ΠΑΟΚ: Το πρώτο βήμα έγινε (pics&vid)

Με γκολ του Γιάσμιν Κούρτιτς στο 58’ ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 της Γάνδης στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» για το Europa Conference League, που διεξήχθη το απόγευμα της Πέμπτης στο γήπεδο της Τούμπας, παρουσία 14.00 θεατών.

Η πρώτη αίσθηση κι η πραγματικότητα

Από την ημέρα που έγινε γνωστός ο αντίπαλος του «Δικεφάλου» επικράτησε

η αίσθηση πως πρόκειται για μια ομάδα στα μέτρα του και πως σε συνδυασμό με την – κατά κοινή ομολογία – καλή κατάσταση που βρίσκεται τον τελευταίο καιρό το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου, κρατά στα χέρια του μια ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά αυτής της νεοσύστατης διοργάνωσης.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Η χθεσινή εικόνα των δύο ομάδων όμως πιθανόν ν’ αποκάλυψε μια κατά τί διαφορετική πραγματικότητα. Κι αυτό γιατί ο ΠΑΟΚ υπέφερε αρκετά κόντρα στους ταχυδύναμους Βέλγους και χρειάστηκε την καλύτερη δυνατή παράστασή του σ’ επίπεδο αμυντικής λειτουργίας προκειμένου να μπορέσει να φτάσει σ’ αυτήν τη σπουδαία νίκη, που αδιαμφισβήτητα αποτελεί και το πρώτο βήμα στην προοπτική της πρόκρισης.

Όντας αργός σε συνθήκες ανάπτυξης απέναντι σε οργανωμένη άμυνα, ουσιαστικά απείλησε δύο φορές την εστία του Ρεφ, με την πρώτη περίπτωση δικαιολογημένα ν’ αξιώνει την εσχάτη των ποινών με τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών αγώνα σε προσπάθεια του Μπίσεσβαρ που αλοίωσε ο Ενγκοντό συνειδητά με το χέρι του αλλά δεν έγινε αντιληπτή από τον διαιτητή και στην κεφαλιά του αμαρκάριστου Άκπομ στην καρδιά της βελγικής άμυνας, στη … συστημένη σέντρα που του έβγαλε ο Κούρτιτς.

Η κατασκοπεία και οι διαπιστώσεις της

Η αλήθεια είναι πως ο Χάιν Φανχέζεμπρουκ παρουσιάστηκε απόλυτα διαβασμένος ως προς τις λειτουργίες και τους ποδοσφαιριστές «κλειδιά» του αντιπάλου του. Έχοντας ανέτοιμο τον Τισουνταλί, διαφοροποίησε το σχηματισμό του από 3-4-1-2 σε 3-4-2-1 προκειμένου να ενισχύσει τον άξονα με διττό στόχο, αφού από τη μία κόντρα στις μέχρι τώρα αγωνιστικές συνήθειες της ομάδας του άσκησε ασφυκτική πίεση σε όλο το γήπεδο ενώ ταυτόχρονα ενίσχυσε με επιπλέον μέσο τη μετάβαση από τη μια περιοχή στην άλλη.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Στόχευσε το αριστερό άκρο της άμυνας του «Δικεφάλου» και συγκεκριμένα τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, έβαλε δύο ποδοσφαιριστές να κυνηγούν σε όλο το γήπεδο τον Γιάσμιν Κούρτιτς ενώ άκρως αποτελεσματικός ήταν Κάστρο Μόντες ως αριστερό φουλ μπακ πάνω στον Άντρια Ζίβκοβιτς με βοήθειες από Χιουλσάγκερ και Κουμς. Και την ίδια στιγμή, ανάλογη ήταν η εικόνα κι από την άλλη πλευρά με τον Σαμουάζ πάνω στον Μπίσεσβαρ, με την αρωγή των Ντε Σαρτ και Οφόε.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο Κάστρο Μόντες μάλιστα θα μπορούσε να είχε αναδειχθεί σε πρόσωπο του αγώνα καθώς ήταν αυτός που εκμεταλλεύθηκε την ασταθή απόκρουση του Πασχαλάκη στο πλασέ του Κουμς για να σκοράρει, με το γκολ του ορθά ν’ ακυρώνεται όντας σε αντικανονική θέση.

Το συμπέρασμα

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν μια εικόνα που μαρτυρά υψηλότατο βαθμό δυσκολίας, δυσανάλογη σε σχέση με την εντύπωση που αρχικά είχε δημιουργηθεί, αποδεικνύοντας πόσο μεγάλη προσπάθεια απαιτείται σ’ αυτό το επίπεδο για να καταφέρει κάποιος κάτι θετικό και πόσο – εξίσου – μεγάλη σημασία έχουν οι λεπτομέρειες. Επίσης, ιδιαίτερη σημασία είχε και η συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε με όσα ανέφερε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, για το πρόσφατο παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Το πρώτο 90λεπτο «ημίχρονο» αυτού του ζευγαριού ανήκει στο παρελθόν με κληρονομιά τη νίκη με 1-0 αλλά και δύο σημαντικές απουσίες εν όψει του αντίστοιχου ματς στο «σπίτι» της Γάνδης αυτήν τη φορά. Κούρτιτς και Ζίβκοβιτς πήραν αδικαιολόγητες κάρτες για το επίπεδο και την εμπειρία τους με συνέπεια να μην μπορούν να ενισχύσουν την πολύ σημαντική όσο και δύσκολη προσπάθεια των συμπαικτών τους την ερχόμενη Πέμπτη. Το πρώτο βήμα έγινε, το δεύτερο όμως απαιτεί ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια από όλους προκειμένου να επιτευχθεί – άλλη – μια ιστορική πρόκριση.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Απουσίες που σε πρώτη ανάγνωση κοστίζουν στην ομάδα με τους Σβαμπ κι έναν εκ των Μιτρίτσα-Μουργκ να προβάλλουν ως οι επικρατέστεροι αντικαταστάτες των δύο. Ωστόσο, είναι τέτοια η ροή των πραγμάτων που δεν επιτρέπει να μένει κανείς σε ένα ματς για περισσότερο από κάποιες ώρες, με την πρεμιέρα των Play Offs ν’ ακολουθεί σε λίγες ώρες, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο της Τούμπας στις 21:30 το βράδυ της Κυριακής (NOVA SPORTS PRIME).

Καλή συνέχεια, καλή δύναμη ….

Keywords
Τυχαία Θέματα