ΠΑΟΚ: Τελευταία στροφή πριν από την ευθεία του τερματισμού

Απόψε στις 18:30 στο γήπεδο της Τούμπας (NOVA SPORTS PRIME) ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άρη στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής για τα Play Offs της Superleague Interwetten.

Οι στόχοι του κάθε ενός

Πρόκειται για μια εξόχως σημαντική αναμέτρηση και για τις

δύο ομάδες με κοινό παρονομαστή το γεγονός πως τελούν υπό πίεση καθώς αμφότερες προέρχονται από δύο διαδοχικές ήττες. Γεγονός που έχει θέσει εν αμφιβόλω τους στόχους τους, που για τον μεν γηπεδούχο είναι η υπεράσπιση της 2ης θέσης κι η κατοχύρωση ενός ευρωπαϊκού «εισιτηρίου» για τον δε φιλοξενούμενο η βαθμολογική αναρρίχηση όσο ψηλότερα γίνεται παράλληλα με τη διασφάλιση μιας θέσης που θα δώσει το εισιτήριο για έξοδο στην Ευρώπη με τον … ανταγωνισμό να είναι πιο έντονος όντας επτά βαθμούς πίσω κι ενώ έχει τον Παναθηναϊκό έναν βαθμό μπροστά του και την ΑΕΚ συγκάτοικο, αν και ο ίδιος είναι που έχει το πλεονέκτημα σ’ αυτήν την ισοβαθμία.

Πώς έχουν τα δεδομένα για τον «Δικέφαλο»

Όχι όμως πως η πίεση είναι μικρότερη για τον «Δικέφαλο». Και πώς να είναι όταν για πρώτη φορά μετά από τριάντα οκτώ ολόκληρα χρόνια αγνοεί τη νίκη σε εννιά διαδοχικούς αγώνες, ασχέτως αν σ’ αυτούς περιλαμβάνονται κι οι δύο προημιτελικοί του Europa Conference League κόντρα στη Μαρσέιγ. Για την ακρίβεια από αυτό το ζευγάρι των αγώνων φαίνεται να ξεκίνησαν όλα ασχέτως αν είχε προηγηθεί χρονικά η ήττα στη Λεωφόρο. Επίσης, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει από τις 20 Μαρτίου και το ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ενώ έχουν μεσολαβήσει πέντε αγώνες!

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Το μέγεθος της προβληματικής κατάστασης γίνεται ακόμη πιο αντιληπτό αν αναλογιστεί κανείς πως δεν έχει σκοράρει στα δύο τελευταία ματς ενώ σε καμία από τις αναμετρήσεις των Play Offs δεν έχει πετύχει περισσότερα από ένα γκολ. Τη στατιστική εικόνα της επικείμενης αναμέτρησης ολοκληρώνει το κοινό παρελθόν των δύο μονομάχων στη φετινή σεζόν, με δύο νίκες της ομάδας του Χέρμαν Μπούργος (σ.σ. στην πλέον πρόσφατη εξ αυτών ήταν στον πάγκο ο Αργεντινός τεχνικός) και μία «λευκή» ισοπαλία στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στο πλαίσιο της κανονικής περιόδου.

Γνωρίζουν τη λύση στο πρόβλημα

Κανείς δεν αμφισβητεί το τέλμα που έχει περιέλθει η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, όντας λαβωμένη από τραυματισμούς ποδοσφαιριστών της που εν πολλοίς συνέθεταν και τις αγωνιστικές του σταθερές ενώ εμφανέστατο είναι και το έλλειμα ενέργειας σε όλους όσοι (απ)έμειναν ν’ αγωνίζονται. Τ’ ομολόγησε κι ο ίδιος ο 53χρονος Ρουμάνος τεχνικός μιλώντας στα κανάλια NOVA SPORTS μετά το τέλος του αγώνα στα Ιωάννινα την περασμένη Κυριακή, ενώ και χθες, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας προπόνησης πριν από τον αγώνα επανέλαβε τα δεδομένα ως έχουν.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Λίγο νωρίτερα είχε στείλει το μήνυμα για όσα έχει συζητήσει με τους ποδοσφαιριστές του σε μια προσπάθεια να κατανοήσουν καλύτερα την εν γένει κατάσταση, τη σοβαρότητα αυτής αλλά και το τί χρειάζεται να κάνουν για να μπορέσουν να βγουν από όλην αυτήν τη δυσχερή κατάσταση όπως είχαν κάνει και στα τέλη Νοεμβρίου.

Το/α ερωτηματικό/ά παραμένουν

Ο κ. Λουτσέσκου επισήμανε πως περιμένει «κλειστό» παιχνίδι απόψε ανάμεσα στις δύο ομάδες κι έδωσε έμφαση στο ότι επικεντρώνεται στην επιστροφή αυτών των ποδοσφαιριστών που τόσο έχουν λείψει από την ομάδα, όμως «κλειστά» κράτησε κι ο ίδιος τα …. χαρτιά του αποφεύγοντας – για μια ακόμη φορά – ν’ ανακοινώσει αποστολή καθιστώντας ασαφές το ποιοί είναι διαθέσιμοι και σε ποιούς μπορεί να υπολογίζει. Σύμφωνα πάντως με την επίσημη ενημέρωση της ΠΑΕ για την προπόνηση μόνον ο Ελ Καντουρί επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς αλλά ακόμη κι αν είναι σε θέση ν’ αγωνιστεί όντας εκτός από την προθέρμανση του δεύτερου προημιτελικού με τη Μαρσέιγ στην Τούμπα μοιάζει εξαιρετικά αβέβαιο αν και κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει σ’ ένα τέτοιο ματς.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Με όλην αυτήν την πληθώρα ερωτηματικών και πάλι λοιπόν, ο ΠΑΟΚ πορεύεται σ’ ένα ντέρμπι ιδιαιτεροτήτων, υψηλότατης σημασίας και σε βαθμολογικό αλλά κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο, πασχίζοντας να βγάλει αντίδραση ικανή να τον πριμοδοτήσει μ’ ενέργεια για τους τρεις αγώνες της διοργάνωσης που απομένουν αλλά – φυσικά – και για τον τελικό του Κυπέλλου. Θεωρητικά οι πρωταγωνιστές γνωρίζουν το τί χρειάζονται για να τη βρουν και να την παρουσιάσουν, μένει να φανεί και στην πράξη στο ματς με τον Άρη, τρεις ημέρες πριν από την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, έξι πριν από την αυλαία της διοργάνωσης που θα ολοκληρωθεί στην Τούμπα κόντρα στον Παναθηναϊκό κι έντεκα πριν από το … grand finale στο ΟΑΚΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα