Παρτίζαν-Μπασκόνια 87-83: Φουλ για play-in μέσω… αέρος

Παρτίζαν και Μπασκόνια τέθηκαν αντιμέτωπες στην «Stark Arena» για λογαριασμό της 30ης αγωνιστικής της Euroleague.

Σε ένα παιχνίδι δίχως… αύριο για αυτήν, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς παρουσιάστηκε αρκετά συγκεντρωμένη στη μεγαλύτερη διάρκεια, εκμεταλλεύτηκε για ακόμη μια φορά την ώθηση που της έδωσε το κοινό της και παρά το γεγονός πως στο τέλος τα… χρειάστηκε, κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη που την διατηρεί σε… τροχιά play-in.

Από την άλλη, το σύνολο του Ντούσκο Ιβάνοβιτς το πάλεψε, όμως στο τέλος

δεν τα κατάφερε και είδε τις πιθανότητές του για είσοδο στην εξάδα να μειώνονται αρκετά με αυτήν την ήττα.

Το ματςΣυγκέντρωση και προβάδισμα εξ’ αρχής με κυρίαρχο Καμπόκλο για την Παρτίζαν

Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν όπως έπρεπε από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, επέβαλαν το ρυθμό τους και δεν άφησαν πολλά περιθώρια στη Μπασκόνια. Χάρη σε ένα σερί επτά αναπάντητων πόντων από τον Μπρούνο Καμπόκλο, οι Σέρβοι πήραν προβάδισμα εννέα πόντων (23-14) 1 λεπτό και 39 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Το τελικό σκορ αυτού 23-16, από τα χέρια του Ματ Κοστέλο.

Η Μπασκόνια «άρπαξε» την ευκαιρία της και το… έκανε ντέρμπι

Το μεγαλύτερο μέρος της δεύτερης περιόδου, κύλησε όπως και η πρώτη. Η Παρτίζαν είχε σταθερό προβάδισμα και έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, χωρίς όμως να μπορεί να ξεφύγει αρκετά. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς «πλήρωσε» το γεγονός αυτό και ύστερα από μερικά δευτερόλεπτα έλλειψης συγκέντρωσης, έδωσε την ευκαιρία στη Μπασκόνια να πλησιάσει. Ο Χάουαρντ μυρίστηκε… αίμα και με τρίποντό του 17 δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα έφερε την ομάδα του σε απόσταση αναπνοής (44-42). 

Κορυφαίος του πρώτου μέρους για την Παρτίζαν ο κυρίαρχος Καμπόκλο με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ. Από την άλλη, ξεχώρισαν οι Χάουαρντ και Μονέκε με οχτώ και επτά πόντους αντίστοιχα.

Επέβαλε… το νόμο της με μπροστάρη τον Καμίνσκι 

Το σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θέλησε από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου να… κόψει τα φτερά των αντιπάλων της που την είχαν πλησιάσει σε απόσταση… αναπνοής. Με ηγέτη τον φοβερό Φρανκ Καμίνσκι που πέτυχε δέκα πόντους στην τρίτη περίοδο, η Παρτίζαν επέβαλε εκ νέου το ρυθμό της, ανέκτησε τα ηνία της αναμέτρησης και έβαλε… στέρεες βάσεις νίκης.

Με δικούς του 12 πόντους, ο Χάουαρντ κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά στους εννέα, με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου και έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα του να συνεχίζει να ελπίζει.

Παρ’ ολίγον αυτόχειρας, την έσωσε ο Ντόζιερ στο τέλος

Δύσκολα στον εαυτό της προσπάθησε να βάλει η Παρτίζαν στην τελευταία περίοδο. Οι Σέρβοι είδαν το υπέρ τους 78-66 περίπου επτά λεπτά πριν τη λήξη να γίνεται 80-75 λίγη ώρα μετά. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν σε αυτό το ξέσπασμα των Βάσκων και πήραν εκ νέου προβάδισμα ασφαλείας (85-77) κάτι παραπάνω από δύο λεπτά πριν τη λήξη. Ο Χάουαρντ όμως δεν είχε πει την… τελεταία του λέξη και με έξι δικούς του αναπάντητους πόντους έφερε τη Μπασκόνια στους δύο (85-83) με 44 δευτερόλεπτα να απομένουν.

Ο Ντόζιερ έδωσε τη… χαριστική βολή στους φιλοξενούμενους, έγραψε το 87-83 και έβαλε τις κραδιές των περίπου 20.000 φίλων της Παρτίζαν στην «Stark Arena» στη θέση τους.

Οι γηπεδούχοι πλέον υπερτερούν και στην ισοβαθμία της Μπασκόνια, αφού είχαν ηττηθεί με μόλις έναν πόντο (84-83) στη Βιτόρια.

Κορυφαίοι της αναμέτρησης οι «δίδυμοι πύργοι» της Παρτίζαν, Μπρούνο Καμπόκλο (18 πόντοι και 12 ριμπάουντ) και Φρανκ Καμίνσκι (20 πόντοι), που είχαν ως άξιο συμπαραστάτη τον Πάντερ (18 πόντους και 6 ασίστ). Από την άλλη, απελπιστηκά μόνος ήταν ο Χάουαρντ, που τελείωσε το ματς με 26.

Στο 14-16 η Παρτίζαν, που απολαμβάνει τη μοναξιά της δέκατης θέσης, στο 16-14 η Μπασκόνια, που υποχώρησε στην ένατη μετά την νίκη της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 21-26, 25-18, 18-23.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παρτίζαν-Μπασκόνια 87-83, Φουλ, -in …,partizan-baskonia 87-83, foul, -in …