Πεδουλάκης: «Να είμαστε έτοιμοι τον Μάρτιο…»

Ο Αργύρης Πεδουλάκης μιλώντας στην πρώτη προπόνηση του Παναθηναϊκού, τόνισε ότι θέλει η ομάδα του να είναι έτοιμη τον Μάρτιο και να μπει στα πλέϊ-οφ της Ευρωλίγκας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την 3η του θητεία: Ουσιαστικά είναι η δεύτερη μου φορά. Πάντα όταν μεγαλώνεις είσαι πιο σοφός. Είναι μια διοαφορετική ομάδα αλλά δεν αλλάζουμε φιλοσοφία. Να είμαστε υγιείς κι εδώ θα ήθελα να δώσω ευχές στον Ντέιβιντ Μπλατ να είναι γερός και δυνατός. Προσπαθήσαμε να κάνουμε
μια ομάδα με ταχύτητα γύρω από τους δημιουργούς μας με μικρότερο μέσο όρο ηλικίας και καλύτερα ποσοστά στα σουτ τριών πόντων. Έχουμε ένα γκρουπ παικτών με εμπειρία που ξέρουν την ευρωλίγκα που είναι πολύ δύσκολη διοργάνωση. Αλλά κι άλλα παιδιά με κίνητρο που διψούν να μπουν στην ευρωλίγκα. Θέλουμε να τους βελτιώσουμε και να γίνουμε ομάδα».

Για το στυλ της νέας ομάδας: "Όλα αυτά τα περί στυλ είναι τσιτάτα των δημοσιογράφων. Στην προηγούμενη ομάδα όλα ήταν γύρω από τον Διαμαντίδη που ήταν εκπληκτικός στο πέντε εναντίον πέντε. Τώρα είναι άλλη ομάδα. Θα κρατήσουμε τα πρώτα 8 δεύτερα που λόγω Νικ είμαστε πολύ καλοί και θα βελτιώσουμε τα υπόλοιπα. Άρα εμείς θέλουμε τον Μάρτιο να είμαστε έτοιμοι κι ανταγωνιστικοί και να μπούμε στο φάιναλ φορ. Όλα κρίνονται στα τελευταία πέντε λεπτά όταν οι παίκτες πάνε στο 5 εναντίον 5. Να το βελτιώσουμε αυτό».
Για τον χρόνο που χρειάζεται και την απουσία των διεθνών: «Μας λείπουν τρία βασικά στελέχη με την Εθνική αλλά με αυτό πρέπει να ζήσουμε. Μέσα από τα παιχνίδια όταν γυρίσουν θα τους ενσωματώσουμε. Για τον Νικ θα είναι εύκολο. Το πρόβλημα το έχουν πολλές ομάδες όμως».

Για Εθνική: «Εμπνέει αισιοδοξία. Είναι σημαντικό το ποιός θα είναι καπετάνιος στην Ελλάδα. Αλλά να το αποδέχεσαι από μόνος σου. Για τον Γιάννη αυτό δεν αμφισβητείται, όλοι το έχουν αποδεχτεί. Θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι και στα νοκ άουτ όπου θα κριθούν πολλά. Εκεί όλα κρίνονται θετικά ή αρνητικά. Η Εθνική βγάζει ένα ζεστό καλό κλίμα και είναι σημαντικό πως όλοι βοηθούν. Κι ο Μπουρούσης είναι ήρεμος και τους βοηθά όλους. Ο Γιάννης ήταν ένα παιδί που θα βοηθήσει. Ο Γιάννης κι ο Γιώργος θα δώσουν πολλά ματς. Ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα θα δίνουμε ροτέισιον στα γκαρντ μας. Θέλουμε χρόνο αλλά δεν υπάρχει. Η προηγούμενη γενιά είχε πλει μέικερ τώρα δείχνουμε να έχουμε θέμα στην θέση. και τον Παναθηναϊκό θέλουμε ένα Έλληνα γκαρντ μετά τον τραυματισμό του Αθηναίου αλλά δεν υπάρχει.».

Για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας ως στόχο: «Θεωρώ ότι δεν έχουμε πει κάτι τέτοιο. Δεν βάζουμε πίεση στην ομάδα. Καταλαβαίνω ότι τα σόσιαλ μίντια είναι δυνατά αλλά εμείς δεν το έχουμε πει αυτό. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα με ιστορία. Θέλουμε να μπούμε στα πλέι-οφ αλλά πολλά μπορούν να συμβούν για να είμαστε στο φάιναλ φορ. Έχουμε ως ομάδα αυτογνωσία του τι συμβαίνει και στην Ευρωλίγκα και στις άλλες ομάδες».
Keywords
Τυχαία Θέματα