«Διά πυρός και σιδήρου» η Μπαρτσελόνα

Σε ένα ματς, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να περάσει νικηφόρα (2-1) από την έδρα της Σοσιεδάδ, μετά από ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο. Τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Το πρώτο δεκάλεπτα της αναμέτρησης κύλησε αναγνωριστικά με την Μπαρτσελόνα να πιέζει και τη Σοσιεδάδ να μην μπορεί να περάσει τη σέντρα. Στο 12ο λεπτό, η Σοσιεδάδ ανοίγει ανέλπιστα το σκορ με τον Ελουστόνδο. Εκτέλεση φάουλ από δεξιά, κεφαλιά -
γύρισμα του Μορένο και βολέ του Ελουστόνδο στην κίνηση με το αριστερό για το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων στη μοναδική τους σημαντική επίσκεψη στην περιοχή της Μπαρτσελόνα.
Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε είχε την κατοχή στο πρώτο μέρος αλλά ήταν φλύαρη. Κατάφερε να δημιουργήσει μόλις τρεις ευκαιρίες, δύο με τον Πικέ και μία με τον Ράκιτιτς. Και οι τρεις από στημένες φάσεις. Σημαντικότερη από τις τρεις αυτή στο 36 μετά από κόρνερ του Ντεμπελέ και κεφαλιά του Πικέ, που κατέληξε μόλις άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, υπήρξε ένα εκρηκτικό δεκάλεπτο από το 59ο ως το 69ο με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες με την ίδια ευκολία. Η Σοσιεδάδ έφτασε πολύ κοντά στο 2-0 αλλά η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που πέτυχε τελικά δύο γκολ με τον Σουάρες για το 1-1 στο 63’ και τον Ντεμπελέ για την ανατροπή και το 1-2 στο 66’.
Ο ρυθμός έπεσε μετά τα δύο γκολ της Μπαρτσελόνα και η Σοσιεδάδ κατάφερε να βγάλει αντίδραση στο 86' στην τελευταία μεγάλη της ευκαιρία για το 2-2, που δεν έγινε τελικά ποτέ από τον Χουάνμι.

Πλέον, η Μπαρτσελόνα μετρά τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές στο ισπανικό πρωτάθλημα και στρέφει πια το ενδιαφέρον της στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, όπου θα βρει απέναντί της την Αϊντχόφεν.

Η Σοσιεδάδ μένει στους τέσσερις βαθμούς και πλέον μετρά μια νίκη, μία ισοπαλία και δύο ήττες μετά από τέσσερις αγώνες στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σοσιεδάδ (Ασιέ Γκαριτάνο): Ρούλι, Μορένο, Θακλδούα, Ελουστόνδο, Ερναντές, Ιγιαραμέντι (80’ Σανγκάλι), Θουρουτούθα (73’ Μπαουτίστα), Ρούμπεν Πάρδο (80’ Μερίνιο), Θουμπελδία, Χουάνμι, Οϊαρθάμπαλ

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ζόρντι Άλμπα, Σέρχι Ρομπέρτο, Ουμτιτί, Σεμέδο (45’ Κουτίνιο), Ράκιτιτς, Ραφίνια (57’ Μπουσκέτς), Μέσι, Σουάρες, Ντεμπελέ (76’ Βιδάλ)
Keywords
Τυχαία Θέματα