Παπα-Καλάθης και βόλτα στην Πόλη (video)

Νίκη ελπίδας για την 8αδα του Παναθηναϊκού στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στην Νταρουσάφακα με 91-67 και κορυφαίους Καλάθη, Παπαπέτρου και Παπαγιάννη για την τρίτη σερί νίκη των ''πράσινων''.

Παιχνίδι στο ζωγραφιστό και ''πράσινο'' +3

''Ζεστός'' ξεκίνησε ο Γιώργος Παπαγιάννης με 2 στα 2 και τρία ριμπάουντ,ακολούθησε το καλάθι του φορμαρισμένου Ντεσόν Τόμας για το 2-6 των πράσινων.Ο Σαβάς για τους Τούρκους έκανε ζημιά με 4 γρήγορους πόντους με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι.

Ο
Καλάθης προσθέτει 4 πόντους και βγάζει και ασίστ σε Τόμας και Παπαπέτρουγια να φύγει η ελληνική ομάδα με τέσσερις (8-12).Έβανς και Έρικ με μικρό σερί ισοφαρίζουν.Ο Παπαπέτρου φωνάζει παρών και βροντερο΄κάρφωμα αναγκάζει τους Τούρκους σε time out με την διαφορά ξανά στους τέσσερις(12-16). Ο Πέιν έρχεται από τον πάγκο και καρφώνει με μανία στο τουρκικό καλάθι,το ίδιο κάνει και ο Αντετοκούνμπο για το σταθερό μικρό ''πράσινο'' προσβάδισμα των έξι πόντων(14-20). Ο Ντάγκλας πέτυχε το πρώτο τρίποντο της Νταορυσάφακα για να μειώσει στο φινάλε της περιόδου με τον Γκιστ να κόβει τον Μπαϊγκιούλ για να κλείσει η περίοδος(17-20).

Το σόου του Νικ, έχτισε διαφορά ο Παναθηναϊκός

Ιδανικό ξεκίνημα με τον Γκιστ να βγάζει τα απωθημένα του στο τουρκικό καλάθι, ακολουθεί ο Λάνγκφορντ με προσωπικό καλάθι και πράσινο σερί 6-0.Ο Έρικ σπάει το σερί με την Νταρουσάφακα να πετυχαίνει καλάθι μετά από 2.5 λεπτά.Ο σέντερ των γηπεδούχων βρίσκετι ρυθμό και ρίχνει την διαφορά στους πέντε(23-28). Ο Καλάθης έχει όρεξη και σε 10 λεπτά συμμετοχής φτάνει τις 7 ασίστ με τους Τόμας και Κιλπάτρικ να ανεβάζουν την διαφορά στη μέγιστη τιμής της(23-34).Ο Τόμας φτάνει τους 10 πόντους και γίνεται ο πρώτος πράσινος διψήφιος με τη διαφορά να ανεβαινει στους 14 πόντους με τον Κιλπάτρικ να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο όποτε του δίνεται η ευκαιρία. Η Νταρουσάφακα βρίσκει τον δρόμο προς το καλάθι μόνο με τον Μάικλ Έρικ που σημειώνει και τους εννέα πόντους των Τούρκων.Ο Βουγιούκας μπαίνει στο παρκέ και βγάζει ενέργεια για το +15.Πέινερς και Ντάγκλας αναγκάζουν τον Ρικ Πιτίνο να καλέσει time out καθώς η Νταρουσάφακα μειώνει στους 11 με γρήγορο σερί 4-0 που θα γίνει 6-0 καθώς ο Παπαπέτρου θα κοπεί από τον Έβανς όπου στην συνέχεια θα προλάβει να σκοράρει για να κλείσει το ημίχρονο σε μοψήφια διαφορά(37-46).

Συνέχισε ο Καλάθης, έσφιξε στην άμυνα

Ο Ντάγκλας βάζει τρίποντο για το πρώτο καλάθι του ημιχρόνου και το τουρκικό σερί ανεβαίνει στο 9-0.Ο Παπαγιάννης σπάει το σερί και φτάνει στους 6 πόντους.Ο Παπαπέτρου σημειώνει το πρώτο τρίποντο του Παναθηναϊκού μετά από πέντε άστοχα στο πρώτο 20λεπτο.Ο Καλάθης συνεχίζει να οργανώνει καινα μοιράζει σωστά φτιάχνοντας τους συμπαίκτες του με Τόμας που έφτασε τους 12 πόντους και Λάνγκφορντ να μετατρέπουν σε καλάθια τις πάσες του αρχηγού. Τα λάθη του Πέιν και η χαλάρωση στην άμυνα ρίχνουν την διαφορά στους έξι(51-57). Ο Παπαπέτρου μαζεύει δύο επιθετικά ριμπάουντ και με προσωπικό καλάθι δίνει ανάσες και παρέα με τον Καλάθη που εκτός από ασίστ βάζει και πόντους στέλνουν τη διαφορά στους εννέα(53-62). Θετικό για την ομάδα του Πιτίνο η σωστή διαχείριση των φάουλ με τους πράσινους να έχουν την πολυτέλεια να δίνουν μέχρι το τέλος.Με ώριμο παιχνίδι και καλή άμυνα καταφέρνει να πάει το ματς στους 13 για να κλείσει το δεκάλεπτο(53-66).

Κυριαρχία και περίπατος

Ο Παναθηναϊκός κάνει περίπατο και μετατρέπει την περίοδο σε διαδικαστικό δεκάλεπτο με τους Γκιστ,Παπαγιάννης και Παπαπέτρου να καρφώνουν συνεχώς. Νταμπ-νταμπλ για τον Παπαγιάννη που έκανε ότι ήθελε κάτω από τα δύο καλάθια. Με την ψυχολογία στα ύψη οι πράσινοι έστειλαν την διαφορά στους 26 πόντους (59-85).

Η Νταρουσάφακα που παραδόθηκε στις ορέξεις του Παναθηναϊκού υπέστη πέμπτη διαδοχική ήττα και περιμένει να ολοκληρωθεί η σεζόν. Ο Πιτίνο που έριξε στο παρκέ και τον Καλαϊτζάκη έκανε για πρώτη φορά στη σεζόν το 3 στα 3 και έφτασε τα τρία διπλά μακριά από το ΟΑΚΑ.

Ακολουθούν τα στατιστικά
Keywords
Τυχαία Θέματα