Παρουσίαση: Αιχμηρά Αντικείμενα της Gillian Flynn

Τώρα και τηλεοπτική σειρά στο HBO.

Προσοχή! Το βιβλίο είναι μόνο για ενηλίκους.

Λίγο μετά την αποχώρηση της από μια ψυχιατρική κλινική, η δημοσιογράφος Camille Preaker έχει γυρίσει στη δουλειά της και αντιμετωπίζει μια πολύ δύσκολη ανάθεση κάλυψης: πρέπει να επιστρέψει στη μικρή πόλη που μεγάλωσε ώστε να καλύψει τους φόνους δύο ανήλικων κοριτσιών. Για χρόνια, η Camille δεν μιλάει ιδιαίτερα με τη νευρωτική, υποχόνδρια μητέρα της ή την ετεροθαλή αδελφή της, που ίσα γνωρίζει: μια πανέμορφη δεκατριάχρονη με μυστήριο

έλεγχο επί της νεανικής σκηνής της πόλης. Τώρα, επιστρέφει στο παλιό δωμάτιο του οικογενειακού βικτωριανού σπιτιού της και έρχεται αντιμέτωπη με τα συναισθήματα της για τα θύματα, που της θυμίζουν το παρελθόν περισσότερο απ' όσο περίμενε. Κυνηγημένη από τους δικούς της δαίμονες, θα πρέπει να ξεδιαλύνει το ψυχολογικό παζλ του παρελθόντος, αν θέλει να ανακαλύψει τι συμβαίνει τώρα.

Το όνομα της Gillian Flynn ίσως να σας είναι ήδη γνωστό από το αναγνωρισμένο βιβλίο της "Gone Girl", που έγινε ταινία το 2014 από τον David Fincher με τους Ben Affleck και Rosamund Pike. To "Αιχμηρά Αντικείμενα" (Sharp Objects) είναι το πρώτο βιβλίο της συγγραφέας που κυκλοφόρησε αρχικά το 2006, και με την πρόσφατη μεταφορά του στη μικρή οθόνη από το HBO είχαμε την ευκαιρία να το πιάσουμε στα χέρια μας σε ελληνική μετάφραση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Η εθιστική ιστορία της Gillian ακολουθεί έναν αρκετά ασταθή χαρακτήρα με αρκετά ιδιαίτερη ενηλικίωση και βαθιές ψυχολογικές δυσκολίες, που την ακολουθούν χρόνια αργότερα. Παρόλο, που η Camille δεν είναι ένας απλός καθημερινός χαρακτήρας και η ιστορία αυτής και της οικογένειας της είναι αρκετά στενάχωρη και σκοτεινή ώστε να μην την αναγνωρίσουμε ως κάτι οικείο, ο αναγνώστης δεν μπορεί παρά να καθηλωθεί από τα συμβάντα και να ξεχωρίσει συμπεριφορές, ιδιαίτερα προς τις γυναίκες, που βλέπουμε μέχρι και στις μεγαλύτερες πόλεις και στιγματίζουν ανθρώπους. Την οικογενειακή ιστορία της Camille περιτριγυρίζουν τα μυστικά της πόλης και, φυσικά, οι δύο βίαιες δολοφονίες, που πλέκουν το δικό τους μυστήριο και δίνουν ένα παραπάνω λόγο στον αναγνώστη ώστε να μην "ξεκολλήσει" μέχρι να φτάσει στην τελευταία σελίδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βιβλίο περιλαμβάνει αρκετά προκλητικές ή/και περιγραφικές σκηνές σχετικές με βία, σεξ και αυτοτραυματισμούς διαφόρων ηλικιών.

H νέα σειρά μυστηρίου της HBO με πρωταγωνίστρια την πέντε φορές υποψήφια για Όσκαρ Amy Adams, παίζεται ταυτόχρονα με την Αμερική – με ελληνικούς υπότιτλους – και αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema κάθε Κυριακή, στις 3:00 μετά τα μεσάνυχτα, στο Novacinema4HD, ενώ η Prime Time προβολή της είναι κάθε Δευτέρα, στις 22:00. Εκτός από την οσκαρική πρωταγωνίστρια Amy Adams, συναντάμε την υποψήφια για Όσκαρ Patricia Clarkson, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο υποψήφιος για Όσκαρ (Dallas Buyers Club) και γνωστός σκηνοθέτης από την επίσης πολύ επιτυχημένη σειρά της ΗΒΟ, "Βig Little Lies", Jean-Marc Vallée.

Για την παρουσίαση μας δόθηκε αντίτυπο από τις εκδόσεις. Ξεφυλλίστε το βιβλίο.

Η Γεράκου Γιώτα είναι director του IGN Greece και μπορείτε να την βρείτε στο Facebook ή στο Instagram να σπαμμάρει βιβλία.

IGN GreeceAnthem: Tα 161 πράγματα που γνωρίζουμε για το παιχνίδι της Bioware10 παιχνίδια για να πάρετε μαζί σας στην παραλίαΟι πιο σημαντικές ανακοινώσεις κόμικ από το SDCC 2018

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα