σκορ, καθώς 4 ξένοι των γηπεδούχων, Ράγκλαντ, Ρένφρο, Λοβ, Ουίλιαμς και Ντάνγκουμπιτς, με εξαίρεση τον Τόμσον, έμειναν σε μονοψήφιους αριθμούς πόντων…

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός αύξησε την διαφορά στους 25 πόντους (53-78) και άρχισε να σκέφτεται την Βίρτους, ενώ και το Περιστέρι έστρεψε την προσοχή του στο εντός έδρας παιχνίδι με την Καρσίγιακα (6/3) για την 4η αγωνιστική του BCL. Τέσσερα λεπτά πριν από την λήξη του αγώνα, ο τεχνικός του Περιστερίου, Βασίλης Σπανούλης αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή για διαμαρτυρία στους διαιτητές και αποχώρησε στα αποδυτήρια.

Το παιχνίδι είχε εξωαγωνιστική ένταση στην εξέδρα με συνθήματα και την προσπάθεια ενός οπαδού του Περιστερίου να μπεί στον αγωνιστικό χώρο και οι διαιτητές διέκοψαν προσωρινά το παιχνίδι, ενώ ζήτησαν την εκκένωση συγκεκριμένου σημείου στο κάτω διάζωμα από όσους θεατές βρισκόντουσαν εκεί.

Δεκάλεπτα: 14-25, 39-48, 48-70, 67-85

H στατιστική του αγώνα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα