ΠΑΟΚ: Ταξίδι στο άγνωστο με «βάρκα» τη …. σκληρή δουλειά (vid)

Απόψε στις 21:45 (NOVA SPORTS PRIME) o ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναιτωλικό στο γήπεδο της Τούμπας, στην απαρχή των επίσημων – εντός συνόρων – αγωνιστικών του υποχρεώσεων.

Μια αναμέτρηση που σηματοδοτεί το ουσιαστικό ξεκίνημα μιας σεζόν που λόγω των προκριματικών στο UEFA Europa Conference League

δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο αποκλεισμός από τη Λέφσκι πριν από – σχεδόν – ένα μήνα δεν ήταν κάτι … απλό, ούτε κάτι που μπορεί κανείς να προσπεράσει γοργά καθώς όταν μέσα σε τρεις μήνες, από τους «8» της διοργάνωσης τίθεσαι εκτός από τα προκριματικά, κάτι δεν πάει καλά.

To …. λάθος

Η απόφαση της ομάδας να γυρίσει σελίδα και να πάει σε ριζική αναδιάρθρωση του έμψυχου δυναμικού της, μπορεί πλέον να τον τοποθετεί μέσα στην πρώτη τριάδα των ομάδων του πρωταθλήματος με τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας ωστόσο εμπεριείχε σημαντικό ρίσκο από τη στιγμή που δεν κρατήθηκαν συγκεκριμένες σταθερές, το οποίο κι ο «Δικέφαλος», σε συνάρτηση με την ατυχία, «πλήρωσε».

πηγή: PAOKfc.gr

Τα χρήματα που – νόμισε πως – ο ΠΑΟΚ εξοικονόμησε αποφεύγοντας την ανανέωση του Κρέσπο, καθυστερώντας τις συμφωνίες με τους Μπίσεσβαρ και Νάρεϊ, τα έχασε και με το παραπάνω μέσα από τον πρόωρο αποκλεισμό. Αλλά το μεγαλύτερο κόστος ίσως και να μην είναι το οικονομικό αλλά το ψυχολογικό κι η δημιουργία ενός κλίματος ανασφάλειας και υψηλής δυσαρέσκειας σε όλα τα επίπεδα, μεταξύ – σχεδόν – όλων.

πηγή: PAOKfc.gr

Συνεπώς, πέρα από τη δεδομένη σκληρή δουλειά που πρέπει να γίνεται καθημερινά για τη βελτίωση της ομάδας, οι ιθύνοντες καλούνται ν’ αντιπαρέλθουν σε όλο αυτό που δημιουργήθηκε έκτοτε. Μοναδικό «φάρμακο» είναι τ’ αποτελέσματα αλλά το πλέον δυσάρεστο είναι πως η κακιά συνήθεια του συλλόγου να δημιουργεί ο ίδιος προβλήματα στον εαυτό του δεν παύει να υφίσταται διαχρονικά.

Αυτό που απαιτείται

Μια νέα ομάδα λοιπόν, με νεαρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές που, όπως δήλωσε χθες αποκλειστικά στο Novasports.gr ο Ραζβάν Λουτσέσκου για να προκύψει ασφαλής κρίση για τις δυνατότητές τους απαιτείται …. χρόνος. Κι όταν μπαίνει κάποιος σε μια τέτοια διαδικασία η οριοθέτηση υψηλών στόχων μοιάζει με …. αφέλεια. Εξ ου κι η ρήση που αναμένεται να γίνει μόνιμη φέτος: «Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

πηγή: PAOKfc.gr

Η πρόσφατη τοποθέτηση του ισχυρού ανδρός της ομάδας, Ιβάν Σαββίδη, ήταν κάτι περισσότερο από απαραίτητη, καιρό τώρα. Τα δεδομένα τέθηκαν και πλέον καθείς εντός της ομάδας γνωρίζει απόλυτα τί οφείλει να πράξει. Το μοναδικό σημείο των όισων είπε που αφορά και τα πέριξ αυτής έχει να κάνει με την ενότητα. Γιατί δύσκολες στιγμές υπήρξαν και θα υπάρξουν.

Στο δια ταύτα

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν ξεκινάει τον μαραθώνιο του Πρωταθλήματος έχοντας εκτός τους τραυματίες Μιχαηλίδη, Νάσμπεργκ, Τσιγγάρα, τους τιμωρημένους Βιεϊρίνια, Αν. Ζίβκοβιτς και τον υγιή μεν αλλά ανέτοιμο Ράφα Σοάρες. Η τεχνική ηγεσία είχε αρκετό διάστημα για να κάνει τη δική της αυτοκριτική και να προβεί στις απαραίτητες διορθώσεις ως προς την προσέγγιση και τις επιλογές.

Στο πλέον ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, όπως διαφαίνεται πως θα εξελιχθεί, ο «Δικέφαλος» ξεκινάει με κύριο «εργαλείο» τη σκληρή δουλειά και τη δυνατότητα χρόνου για να εξελιχθεί περιμένοντας και τις τελευταίες προσθήκες για την ολοκλήρωση του ρόστερ. Καλή αρχή λοιπόν, με υγεία, αντοχές και τύχη …..

Keywords
Τυχαία Θέματα