ΠΑΟΚ: Το απόλυτο ζητούμενο είναι οι βαθμοί

ΠΑΟΚ: Το απόλυτο ζητούμενο είναι οι βαθμοίkmpotsΚυρ, 01/17/2021 - 10:08 Εν μέσω της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα ολάκερη ο ΠΑΟΚ βρίσκεται από χτες στο Ηράκλειο όπου απόψε θα δοκιμαστεί απέναντι στον ΟΦΗ (17.15, Γεντί Κουλέ, Novasports2HD). 

Μια ιδιαίτερη κι απαιτητική δοκιμασία για τον Πάμπλο Γκαρσία

και τους ποδοσφαιριστές του καθώς χρονικά ακολουθεί την πολύ καλή μεν αλλά όχι απόλυτα ωφέλιμη βαθμολογικά εμφάνιση της περασμένης Τετάρτης με τον Ολυμπιακό αλλά κι επιπλέον καλείται ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της χωρίς να έχει στις τάξεις της τέσσερις ποδοσφαιριστές από αυτούς που λογίζονται ως βασικοί, τρεις τιμωρημένοι (σ.σ. Ίνγκασον, Ελ Καντουρί, Αντρ. Ζίβκοβιτς) κι ένας ... φευγάτος (σ.σ. Γιαννούλης).

Σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την επόμενη μέρα και τα «θέλω» του στο φετινό πρωτάθλημα κι ενώ συνεχίζει ν’ αποζητά την καθιέρωση των σταθερών του ο «Δικέφαλος» απόψε στερείται αρκετές και σημαντικές από δαύτες. Όμως όσο σημαντική είναι η απουσία του εκάστοτε ακόμη πιο σημαντική μπορεί ν’ αποδειχτεί η παρουσία αυτού-ών που καλούνται να τον/τους αντικαταστήσουν, αρκεί να το αντιληφθούν και να καταβάλλουν τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθειά τους. 

Οι αντ' αυτών κι ο ρούκι ...

Είναι γεγονός πως η ομάδα αναζητά τον αντικαταστάτη του 26χρονου διεθνή Κατερινιώτη αριστερού οπισθοφύλακα εντός κι εκτός συνόρων αλλά προς το παρόν η πλέον προφανής εναλλακτική είναι ο Νίλσεν-Περέιρα. Ο νεαρός ταλαντούχος Νορβηγός έχει μια σπουδαία ευκαιρία να δουλέψει, να εξελίξει και να παρουσιάσει όλα αυτά τα οποία τον καθιστούν ένα σημαντικό prospect για την ομάδα, πάντα με την απαραίτητη βοήθεια τεχνικής ηγεσίας και συμπαικτών. 

Στα χαφ με τον Ελ Καντουρί τιμωρημένο και τον Εσίτι εκτός αποστολής, αναμένεται η επανεμφάνιση του Τσιγγάρα που μετά το δυναμικό ξεκίνημα και τις συχνές εμφανίσεις του πέρασε στο περιθώριο – άγνωστο γιατί – μένοντας ακόμη κι εκτός αποστολής, ενώ ντεμπούτο σε αποστολή κάνει κι ένας ακόμη ποδοσφαιριστής των Ακαδημιών για τη συγκεκριμένη θέση κι αυτός δεν είναι άλλος από τον 18χρονο Γιάννη Κωνσταντέλια. 

Μεσοεπιθετικά, ίσως αυτήν την παύση από τις διαδοχικές εμφανίσεις να την είχε περισσότερο ανάγκη από κάθε άλλον ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς που τον τελευταίο καιρό έμοιαζε σκιά του καλού του εαυτού, σε σχέση με όλα όσα είχε παρουσιάσει ο Σέρβος πριν από τους πλέον πρόσφατους αγώνες. Εξέλιξη που πιθανόν να δώσει την ευκαιρία στον Λάμπρου να πάρει σημαντικότερο από το Περιστέρι χρόνο και ρόλο για να ξεκινήσει να μπαίνει κι αυτός στην εξίσωση, σε αντίθεση με τους Ρέι, Ζαμπά, Μπίσεσβαρ, Βρακά, Τσόλακ, που παραμένουν εκτός. 

Η απαραίτητη προϋπόθεση

Μ’ αυτά τα δεδομένα λοιπόν, ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να ξορκίσει την κακοδαιμονία που τον χαρακτηρίζει στις εκτός έδρας αναμετρήσεις του τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Ήταν 28 Νοεμβρίου του 2020 όταν και πανηγύρισε την τελευταία του νίκη μακριά από την Τούμπα και συγκεκριμένα στη Λαμία. Ο απολογισμός του – μόλις – ενός βαθμού στις τρεις αναμετρήσεις που ακολούθησαν, στην ισοπαλία με την προτελευταία της βαθμολογίας ΑΕΛ, ήταν αποκαρδιωτικός.

Αν οι ποδοσφαιριστές του Πάμπλο Γκαρσία διατηρήσουν το ίδιο υψηλό κίνητρο διάκρισης σαν κι αυτό που τους χαρακτήρισε την περασμένη Τετάρτη τότε θα έχουν θέσει μια πολύ ισχυρή βάση για ότι ακολουθήσει απόψε κι ενώ την προσεχή Τετάρτη ξεκινούν οι υποχρεώσεις και στο Κύπελλο. Σε λίγες ώρες οι σχετικές απαντήσεις ... Καλή συνέχεια, καλή δύναμη ...  

 

 

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ The Experts ΠΑΟΚ - Ποδόσφαιρο Off Off kmpots Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ #superleague #paokfc ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για την αποψινή δοκιμασία του «Δικεφάλου» στο Ηράκλειο και τις σημαντικές ιδιαιτερότητές της
Article publish on Κυρ, 01/17/2021 - 10:08 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα