ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 1-1: «Χ»αμένη ευκαιρία από τη μία, «χρυσός» βαθμός από την άλλη!

Χωρίς νίκη για πέμπτο σερί παιχνίδι παρέμεινε ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά και το 1-1 απέναντι στον Παναιτωλικό, για τη 2η αγωνιστική των Playoffs της Stoiximan Super League. Αν και προηγήθηκαν με τον Κόντε (25’), οι Ηπειρώτες δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο πολυπόθητο τρίποντο, καθώς δέχτηκαν το γκολ ισοφάρισης από τον Ντίας (70’). Έτσι συνεχίζουν στην τελευταία θέση, με 19 βαθμούς, πέντε πίσω από τους Αγρινιώτες, που συνεχίζουν εκτός της επικίνδυνης ζώνης.

Παράλληλα, είναι στο +2 από την Κηφισιά και την προτελευταία θέση, μετά και την ήττα της αθηναϊκής ομάδας στον Βόλο.

Προβάδισμα με… VAR και Κόντε

Με τέρμα που δε μέτρησε άρχισε η αναμέτρηση στους «Ζωσιμάδες», με τον ΠΑΣ Γιάννινα να στέκεται τυχερός στο 5’, στο γκολ του Παναιτωλικού με τον Καρέλη. Μετά την εξέταση της φάσης από τον VAR, το τέρμα του Έλληνα επιθετικού ακυρώθηκε για οφσάιντ. Έτσι οι γηπεδούχοι γλίτωσαν από το γκολ που θα τους έβαζε από νωρίς σε θέση κυνηγού. Μετά την αρχική ορμή τους οι δύο αντίπαλοι έριξαν τον ρυθμό, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Αυτή εκμεταλλεύτηκαν και στο 25’ πήραν προβάδισμα, με το δικό τους γκολ να… μετράει! Ο Σόρια έκανε το γύρισμα και ο Κόντε με πλασέ στις… αράχνες, έγραψε το 1-0. Ακολούθως οι Αγρινιώτες έψαξαν την ισοφάριση, όμως δεν μπορούσαν να μπουν στην περιοχή του Νάγκι και απειλούσαν από μακριά δίχως επιτυχία. Έτσι το 1-0 παρέμεινε μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, με τελευταία καλή στιγμή του Χουάνπι (43’), που πέρασε δύο, αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη φάση όπως θα ήθελε…

Ισοφάριση και… «Χ»

«Σβηστά» έβγαλε το πρώτο 20λεπτό στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΣ Γιάννινα, που κρατούσε το πολυπόθητο τρίποντο στα χέρια του χωρίς να πιεστεί. Ο Παναιτωλικός προσπαθούσε, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει μέχρι και το 65’, με το μακρινό σουτ του Μαυρία να περνάει ελάχιστα άουτ. Οι γηπεδούχοι «απάντησαν» σε αντεπίθεση στο 69’, με το τελείωμα του Κόντε να περνάει άουτ! Και στη δεύτερη καλή τους φάση μετά την ανάπαυλα, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν. Ο Μαυρίας έκανε τη σέντρα και ο Ντίας με κεφαλιά-ψαράκι έκανε το 1-1. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 81’ για να καταγραφεί η επόμενη ευκαιρία στον αγώνα, με τον Κόντε να μην μπορεί να μην εκμεταλλευτεί το γύρισμα του Σόρια, όπως συνέβη στο 1-0. Επτά λεπτά μετά ο ΠΑΣ Γιάννινα ζήτησε πέναλτι σε πέσιμο του Τζίμα, με τον διαιτητή Κουμπαράκη να δείχνει παίζεται. Στο 90+4′ ο Οικονόμου έσωσε τον Παναιτωλικό από το γκολ, διώχνοντας την μπάλα πριν περάσει την γραμμή στο πλασέ του Τζίμα. Αμέσως μετά οι Αγρινιώτες σκόραραν, αλλά το γκολ δε μέτρησε για οφσάιντ. Τελικό σκορ, 1-1.

Η ταυτότητα του ματς:

Κίτρινες: 90+2’ Τζίμας – 32’ Μλάντεν

2η αγωνιστική Playouts Stoiximan Super League

Γήπεδο: «Ζωσιμάδες»

Διαιτητής: Κουμπαράκης

Βοηθοί: Απτόσογλου, Πάτρας

4ος: Τσακαλίδης

VAR: Βεργέτης

AVAR: Καραγκιζόπουλος

Κίτρινες: 90+2’ Τζίμας – 32’ Μλάντεν

Σκόρερ: 25’ Κόντε – 70’ Ντίας

ΠΑΣ Γιάννινα (Γρηγορίου): Νάγκι, Σόρια, Κιάκος (78’ Τσαούσης), Εραμούσπε, Παντελάκης, Τζίνο (87’ Ροσάλες), Καραχάλιος, Ριένστρα (71’ Τζίμας), Παμλίδης, Ροσέρο (71’ Λεό Μπατίστ), Κόντε.

Παναιτωλικός (Πετράκης): Τσάβες, Οικονόμου, Μλάντεν (55’ Πέρες), Ταμπίτζε, Μαυρίας, Τορεχόν, Τσιγγάρας (66’ Λομόνακο), Χατζηθεοδωρίδης (66’ Ντουάρτε), Χουάνπι (87’ Λιάβας), Καρέλης, Ντίας (87’ Μπακάκης).

Keywords
Τυχαία Θέματα