Πάτρα: “Ιατρικό λάθος” καταγγέλλει η Πισπιρίγκου -Τι υποστηρίζει στο πολυσέλιδο απολογητικό της υπόμνημα

Απολογητικό υπόμνημα με τις θέσεις της παρέδωσε στην 18η ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της Χρήστο Ζαρδα και Όθωνα Παπαδόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλείται ιατρικό λάθος για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας και επιμένει στον ισχυρισμό της ότι είναι αθώα.Τι υποστηρίζει για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Φέρεται να περιγράφει στο υπόμνημα της ότι το επεισόδιο της Τζωρτζίνας σημειώνεται στις 14.30 το μεσημέρι, αλλά το παιδί είχε παλμούς μέχρι και τις 15.10.

Δηλαδή σύμφωνα με τον υπερασπιστικό της ισχυρισμό, εφόσον το παιδί θα έπρεπε

να έχει καταλήξει σε 20 λεπτά, όπως έχουν αναφέρει οι γιατροί για τη δράση της κεταμίνης σε τέτοια ποσότητα, άρα η ίδια δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό αφού το παιδί κατέληξε τελικά έπειτα από 40 λεπτά.Κεταμίνη

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε το τμήμα ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται στις 29 Ιανουαρίου 2022 να δηλητηρίασε την κόρη της χορηγώντας της την τοξική ουσία κεταμίνη σε μεγάλη ποσότητα μέσα στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου το παιδί νοσηλευόταν.

Υποστηρίζοντας τον ισχυρισμό της ότι πιθανότατα η ουσία αυτή χορηγήθηκε κατά λάθος στο παιδί από κάποιον γιατρό ή νοσηλευτή στο νοσοκομείο Παίδων, η κατηγορούμενη φέρεται να επιχειρηματολογεί διερωτώμενη: πώς γίνεται να μην υπάρχει αυτή η ουσία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, καθώς χορηγείται στην κτηνιατρική, αλλά και την παιδοχειρουργική.

Σημειώνεται ότι ο δικηγόρος της χθες υποστήριξε ότι “η κεταμίνη είναι μια ουσία που διακινείται με πολύ αυστηρό και ελεγχόμενο τρόπο και δεν μπορεί κανείς να την προμηθευτεί στο εμπόριο. Μπορεί να χρησιμοποιήθηκε από κάποιον χωρίς δόλο και ίσως δούμε κάποιες ανατροπές”. Ο συνήγορος της Πισπιρίγκου ανέφερε μάλιστα ότι η κεταμίνη “υπήρχε στο νοσοκομείο και ήταν στη διάθεση τόσο των γιατρών, όσο και των νοσηλευτών. Αντίθετα δεν υπήρξε ποτέ στη διάθεση της κατηγορούμενης. Είναι μια ουσία που δεν διατίθεται ελεύθερα στο εμπόριο, δεν μπορεί να την βρει ο καθένας, χορηγείται μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ακριβώς λοιπόν αυτό είναι και το μυστικό που θα λύσει όλα τα ερωτήματα που αυτή τη στιγμή αιωρούνται”.

Διαψεύδοντας αυτόν τον ισχυρισμό, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι η κεταμίνη, στο Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Κυριακού, χρησιμοποιείται μόνο από το χειρουργείο και τη ΜΕΘ- κατόπιν ιατρικής οδηγίας- ενώ η Τζωρτζίνα πέθανε σε κλινική όπου δεν υπάρχει η συγκεκριμένη ουσία.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα