Παραιτήθηκε ο Θέμης Χειμάρας από βουλευτής της ΝΔ- Είχε συναλλαγές με το δημόσιο ύψους 400 χιλιάδων ευρώ

Οι εξελίξεις που αναμένονταν σήμερα Τετάρτη για τον βουλευτή Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Θέμη Χειμάρα, ήταν τελικά ραγδαίες και οδήγησαν στην παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα.

Ο βουλευτής παραιτήθηκε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι του ασκήθηκαν πιέσεις για παραίτηση από το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς είχε γίνει στόχος εντονότατης κριτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και οι διευκρινίσεις

που έχει δώσει για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες δεν έχουν πείσει.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Τη θέση του καταλαμβάνει η Ελενα Μακρή Θεοδώρου.

Υπενθυμίζεται πως χτες Τρίτη, ο βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος έχει παραδεχθεί τις συναλλαγές της εταιρείας του με το δημόσιο, απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο στο κυβερνών κόμμα δεν έμειναν ικανοποιημένοι. Ο κ. Χειμάρας φέρεται να έχει στην ιδιοκτησία του εταιρεία εκτυπώσεων και έχει συνάψει με το δημόσιο- κυρίως Δήμους και Περιφέρειες- πολλές συμβάσεις, που φθάνουν στο ποσό των 400 χιλιάδων ευρώ.

Ο κ. Χειμάρας υποστήριξε πως αποχώρησε από την εταιρεία με την οποία συνήψε συμβάσεις με το δημόσιο- εξαιτίας της οποίας υπήρχε κώλυμα- και τα μερίδιά του τα μεταβίβασε στους εργαζόμενους-συνεργάτες του. Αλλά φυσικά η παραίτηση ερμηνεύθηκε ως παραπλανητική και δεν έπεισε. Πόσο μάλλον που το βασικό του επιχείρημα στην επιστολή παραίτησης, είναι ότι δεν υπήρξε αύξηση του κύκλου εργασιών της εταιρείας του όσο καιρό είναι βουλευτής. Λές και το πρόβλημα είναι αν αύξησε τον αριθμό των συμβάσεων με το δημόσιο και όχι το γεγονός ότι εταιρεία που ανήκει σε εν ενεργεία βουλευτή, έστω και αν τυπικά έχει παραιτηθεί, συνάπτει συμβάσεις με το δημόσιο.

Η υπόθεση βγήκε στη δημοσιότητα όταν η εφημερίδα Documento, που αποκάλυψε ότι ο Θέμης Χειμάρας φέρεται να έχει συνάψει εκατοντάδες συμβάσεις προμηθειών με μία σειρά από δήμους της Περιφέρειάς του, από τις οποίες η εταιρεία του εισέπραξε τουλάχιστον 400.000 ευρώ.

H επιστολή του Θέμη Χειμάρα προς τον Κώστα Τασούλα

Στις εκλογές του 2019, οι πολίτες της Φθιώτιδας μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν Βουλευτή, για να εργαστώ για τον τόπο μου, να υπηρετήσω την χώρα μου και να ενισχύσω την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που υπηρετώ από μικρό παιδί, για την δημιουργία μιας ισχυρής Ελλάδας.

Το ασυμβίβαστο που αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες, σε σχέση με την επιχειρηματική μου δραστηριότητα και παρά το γεγονός ότι από τα στοιχεία που έχω προσκομίσει δεν προκύπτει αύξηση των πωλήσεων κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, εγείρει ζητήματα.

Αναγνωρίζοντας πως μια ακούσια παράλειψή μου, έγινε η αιτία για να φέρω σε δύσκολη θέση το κόμμα που υπηρετώ και τους ανθρώπους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και τη φιλία τους, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί και δηλώνω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα, παραδίδοντας την έδρα στη Νέα Δημοκρατία, όπως οφείλω.

Δεν θα επέτρεπα ποτέ, ένα τέτοιο ζήτημα που με αφορά, να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, προκειμένου να πληγούν οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη, που με πίστη υπηρετεί η Κυβέρνησή της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ευχαριστώ τους συμπατριώτες μου για την στήριξη και την εμπιστοσύνη και ζητώ συγνώμη από όσους άθελά μου στενοχώρησα.

Δηλώνω ότι παραμένω στην πρώτη γραμμή της μάχης με την Νέα Δημοκρατία, δίπλα στον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, για την Ελλάδα που μας αξίζει, για μια Φθιώτιδα ισχυρή.

Το δημοσίευμα του “Documento”

“Ο Θεμ. Χειμάρας είναι βουλευτής Φθιώτιδας από τον Ιούλιο του 2019. Γόνος του παλαιού βουλευτή της ΝΔ, δις νομάρχη Φθιώτιδας, μία φορά νομάρχη Σάμου και συγκεντρωσιάρχη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1993 Θανάση Χειμάρα, ο Θεμ. Χειμάρας διατέλεσε από τον Νοέμβριο 2014 έως τον Ιούλιο 2019 αντιπεριφερειάρχης του Κώστα Μπακογιάννη και εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού.

Εκτός όμως από βουλευτής είναι και επιχειρηματίας. Ειδικότερα, επιχειρεί στον χώρο των εκτυπώσεων με μια εταιρεία στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Λαμία, στην εκλογική του περιφέρεια.

