ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία 1-1: Έκαναν σεφτέ με κεφαλιές (hls)

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι στο πρώτο, αλλά τους φιλοξενούμενους να απαντούν στο β’.

Tα στιγμιότυπα του αγώνα

Η Λαμία εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο ΠΑΣ αποσυντονίστηκε από αλλαγή τερματοφύλακα λόγω τραυματισμού, αλλά και την έξοδο του Πέδρο Κόντε με διαφαινόμενο νέο σοβαρό πρόβλημα στο γόνατο!

Υπέροχη εκτέλεση Εραμούσπε

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε φουριόζος το παιχνίδι και μόλις στα 24” κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Παμλίδη από τον Κορνέζο, απόφαση όμως που

ανακλήθηκε από τον διαιτητή μετά από εξέταση του replay, καθώς ο παίκτης της Λαμίας είχε πάρει μπάλα.

Στο 13ο λεπτό όμως οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα όταν ο Σορία εκτέλεσε το κόρνερ και ο Εραμούσπε άνοιξε το σκορ με υπέροχη κεφαλιά.

Η Λαμία απείλησε στο 19ο λεπτό με σουτ του Μπεχαράνο έξω από την περιοχή που πέρασε άουτ, ενώ ο ΠΑΣ απάντησε με σουτ των Ροσέρο και Μπιλμπάο που δε βρήκαν στόχο στο 36′ και στο 38′ αντίστοιχα.

Στο τέλος του α’ μέρους, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση όταν ο Ντε Βινσέντι εκτέλεσε κόρνερ, ο Κορνέζος έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Κιάκος αποσόβησε το 1-1 διώχνοντας στη γραμμή.

Ατυχίες ΠΑΣ, ισοφάριση η Λαμία

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με ατυχία για τον ΠΑΣ, καθώς ο τερματοφύλακας Πριόρ υπέστη διάσειση σε διεκδίκηση και αντικαταστάθηκε από τον Σούλη, πηγαίνοντας κατ’ ευθείαν στο νοσοκομείο.

Λίγο αργότερα αποχώρησε και ο Πέδρο Κόντε δακρυσμένος με πρόβλημα στο αριστερό γόνατο, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για νέα ρήξη χιαστών, έχοντας τραυματιστεί σοβαρά και πέρσι στη δεύτερη αγωνιστική!

Στο μεταξύ, η Λαμία λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα (58′) κατάφερε να ισοφαρίσει, όταν ο Σιμόν έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Νούνιες με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Σούλη.

Ο ΠΑΣ όμως απάντησε στο 64′ χάνοντας μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Κιάκος βρέθηκε σε καλή θέση μετά από προσπάθεια του Παμλίδη, αλλά ο Σαράνοφ έσωσε την εστία του.

Η Λαμία πάντως ήταν ολοένα και πιο επικίνδυνη και στο 72′ έφτασε κοντά στο 2-1 όταν ο Σλίβκα έκανε παράλληλη μπαλιά από αριστερά, ο Σούλης δεν καθάρισε τη φάση, όμως ο Τζανδάρης αστόχησε από κοντά.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ έσωσε την εστία του σε πλασέ του νεοεισελθόντος Γιακουμάκη, ενώ στο 88′ ο γκολκίπερ των γηπεδούχων έκανε εντυπωσιακή επέμβαση σε σουτ του Τζανδάρη.

Στο 90′ ήταν η σειρά του ΠΑΣ να απειλήσει όταν ο Λώλης με γυριστό σουτ στην περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ.

O ίδιος παίκτης στο 90+9′ βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή όμως αστόχησε με πλασέ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΛΑΜΙΑ 1-1


SUPER LEAGUE 2022-23, 2η Αγωνιστική, Ζωσιμάδες
Γκολ: 13′ Εραμούσπε – 58′ Νούνιες
Διαιτητής: Τσακαλίδης
Βοηθοί: Χριστάκογλου, Στάικος
Κίτρινες: Μορέιρα, Καραχάλιος – Τσιλούλης, Νούνιες, Μπεχαράνο
Κόκκινες: –
ΠΑΣ Γιάννινα (Στάικος): Πριόρ (52′ Σούλης) – Σορία, Παντελάκης, Εραμούσπε, Κιάκος – Ρίνστρα (70′ Λιάσος), Καραχάλιος, Μπιλμπάο (79′ Τζίμας) – Παμλίδης (79′ Μορέιρα), Κόντε (70′ Λώλης), Ροσέρο.
ΛΑΜΙΑ (Φέστα): Σαράνοφ – Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ – Σλίβκα, Μπεχαράνο (87′ Μπάμπης) – Τσιλούλης, Ντε Βινσέντι (69′ Τζανδάρης), Νούνιες (79′ Τσούκαλος) – Μανούσος (68′ Γιακουμάκης).

Keywords
Τυχαία Θέματα