“Περιμένω με αγωνία το βραχιολάκι, θέλω απλά να μείνω στο σπίτι με την κόρη μου” – Η πρώτη αντίδραση της Εύας Καϊλή

“Περιμένω με ανυπομονησία να βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιόλι για να βγω από τη φυλακή. Την πρώτη μέρα θέλω απλά να μείνω στο σπίτι με την κόρη μου. Όλη την ημέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα την έχω δει μόνο δύο φορές το μήνα. Θα μείνω στις Βρυξέλλες, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την αθωότητά μου”

Με αυτά τα λόγια αντέδρασε στην είδηση της αποφυλάκισής της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι η Εύα Καϊλή,

όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Η ίδια ανέφερε πως θα παραμείνει στις Βρυξέλλες, όπου θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να αποδείξει την αθωότητά της.

Τέσσερις μήνες μετά την παραμονή της στη φυλακή Χάρεν των Βρυξελλών, η Εύα Καϊλή αναμένεται να αποφυλακιστεί μόλις βρεθεί ηλεκτρονικό βραχιολάκι, και συγκεκριμένα το αργότερο μέχρι την Δευτέρα.

Σημειώνεται, ότι η απόφαση για την αποφυλάκιση με επιτήρηση θα επανεξετάζεται κάθε μήνα για το πρώτο διάστημα και αργότερα ανά δίμηνο, έως τη δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες (11/4) με τον ίδιο τρόπο ηλεκτρονικής επιτήρησης πάρθηκε απόφαση για αποφυλάκιση του Μαρκ Ταραμπέλα, ενώ ο Αντόνιο Παντσέρι αποφυλακίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, και αυτός με βραχιολάκι. Ο σύντρόφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, είχε αφεθεί ελεύθερος με βραχιολάκι στις 23 Φεβρουαρίου.“Αλήθεια μου λες, θα δω το παιδί μου;”

Ο κ. Δημητρακόπουλος, περιγράφοντας την στιγμή που η Εύα Καϊλή έμαθε ότι θα αποφυλακιστεί, σημείωσε: “Από χτες το βράδυ όταν της το ανακοινώσαμε, μίλησα μαζί της 4 – 5 φορές μέχρι να το συνειδητοποιήσει, είναι η πρώτη φορά που την άκουσα χαρούμενη, είναι η πρώτη φορά που χαμογέλασε και μου είπε ‘μου λες αλήθεια Μιχάλη, θα δω το παιδί μου;’ Αυτή ήταν η αντίδρασή της, βαθιά ανθρώπινη”.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η κ. Καϊλή θα μένει σε ξεχωριστό χώρο από τον σύζυγό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, κατόπιν επιθυμίας της: “Υπάρχουν δύο χώροι. Στον έναν μένει ο σύντροφός της και στον άλλον, με δική της επιθυμία, θα μένει μόνη της μαζί με την κόρη της. Δεν είναι κάτι που το διέταξε ο ανακριτής, θα μπορούσαν να συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο. Ήταν επιθυμία δική μας να είναι χωριστά”.

“Υπάρχουν στοιχεία της αθωότητάς της”

Όπως λέει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, “ο δρόμος είναι ακόμα δύσκολος. Δεν αθωώθηκε. Ήδη όμως υπάρχουν στοιχεία στη δικογραφία τα οποία είναι συντριπτικά όσον αφορά την αθωότητά της, άγνωστα από τη δημόσια σφαίρα. Υπάρχουν στοιχεία που αθωώνουν την Εύα Καϊλή, ιδιαίτερα στα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοικία της”.

“Το όνειρο της κ. Καϊλή είναι αν θα μπορέσει να επιστρέψει στη χώρα της και να κοιτάξει στα μάτια τους ψηφοφόρους που την εμπιστεύονται τόσα χρόνια. Αυτή είναι η αγωνία της, να μπορέσει να αποκαταστήσει την αξιοπρέπειά της”.Το σκεπτικό της απόφασης

Ερωτήματα προκαλεί και η απόφαση του χρόνου της αποφυλάκισης της Εύας Καϊλή.

Σύμφωνα με το Mega, έχουν ελαχιστοποιηθεί οι πιθανότητες αλλοίωσης στοιχείων διότι μίλησε ο Αντόνιο Παντσέρι και μάλιστα αυτά που είπε “έδεσαν” την υπόθεση, μετά τη συμφωνία που έκανε με τις Αρχές.

Ξεκαθαρίζεται ότι η σημερινή απόφαση δεν σημαίνει αθώωση της Εύας Καϊλή, αν και η πλευρά της επιμένει ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για την ενοχή της.

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα