Παπαθεοδώρου: "Του αξίζουν μπράβο του Ζάρα"

Ο Θοδωρής Ζάρας με τους 18 πόντους που σημείωσε, όλους στο β' μέρος (δεν είχε παίξει καθόλου στο πρώτο ημίχρονο) είχε τη δική του ξεχωριστή αναφορά στις δηλώσεις του Ηλία Παπαθεοδώρου, μετά το τέλος του παιχνιδιού με τη Ναντέρ. Ο Ελληνας τεχνικός είπε, χαρακτηριστικά: "Πιστεύω πως τη νίκη έφερε το μεγάλο ρόστερ, από την άποψη ότι ο Ζάρας ήταν ο τελευταίος παίκτης που χρησιμοποιήσουμε αλλά ο πιο καθοριστικός και του αξίζουν μπράβο».
Στην αρχή των δηλώσεών του είπε: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι
και μια πολύ σημαντική νίκη. Γνωρίζαμε εξ’ αρχής πόσο δύσκολο θα ήταν κόντρα κόντρα στη Ναντέρ. Πρόκειται για μια εξαιρετική ομάδα, που κυκλοφορεί την μπάλα σωστά, με καλά ποσοστά στο τρίποντο. Το κλειδί ήταν το γεγονός πως μείναμε συγκεντρωμένοι και δυνατοί ως το τέλος του αγώνα".
Είπε για τη Ναντέρ: "Η Ναντέρ έχει αυτή την εικόνα σε όλα της τα παιχνίδια. Κέρδισε την πρωταθλήτρια Γαλλίας και τη Βόννη με μεγάλες διαφορές. Είπαμε πως δεν πρέπει σε κανένα σημείο να αφήσουμε την προσπάθεια και η θέληση για τη νίκη μας έδωσε πολύ υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης".
Αναφέρθηκε στην αξία της πρώτης νίκης στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις: "Ήταν η πρώτη μας νίκη στο Champions League, πλέον είμαστε εμείς αυτοί που ελέγχουμε τη συνέχεια μας στη διοργάνωση. Κατά δεύτερο λόγο, είναι μια επιβεβαίωση της προσπάθειας που κάναμε. Βγάλαμε δύσκολο πρόγραμμα, αντιμετωπίσαμε θέματα στη χημεία μας με τραυματισμούς και πρόκειται για μια νίκη που μας δίνει τη δυνατότητα να αισιοδοξούμε. Το μπάσκετ είναι άθλημα με συναισθήματα και τρόπος που ήρθε η νίκη, θα μας βοηθήσει πάρα πολύ».
Είπε για την κρίσιμη εβδομάδα που διανύει ο ΠΑΟΚ: «Είναι δεδομένο για εμάς, πως δεν μπορούμε να παίζουμε 40 λεπτά στο ίδιο επίπεδο. Είχαμε αποφασίσει το καλοκαίρι πως το ρόστερ μας θα αποτελείται από πολλούς παίκτες, κάτι που είναι δύσκολο. Η Ναντέρ ήρθε με 10 παίκτες, και παίζουν οι 9 από αυτούς, άρα είναι πιο εύκολο να βρουν ρυθμό. Οι στόχοι μας κρίνονται από Γενάρη και μετά. Παρ’ όλα αυτά είναι μια δύσκολη εβδομάδα, γιατί αν χάναμε σήμερα, δεν θα υπήρχε δικαιολογία, θα χάναμε έδαφος. Έχω ξαναπεί πως δεν εκμεταλλευτήκαμε τον ενάμιση μήνα της προετοιμασίας. Τραυματίστηκαν παίκτες, κομβικοί, όπως ο Γκος και ο Τζόουνς. Πιστεύω πως τη νίκη έφερε το μεγάλο ρόστερ, από την άποψη ότι ο Ζάρας ήταν ο τελευταίος παίκτης που χρησιμοποιήσουμε αλλά ο πιο καθοριστικός και του αξίζουν μπράβο
Είπε για τις αποφάσεις σχετικά με Τζόουνς, Πόουπ και Παπαντωνίου: «Ο Τζαμάλ είναι πολύ ξεχωριστός παίκτης, μοναδικός στο ρόστερ μας με αυτά τα χαρακτηριστικά, η απουσία του κομβική όλα αυτό τον καιρό, σήμερα βοήθησε αρκετά και θα βρίσκεται στο ρόστερ μας. Θα αποφασίσουμε το επόμενο διάστημα για την 6άδα των ξένων μας.
Ο Παπαντωνίου κλήθηκε να βοηθήσει δεδομένης της αγωνιστικής απουσίας των Γκος και Αθηναίου για να συμπληρώσει το ρόστερ μας. Κάνει εξαιρετική δουλειά χωρίς να έχει τον χρόνο που του αναλογεί. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται στις 3 Νοεμβρίου και θα συζητήσουμε μαζί του για να αποφασίσουμε τι μέλλει γενέσθαι».
Keywords
Τυχαία Θέματα