ΠΑΟΚ: Στη Chicago Fire ο Κούτσιας!

Ο Γιώργος Κούτσιας δεν μένει πια εδώ! Μετακομίζει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και συνεχίζει την καριέρα του στη Chicago Fire, μεταπηδώντας από την ελληνική Stoiximan Super League στο MLS. Οι “ασπρόμαυροι” σήμερα (28/2) το βράδυ ανακοίνωσαν επισήμως την παραχώρηση του φέρελπι επιθετικού με μεταγραφή στην αμερικάνικη ομάδα, με τη σημείωση ότι διατηρούν ποσοστό μεταπώλησής του.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της

ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει:

“Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την πώληση του Γιώργου Κούτσια στους Chicago Fire. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα διατηρήσει ποσοστό μεταπώλησης του παίκτη. Ευχόμαστε στον ποδοσφαιριστή καλή συνέχεια στην καριέρα του και κάθε επιτυχία στο Σικάγο και το MLS!”

Στην επίσημη ιστοσελίδα της αμερικάνικης ομάδας επίσης υπάρχει σχετική ανακοίνωση της απόκτησης του Κούτσια. Στο κείμενο, με τίτλο “Η Chicago Fire FC απέκτησε τον Έλληνα επιθετικό Γεώργιο Κουτσιά από τον Π.Α.Ο.Κ. FC”, αναφέρονται τα εξής:

“Η Chicago Fire FC ανακοίνωσε σήμερα ότι ο σύλλογος απέκτησε τον 19χρονο Έλληνα επιθετικό Γεώργιο Κουτσιά από τον Π.Α.Ο.Κ. ΠΑΕ της ελληνικής Super League. Ο Κούτσιας θα καταλάβει θέση πρωτοβουλίας U-22 και θέση διεθνούς στο ρόστερ. Το συμβόλαιό του με τους Fire θα διαρκέσει μέχρι τη σεζόν 2026, με οψιόν του Club για το 2027. Ανά πολιτική Club και MLS, οι πρόσθετοι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν.

«Ο Γεώργιος είναι ένας ταλαντούχος νεαρός παίκτης με τη δυνατότητα να συνεισφέρει άμεσα στην πρώτη γραμμή μας», δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της Chicago Fire FC, Georg Heitz. «Σε ηλικία μόλις 19 ετών έχει εμπειρία σε ένα ανταγωνιστικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και σε διεθνές επίπεδο νέων. Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον Γεώργιο στο Σικάγο».

Ο Κουτσιάς, 19 ετών, εντάσσεται στο Σικάγο, αφού πέρασε το πρώτο μισό της σεζόν 2022-2023 στον Βόλο ΝΠΣ της ελληνικής Super League, ως δανεικός από τον Π.Α.Ο.Κ. FC. Από τότε που έκανε το ντεμπούτο του στην ελληνική Super League, σε ηλικία 16 ετών με τον ΠΑΟΚ, ο Κούτσιας έχει σκοράρει 25 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων δύο γκολ σε τρεις αγώνες Κυπέλλου Ελλάδας. Πιο πρόσφατα, ο Κουτσιάς διέσωσε την ισοπαλία 1-1 για τον Βόλο εναντίον του ΠΑΣ Λαμία στις 24 Φεβρουαρίου 2023, με γκολ στο 85ο λεπτό. Η ισοπαλία βοήθησε να παραμείνει ο Βόλος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην έκτη θέση.

Πριν από τον δανεισμό του στον Βόλο, ο Κουτσιάς ήταν μέλος της Ακαδημίας του ΠΑΟΚ από το 2012. Συμμετείχε σε 26 αγώνες και σημείωσε 16 γκολ για την ομάδα U-19 του ΠΑΟΚ, πριν συνεχίσει να σκοράρει 10 γκολ σε 16 αγώνες για τον ΠΑΟΚ Β. Σε διεθνές επίπεδο, ο Κουτσιάς έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα επίπεδα U-17, U-18, U-19 και U-21. Από τις οκτώ συμμετοχές του στην Εθνική Ελλάδας U-21, οι επτά ήταν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προκριματικού τουρνουά της UEFA Under-21. Μπαίνοντας ως αλλαγή στο 85ο λεπτό στον τελικό αγώνα των προκριματικών στις 11 Ιουνίου 2022, κόντρα στην Πορτογαλία, ο Κούτσιας σκόραρε στις καθυστερήσεις, για να μειώσει το προβάδισμα των Πορτογάλων στο μισό, αλλά η ομάδα δεν τα κατάφερε και τερμάτισε στην τρίτη θέση του Ομίλου Δ.

Με αυτή την απόκτηση, οι Fire έχουν υπογράψει τρεις παίκτες στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του πρωταθλήματος U-22. Το 2021, ο σύλλογος υπέγραψε τον Αργεντινό μέσο Φεντερίκο Ναβάρο και τον Κολομβιανό επιθετικό Τζον Ντουράν. Εκείνη την εποχή, ο 17χρονος Ντουράν έγινε το νεότερο διεθνές απόκτημα στην ιστορία του MLS και το 2023 μεταγράφηκε στην Άστον Βίλα της Αγγλικής Πρέμιερ Λιγκ για ένα ποσό ρεκόρ συλλόγου, πολλών εκατομμυρίων δολαρίων”.

Keywords
Τυχαία Θέματα