Οπως προκύπτει από τις δηλώσεις του βουλευτή αλλά και από τα σχετικά έγγραφα στο ΓΕΜΗ, από τον Νοέμβριο του 2005 ο ίδιος είναι διαχειριστής και ομόρρυθμο μέλος της επιχείρησης εκτυπώσεων Θέμης Χειμάρας και Σία ΕΕ, με διακριτικό τίτλο NeXtshop, στη Λαμία. Σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση του καταστατικού τον Ιούνιο του 2020, ο ίδιος ορίζεται διαχειριστής, εκπρόσωπος και διευθυντής της εταιρείας, με τον Δ.Τ. που συμμετέχει με ποσοστό 1% να ορίζεται ετερόρρυθμος εταίρος. Στη δε δήλωση πόθεν έσχες του βουλευτή του 2020 η εταιρεία είναι δηλωμένη κανονικά.

Αναζητώντας στοιχεία για τη δραστηριότητα της εταιρείας του βουλευτή στη Διαύγεια διαπιστώνει κανείς με έκπληξη ότι τόσο την πενταετία που χρημάτισε αντιπεριφερειάρχης του Κ. Μπακογιάννη όσο και την περίοδο που διατελεί βουλευτής του Κυρ. Μητσοτάκη η εταιρεία συνεχίζει να συνάπτει εκατοντάδες συμβάσεις με πλήθος φορέων του δημοσίου.

Για την πρώτη περίοδο, από τον Νοέμβριο του 2014 και μέχρι να εκλεγεί βουλευτής, το ασυμβίβαστο για τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης προβλέπει κάποια “παράθυρα” μικρών προμηθειών. Σε κάθε περίπτωση η επιχειρηματική του δραστηριότητα κατά το διάστημα που θήτευσε ως αντιπεριφερειάρχης θα πρέπει αναμφίβολα να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας σε δεύτερο χρόνο. Ομως σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί στη Διαύγεια μετά την 7η Ιουλίου 2019, οι συμβάσεις της Θέμης Χειμάρας και Σία ΕΕ ξεπερνούν τις 270, περιλαμβάνουν πλήθος δήμων της εκλογικής περιφέρειάς του και άλλους δημόσιους φορείς και του έχουν αποφέρει τουλάχιστον 400.000 ευρώ μέσα σε διάστημα τριάμισι ετών.”

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του και με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για “πλιάτσικο 400.000 ευρώ από τον βουλευτή της ΝΔ, Θέμη Χειμάρα”, επικαλούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento και κάνοντας λόγο για “ασυμβίβαστο ανάμεσα στην στοιχειώδη ηθική και στα έργα των κυβερνητικών βουλευτών”.

“Η αποκάλυψη από το Documento ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θέμης Χειμάρας, πρωταγωνιστεί σε ένα ακόμα σκάνδαλο απευθείας αναθέσεων δεν εκπλήσσει πια την κοινή γνώμη. Προστίθεται και αυτός στη μακρά σειρά των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος που εκμεταλλεύονται την ιδιότητα τους για να συνάπτουν συμβάσεις προς ίδιο όφελος. Αυτή τη φορά πρόκειται για 400.000 ευρώ.

Μικροποσό μπροστά στον κύριο Μαραβέγια και στον κύριο Πάτση, στα 8.5 δισεκατομμύρια των απευθείας αναθέσεων της κυβέρνησης προς κάθε λογής φίλους της. Το μόνο που δεν θα πάψει να μας εκπλήσσει είναι οι απίθανες δικαιολογίες που επιστρατεύουν οι κυβερνητικοί βουλευτές κάθε φορά που αποκαλύπτονται οι αθέμιτες πρακτικές τους.

Αυτή τη φορά, κατά τον κύριο Χειμάρα, φταίνε οι υπάλληλοι της εταιρείας του που δεν γνώριζαν το ”ασυμβίβαστο”. Καλή προσπάθεια κύριε Χειμάρα”.

“Βόμβες” Πολάκη: Παραιτήθηκε γιατί ήξερε ότι είχαμε στοιχεία για εικονική μεταβίβαση της δεύτερης εταιρείας

Σε νέα ανάρτηση προχώρησε ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Θέμη Χειμάρα από τη ΝΔ. Ο βουλευτής Χανίων επεσήμανε ότι ο Χειμάρας παραιτήθηκε υπό το βάρος των προαναγγελθέντων αποκαλύψεων για την εικονική μεταβίβαση της δεύτερης εταιρείας του, της SMART IKE.

Ο Παύλος Πολάκης παραθέτει τα στοιχεία που αναδεικνύουν ότι η εταιρεία του βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία “έκλεισε” business απευθείας αναθέσεων ύψους 900.000 ευρώ με το δημόσιο.

Σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη, από τον έλεγχο του τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, προέκυψε ότι η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας πληροφορικής που άνηκε στον Χειμάρα είναι επί σειρά ετών ιδιοκτήτρια καταστήματος που πουλούσε είδη σφολιάτας στη Λαμία.

“Είναι προφανές πως η μεταβίβαση είναι εικονική, είναι πασίδηλη πως έχουμε να κάνουμε με λαμόγια”, υπογράμμισε ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα