ΠΑΟΚ: Τα «κουρέλια» τραγουδούν ακόμα … (vids&pics)

Δεν είναι … μυστικό, ούτε αποτελεί «ανακάλυψη» της Αμερικής το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ βιώνει δύσκολες, αγωνιστικές στιγμές τον τελευταίο μήνα.

Μια συνθήκη που αποκάλυψαν οι εμφανίσεις και τα – αρνητικά – αποτελέσματα της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου με γνωστές τις – όποιες – συνέπειες όλο αυτό το χρονικό διάστημα – δικαίως και αδίκως – θέτοντας σε αμφισβήτηση τους πάντες και τα πάντα. Κι όπως οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές έφεραν την κατάσταση εδώ που είναι, μόνον οι ίδιοι μπορούσαν και μπορούν να την ανατρέψουν,

πρωτίστως για τους ίδιους τους εαυτούς τους και μετά για τη φανέλα που φορούν, πριν από οποιονδήποτε άλλον.

Η συνέπεια κάνει τη διαφορά

Μια εν εξελίξει προσπάθεια τ’ αποτελέσματα της οποίας άρχισαν να (δια)φαίνονται από την περασμένη Πέμπτη και το ματς με τη Λίνκολν, η συνέχεια δόθηκε στο ματς με τη Λαμία, όπως επίσης και χθες στα Ιωάννινα. Το τί μέλλει γενέσθαι την προσεχή Κυριακή με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα ή στη συνέχεια μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει. Το «σήμερα» γνωρίζουμε, αυτό απασχολεί και γι’ αυτό συζητάμε …

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Σ’ ένα ματς εγνωσμένης δυσκολίας για μια ομάδα που μοιράζονταν την ίδια βαθμολογική θέση, με τις ιδιαιτερότητες που τις περιβάλλουν σ’ επίπεδο απουσιών, ο «Δικέφαλος» σημείωσε μια εμφατική νίκη 0-4 (31’ πεν, 63’ Κούρτιτς, 68’ Αουγκούστο, 89’ Άκπομ), την τρίτη διαδοχική, κράτησε το «μηδέν» στα μετόπισθεν μετά από – σχεδόν – τρεις μήνες και πλέον έχει μπει στη διαδικασία ανοικοδόμησης της σμπαραλιασμένης προσωπικότητας κι αυτοπεποίθησής του.

Τίποτα από τα παραπάνω δε σημαίνει πως όλα επέστρεψαν στο κανονικό, πως τα προβλήματα έπαψαν να υφίστανται κι όλα τείνουν να γίνουν τέλεια. Ας μη λησμονεί κανείς, προ εξαρχόντων των ίδιων των πρωταγωνιστών, πως είναι μια αέναη προσπάθεια που στην εξέλιξή της μέσα στο χρόνο απαιτεί προοδευτικά μεγαλύτερη συνεισφορά από όλους.

Το μήνυμα με νόημα

«Όλους» η λέξη-«κλειδί» που χρησιμοποίησε έντονα ο Ραζβάν Λουτσέσκου πριν από το ματς με τη Λαμία, στέλνοντας μήνυμα με ιδιαίτερη βαρύτητα προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση γνωρίζοντας καλύτερα από όλους την όλη κατάσταση με την απόκριση (;) ν’ αναμένεται σύντομα, στο πλαίσιο της επικείμενης μεταγραφικής περιόδου.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Το πλέον ευχάριστο όμως έρχεται από την ίδια την ομάδα. Από το σύνολο που έβγαλε αντίδραση κι εγωϊσμό το απόγευμα της Τετάρτης, έδειξε «σφυγμό» και δυνατότητες αν αποφύγει τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος, παραμείνει πιστή σ’ επίπεδο συγκέντρωσης και συνέπειας χωρίς να την ξεγελούν πρόσκαιρες επιτυχίες. Γιατί αν η φάση του 43’ με την ευκαιρία του Σνάιντερ κατέληγε στα δίχτυα του Πασχαλάκη, τότε κανείς δε θα έβαζε το … χέρι του στη φωτιά για το τί θ’ ακολουθούσε στη συνέχεια.

Ναι με τα «αν» συζήτηση δε γίνεται μεν αλλά κανείς μα κανείς δεν αμφισβητεί πως οι γηπδούχοι κατέρρευσαν μετά το δεύτερο γκολ του Κούρτιτς και το 0-2 αποδεικνύοντας πόσο καθοριστικό ρόλο στην εκάστοτε αναμέτρηση διαδραματίζει ο παράγοντας «ψυχολογία».

Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

Με τη φρεσκάδα και την ενέργεια που έχουν προσδώσει στην ομάδα οι Λύρατζης-Τσιγγάρας, ασχέτως αν ο πρώτος χθες είχε δύσκολες στιγμές με τους Γιαννιώτες να στοχεύουν συστηματικά στην πλευρά του και τη δυσλειτουργία στην κάλυψη από Μουργκ και Κούρτιτς, το αγωνιστικό ανέβασμα του Αουγκούστο που γι’ αυτόν τον ΠΑΟΚ είναι καθοριστικό, συνιστούν όλες αυτές τις μικρές λεπτομέρειες που μπορούν και κάνουν τη διαφορά υπέρ του.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ακόμη κι ο Άκπομ, βγάζοντας πρωτόγνωρη – από τη μέρα που επέστρεψε – μαχητικότητα και βοήθεια, συνέβαλε τα μέγιστα για το κάτι καλύτερο και σαφώς – πλέον – ελπιδοφόρο. Καλή δύναμη, καλή συνέχεια …

Keywords
Τυχαία Θέματα