Παραμένει κλειστή η Εθνική Οδός Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Προβλήματα σε σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο [βίντεο]

Κλειστή παραμένει για μία ακόμα μέρα η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων, ενώ σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Στο τρίγωνο Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα όλες οι βασικές οδικές αρτηρίες είναι ανοικτές, εκτός από τον άξονα Τρικάλων-Λάρισα.

Στην κυκλοφορία δόθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι δρόμοι: Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων, Επ.Ο. Λάρισας – Καρδίτσας, Επ.Ο.

Πύλης – Μεσοχώρας και Λάρισας – Τύρναβου μέσω Δαμασίου.

Σχετικά με την κατάσταση στα χωριά του Θεσσαλικού κάμπου και συγκεκριμένα της Καρδίτσας, των Τρικάλων, του Παλαμά, της Φαρκαδόνας, του Δομοκού και των Φαρσάλων, τα νερά υποχωρούν και σήμερα σταδιακά αποκαλύπτονται οι οδικοί άξονες, ενώ έχει αποκατασταθεί η οδική σύνδεση με όλα τα χωριά εκτός από το Κεραμίδι του Δήμου Φαρκαδόνας.

Τα μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Θεσσαλίας ολοκλήρωσαν τις εργασίες αποκατάστασης και οι δρόμοι αποδόθηκαν σε κυκλοφορία. Ακόμη, μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με μηχανήματα του Δήμου Λαρισαίων, επιχειρούν για την αποκατάσταση αναχώματος του Πηνειού στην περιοχή της Γιάννουλης.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, παραμένει η ανηχυία για τα χωριά κοντά στη λίμνη Κάρλα λόγω της ανόδου της στάθμης του νερού.

Μάλιστα αποκομμένα παραμένουν τα χωριά του δήμου Κιλελέρ και του δήμου Αγιάς λέγοντας χαρακτηριστικά πως “απειλούνται” αφού όπως σημείωσε σε 9 -10 ώρες μετακινείται περίπου 100 μέτρα. Γίνονται μεγάλες προσπάθειες με αναχώματα προκειμένου να μην πάει το νερό μέσα στα χωριά, τα οποία, σημειώνεται πως είχαν πλημμυρίσει τη δεύτερη μέρα της κακοκαιρίας, την περασμένη Τετάρτη.

Σε ποιους δήμους είναι κατάλληλο το νερό

Σημειώνεται στις 26 υπηρεσίες υγείας που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές τις δύο τελευταίες μέρες προσήλθαν 1396 πολίτες με διάφορα προβλήματα υγείας, εκ τών οποίων οι 48 είχαν γαστρεντερίτιδα.

Μαγνησία

Δήμος Βόλου: Δεν είναι κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση

Δήμος Νοτίου Πηλίου: Ακατάλληλο

Δήμος Παλαμά: Ακατάλληλο

Δήμος Σοφάδων: Ακατάλληλο

Δήμος Αργιθέας: Ακατάλληλο

Δήμος Λίμνης Πλαστήρα: Ακατάλληλο

Λάρισα

Δήμος Φαρσάλων: Ακατάλληλο

Δήμος Κιλελέρ: Ακατάλληλο

Τρίκαλα

Δήμος Πύλης: Ακατάλληλο

Δήμος Φαρκαδόνας: Ακατάλληλο

Πηγή: ΤΗΕΤΟC

Keywords
Τυχαία Θέματα