Πατινάζ ταχύτητας σε μικρή πίστα: «Χρυσή» η Νότια Κορέα στη σκυταλοδρομία 3.000 μέτρων γυναικών

Ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο πανηγυρίζει η Νότια Κορέα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, τους οποίους διοργανώνει στην Πιονγκτσάνγκ. Οι Σουκ-χι Σιμ, Μιν-τζέονγκ Τσόι, Γε-τζιν Κιμ και Α-λανγκ Κιμ σημείωσαν επίδοση 4:07.361 στον πρώτο τελικό της σκυταλοδρομίας 3.000 μέτρων γυναικών στο πατινάζ ταχύτητας σε μικρή πίστα και ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, χαρίζοντας στην «οικοδέσποινα» των 23ων Χειμερινών Ολυμπιακών το τέταρτο χρυσό
μετάλλιό της στην διοργάνωση. Παράλληλα, η ομάδα της Νότιας Κορέας υπερασπίστηκε τον τίτλο που είχε κατακτήσει στο αγώνισμα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σότσι το 2014.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί για τη Νότια Κορέα οι «πρωτιές» του Χιο-τζουν Λιμ στα 1.500 μέτρα ανδρών του πατινάζ ταχύτητας σε μικρή πίστα, του Σουνγκ-μπιν Γιουν στο σκέλετον και της Μιν-τζέονγκ Τσόι στα 1.500 μέτρα γυναικών του πατινάζ ταχύτητας σε μικρή πίστα.

Η ομάδα της Ιταλίας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 3.000 μέτρων γυναικών, αφού οι Αριάνα Φοντάνα, Λουτσία Περέτι, Σεσίλια Μαφέι και Μαρτίνα Βαλτσέπινα κάλυψαν την απόσταση σε 4:15.901.

Δεδομένου ότι οι άλλες δύο ομάδες που μετείχαν στον πρώτο τελικό, αυτές του Καναδά και της Κίνας, ακυρώθηκαν, το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Ολλανδία που τερμάτισε πρώτη στον δεύτερο τελικό του αγωνίσματος με επίδοση 4:03.471, η οποία αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ (σ.σ. το προηγούμενο ρεκόρ είχε πετύχει η ομάδα της Νότιας Κορέας στις 12 Νοεμβρίου 2016 στο Σολτ Λέικ Σίτι με 4:04.222). Την ομάδα από τη «χώρα της τουλίπας» συγκρότησαν οι Σουζάνε Σούλτινγκ, Γιάρα Φαν Κέρκχοφ, Λάρα Φαν Ρούιφεν και Γιόριεν Τερ Μορς.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα