Πένθος στην Μπουντούτσνοστ, «έφυγε» ο Ντρόμπνιακ

Πένθος στο Μαυροβούνιο, καθώς ο Μπράνισλαβ Ντρόμπνιακ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών. Ο άλλοτε άσος της Μπουντούτσνοστ αγωνίστηκε στον σύλλογο για δέκα σεζόν καταγράφοντας περισσότερες από 200 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Γιουγκοσλαβίας. Ο σύλλογος έκανε γνωστή την είδηση με αποχαιρετιστήριο μήνυμα στα social media, ενώ η κηδεία του Ντρόμπνιακ θα τελεστεί την Κυριακή 26 Ιουλίου.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Δέκα

χρόνια στα γαλανόλευκα. Δέκα χρυσά, ίσως και τα σπουδαιότερα χρόνια της Μπουντούτσνοστ.

Και από την Ποντγκόριτσα, κατευθείαν στην εθνική ομάδα της μεγάλης και ισχυρής Γιουγκοσλαβίας. Για να σταματήσει τον Γιαν Ρας, έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της εποχής. Και τον σταμάτησε όπως μόνο ο Μπόντο ήξερε – δυναμικά και αποφασιστικά, αλλά ταυτόχρονα με αρχοντιά και κομψότητα.

Οι μεγαλύτεροι σύλλογοι της Γιουγκοσλαβίας τον ήθελαν στις τάξεις τους, όμως εκείνος τους απέρριπτε. Έμεινε πιστός στα γαλανόλευκα χρώματα. Προστάτευσε τα νώτα και βοήθησε να μεγαλώσουν ο Σάβιτσεβιτς, ο Μιγιάτοβιτς, οι αδελφοί Μπρνόβιτς, ο Λέκοβιτς, ο αδελφός Άντο…

Ήταν σπουδαίος ποδοσφαιριστής, φίλος, δάσκαλος και δεύτερος πατέρας. Όλα αυτά ταυτόχρονα. Και πάντα με διακριτικότητα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Έτσι ήταν ο δικός μας Μπόντο.

Μπρανισλάβ «Μπόντο» Ντρόμπνιακ.

Θρύλος. Μία από τις μεγαλύτερες μορφές της Μπουντούτσνοστ. Ένας άνθρωπος που σήμερα έφυγε από κοντά μας, αλλά άφησε πίσω του κάτι πολύ περισσότερο από τις 202 συμμετοχές και τα πέντε γκολ που κατέγραψε με τη γαλανόλευκη φανέλα από το 1978 έως το 1989.

Άφησε το αποτύπωμά του στον σύλλογο, στους ανθρώπους που δίδαξε και προστάτευσε, στις γενιές που μεγάλωσαν δίπλα του. Και άφησε πίσω του λόγια που σήμερα ηχούν σαν παρακαταθήκη για όλες τις επόμενες γενιές.

«Η Μπουντούτσνοστ; Της χάρισα με περηφάνια δέκα χρόνια από τα νιάτα μου, όμως εκείνη μου έδωσε τα πάντα στην ποδοσφαιρική μου ζωή. Είναι θεσμός, συναίσθημα και ο μεγαλύτερος σύλλογος, γιατί την Μπουντούτσνοστ πρέπει απλώς να τη νιώθεις.»

Τέτοια λόγια δεν χάνονται. Όπως δεν χάνονται ποτέ και οι άνθρωποι που ύφαναν για πάντα τον εαυτό τους στην ιστορία της Μπουντούτσνοστ.

Αναπαύσου εν ειρήνη, Μπόντο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FK Budućnost Podgorica (@fk_buducnost_podgorica)

Keywords
Τυχαία Θέματα