ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 1-0: Του πήρε τον ... "αέρα"

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 1-0: Του πήρε τον ... "αέρα"kmpotsΣάβ, 03/06/2021 - 21:34 Για 3η διαδοχική φορά ο ΠΑΣ Γιάννινα έριξε στο καναβάτσο τον Παναθηναϊκό. Τρεις ημέρες μετά το ματς στη Λεωφόρο για το Κύπελλο, με γκολ του Μιλιντσεάνου επικράτησε 1-0 στους «Ζωσιμάδες».

Τα πλάνα των προπονητών

Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη, με το καθιερωμένο 4-2-3-1 και τις γνωστές μακρόχρονιες απουσίες, δηλαδή τους Σιόντη, Οικονομόπουλο, Τριάδη, Αθανασίου. Με αρωγό την εξαιρετική ψυχολογία από

την πρόσφατη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου επί των «Πρασίνων» ο τεχνικός της ηπειρώτικης ομάδας δεν είχε λόγο να προβεί σε σημαντικές διαφοροποιήσεις μεν αλλά με τον πρώτο σκόρερ της ομάδας, Παμλίδη στον πάγκο.

Αρκετά προβλήματα είχε ήδη ο Λάζλο Μπόλονι μέσα από τις απουσίες των τιμωρημένων Μολό, Αλεξανδρόπουλου και των τραυματιών Βέλεθ, Κουρμπέλη, Σαβιέρ και Μπουζούκη, ήρθε να προστεθεί και το τράβηγμα στους προσαγωγούς του Νιάς που υπέστη την Παρασκευή για να συμπληρώσει μια επτάδα σημαντικών απουσιών. Ο πολύπειρος τεχνικός επέλεξε ως αντικαταστάτη του Νιάς τον Μαουρίσιο. 

Η «χρυσή» αλλαγή

Με τις δύο ομάδες να έχουν αναμετρηθεί πριν από λίγες ημέρες στο Κύπελλο η δυνατότητα εκπλήξεων από τους δύο προπονητές ήταν σίγουρο πως ο αγώνας θα πήγαινε στις λεπτομέρειες. Με κοινή διάθεση των δύο ομάδων να πιέσουν ψηλά από το ξεκίνημα, αμφότερες επέλεξαν την ίδια πλευρά για να εκδηλώσουν τις επιθέσεις τους, για τον ΠΑΣ η αριστερή με Πίιρσμαν-Ελευθεριάδη, για τον Παναθηναϊκό η δεξιά με Σάντσεθ, Βιγιαφάνιες. 

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για τους γηπεδούχους στο 9’ με τον Πίιρσμαν να πραγματοποιεί εξαιρετική προσπάθεια από αριστερά, να περνάει όποιιον βρήκε μπροστά του και την κατάλληλη στιγμή να στρώνει για τον επερχόμενο Σάλιακα ο οποίος σε σχεδόν κενή εστία πλάσαρε άουτ! Οι «Πράσινοι» παρότι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων αδυνατούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά. 

Στο 12’ ο Κριεζμάν ένιωσε ενοχλήσεις στη γάμπα του αριστερού του ποδιού κι ο Αργύρης Γιαννίκης τον αντικατέστησε με τον Μιλιντσεάνου. Επτά λεπτά μετά, η πίεση των γηπεδούχων απέφερε καρπούς καθώς η κόντρα του Πιίιρσμαν στη μεσαία γραμμή στον Αϊτόρ έγινε ασίστ για τον Ρουμάνο που βγήκε τετ α τετ απέναντι στον Διούδη και δε λάθεψε κάνοντας το 1-0.  Οι «Πράσινοι» συνέχισαν να έχουν προβλήματα στην ανάπτυξη προσκρούοντας πάνω στη συνοχή και την πληθώρα αλληλοκαλύψεων των αντιπάλων τους. 

Σα να μην έφτανε αυτό, με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Σανκαρέ δέχτηκε μαρκάρισμα από τον Καρτάλη αποκομίζοντας πρόβλημα στο γόνατο. Όσο κι αν το πάλεψε δεν κατάφερε να συνεχίσει με αποτέλεσμα να τον αντικαταστήσει ο Ενγκμπακοτό αν και αρχική σκέψη του κ. Μπόλονι ήταν ο Αθανασακόπουλος. Ο σχηματισμός έγινε 4-4-2 αλλάζοντας τη λογική του ρόμβου που με τον Σανκαρέ παρόντα είχε υιοθετήσει ο Ρουμάνος τεχνικός και δύο λεπτά μετά οι «Πράσινοι» κατέγραψαν τις δύο πρώτες τους τελικές στο ματς. 

Στο μεσοδιάστημα ο ΠΑΣ προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση κυρίως με τον Ελευθεριάδη αλλά σε όλες τις περπτώσεις ο Σένκενφελντ κάλυψε εγκαίρως. Το τέλος του πρώτου μέρους βρήκε τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται για χέρι του Παντελάκη σε κεφαλιά του Καμπετσή εντός περιοχής. 

Περισσότερα σε λίγο ... 

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΣ Γιάννινα - Ποδόσφαιρο Παναθηναϊκός - Ποδόσφαιρο Off Off Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ #superleague #matchday25 #PASPAO ΠΑΣ Γιάννινα ΕΛΛΑΔΑ Με σκόρερ τον Μιλιντσεάνου στο 19', που είχε περάσει στο ματς επτά λεπτά πριν λόγω αναγκαστικής αλλαγής του Κριεζμάν, οι Ηπειρώτες συνέχισαν το σερί τους επί των "Πρασίνων" πετυχαίνοντας σπουδαία νίκη! Article publish on Σάβ, 03/06/2021 - 21:34 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα