Παραμένει στην Alfa Romeo ο Ζου

Ο 24χρονος Κινέζος έκανε ντεμπούτο στη Formula 1 το 2022 και πήρε έναν βαθμό στο γκραν πρι του Μπαχρέιν, ενώ από τότε δείχνει διαρκή πρόοδο. Η Alfa Romeo τονίζει στη σχετική ανακοίνωσή της ότι με «την ωριμότητα και τη μεθοδική προσέγγισή του» στη δεύτερη χρονιά του έχει κερδίσει «ακόμη περισσότερους υποστηρικτές εντός της ομάδας» και πως η νέα συμφωνία

ήταν μια «φυσική κατάληξη, καθώς στοχεύει σε περαιτέρω βελτίωση». Αυτό σημαίνει ότι ο Ζου, ο οποίος είναι ο πρώτος Κινέζος… πλήρους απασχόλησης στη Formula 1, θα έχει την ευκαιρία να «τρέξει» για πρώτη φορά στην πατρίδα του, αφού το κινεζικό γκραν πρι επιστρέφει στο καλαντάρι την επόμενη χρονιά.

Υπενθυμίζεται ότι το κινεζικό γκραν πρι διεξήχθη για τελευταία φορά το 2019 και ήταν ο 1.000ός αγώνας στην Ιστορία της Formula 1, με νικητή τον Λιούις Χάμιλτον. Τα επόμενα χρόνια, ωστόσο, ο αγώνας δεν πραγματοποιήθηκε λόγω του κορονοϊού, αλλά και των επακόλουθων περιορισμών από την πανδημία.

Η ανανέωσης της συνεργασίας της Alfa Romeo με τον Ζου προσφέρει σταθερότητα στην ομάδα, καθώς και ο Μπότας έχει συμβόλαιο για το 2024. Ο 34χρονος Φινλανδός είχε υπογράψει πολυετή συμφωνία, η οποία ολοκληρώνεται στο τέλος της επόμενης χρονιάς. Στο μεταξύ, η Alfa Romeo γνωστοποίησε επίσης ότι ο 20χρονος Γάλλος, Τεό Πουρσέρ, ο οποίος είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα της Formula 2, θα συνεχίσει στο ρόλο του ως αναπληρωματικός οδηγός της ομάδας το 2024.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παραμένει, Alfa Romeo, Ζου,paramenei, Alfa Romeo, zou