ΠΑΟΚ: Παράταση στην αγωνία (pics&vids)

Ισόπαλος δίχως τέρματα ολοκληρώθηκε ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό που διεξήχθη το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στο γήπεδο της Τούμπας. Πλέον όλα θα κριθούν στον δεύτερο αγώνα που θα γίνει την προσεχή Τετάρτη στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Για μια ομάδα που δεν αξιοποιεί τη δυναμική της έδρας της και τη «βοήθεια» που της προσφέρει ο κόσμος της ένα αποτέλεσμα σαν κι αυτό λογίζεται ως … αποτυχία. Αυτό

όμως ήταν – ουσιαστικά – το πρώτο …. ημίχρονο της μάχης των δύο αντιπάλων με το δεύτερο ν’ ακολουθεί σ’ έξι ημέρες. Εκεί όπου οι ρόλοι αντιστρέφονται, η πίεση αλλάζει στρατόπεδο κι η ανάγκη του σκοραρίσματος γίνεται επιβεβλημένη με τον γηπεδούχο σε ρόλο πρωταγωνιστή και τις ισορροπίες σ’ επίπεδο πίεσης ν’ αντιστρέφονται.

Αυτό που του λείπει περισσότερο

Χθες ο «Δικέφαλος» προσέγγισε την αντίπαλη περιοχή, δημιούργησε προϋποθέσεις για ν’ απειλήσει το έκανε πλέον πειστικά στην ευκαιρία που είχε με τον Ζίβκοβιτς και την εντυπωσιακή επέμβαση του Βατσλίκ στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο του έλειψε το κάτι παραπάνω, η ενέργεια του επιθετικού, η συνδρομή της επιθετικής γραμμής, τα γκολ από τους χαφ, που μέχρι πρότινος τον βοηθούσαν να υπερκεράσει αγωνιστικά εμπόδια και τον έφεραν μέχρι εδώ. Για την ακρίβεια ήταν ο τρίτος διαδοχικός αγώνας που δε σκόραρε κι αυτό για την πλέον αποδοτική επίθεση του πρωταθλήματος μαρτυρά πολλά.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Το ματς με τη Μαρσέιγ στην Τούμπα, αυτό με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και τώρα ο πρώτος ημιτελικός με τον Ολυμπιακό. Το «μηδέν» κοστίζει αρκετά αφού δεν είναι μόνον πως στερεί την προοπτική της νίκης αλλά καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και τη στάση του εκάστοτε αντιπάλου στον αγωνιστικό χώρο. Δεν αναγκάζεται ν’ ανοιχθεί, δε βγαίνει από το ασφαλές περιβάλλον και τον τρόπο λειτουργίας του, διατηρεί την αισιοδοξία και την ψυχολογία του στα επιθυμητά γι’ αυτόν επίπεδα απεμπολώντας την όποια πίεση θα του δημιουργούσε το να βρεθεί πίσω στο σκορ.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Είναι η δεύτερη φορά στη σεζόν που συμβαίνει κάτι ανάλογο, με την αντίστοιχη προηγούμενη να τοποθετείται σ’ εκείνη τη … δύσκολη χρονική περίοδο στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου. Η ομάδα δεν παίρνει γκολ από τους φορ της, ο Ζίβκοβιτς παραμένει σε … χαμηλό βαρομετρικό ενώ το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα τοιυ Κούρτιτς κοστίζει σε όλα τα επίπεδα. Οτιδήποτε άλλο από οποιονδήποτε άλλο καλοδεχούμενο μεν αλλά …. δεν προκύπτει αναδεικνύοντας το έλλειμα ποιότητας και τη σχετική ανάγκη. Η ελπίδα έρχεται στο πρόσωπο του Ολιβέιρα με τον Πορτογάλο να έχει επιστρέψει, εντούτοις ο χρόνος συμμετοχής του αυξάνεται προοδευτικά.

Το ντόμινο της αδυναμίας

Την ίδια στιγμή υπάρχουν κι άλλα θέματα που δημιουργούν σκέψεις και ανάγκες. Η παρουσία του Σίντκλεϊ στο αριστερό άκρο της άμυνας και πολλώ δε περισσότερο η συνύπαρξή του στην ίδια πτέρυγα με τον συμπατριώτη του, Ζαμπά δημιούργησαν μια …. «αχίλλειο πτέρνα» που για λεπτομέρειες ο ΠΑΟΚ δεν «πλήρωσε» χθες, αναγκάζοντας τον Ρουμάνο τεχνικό, πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο ν’ αλλάξει πτέρυγες τον Βραζιλιάνο εξτρέμ με τον Ζίβκοβιτς, όχι γιατί κάτι δεν πήγαινε καλά με τη μεσοεπιθετική γραμμή αλλά για να ενισχύσει την ανασταλτική λειτουργία της αριστερής πτέρυγας ο Σέρβος με τις βοήθειες που δίνει επιστρέφοντας στην άμυνα. Ένα ντόμινο δυσλειτουργιών κοινώς με το ένα να φέρνει το άλλο.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Σ’ αυτό το σημείο της σεζόν, με την ιδιαίτερη σημασία της κάθε αναμέτρησης κάθε απουσία κοστίζει κι αυτές των Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί (σ.σ. πολύ περισσότερο του πρώτου λόγω της συχνότητας των προβλημάτων τραυματισμού του δεύτερου) παίζουν τον ρόλο τους σε θέσεις όπου δεν υπάρχουν ισάξιες εναλλακτικές.

Η λεπτομέρεια που μπορεί να κάνει τη διαφορά

Στο δια ταύτα …. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κι οι ποδοσφαιριστές του απώλεσαν χθες μια σημαντική ευκαιρία να δώσουν σαφές προβάδισμα στους εαυτούς τους με φόντο μια πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Έχουν όμως τον χρόνο ν’ ανασυγκροτηθούν, ν’ αναπροσαρμόσουν τα σχέδιά τους και να προετοιμαστούν καταλλήλως για τον αγώνα της προσεχούς Τετάρτης που κρίνει έναν στόχο τίτλου. Αν καταφέρουν να προσδώσουν πολύ περισσότερη ουσία στο παιχνίδι της ομάδας θα έχουν κάνει σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του στόχου τους. Κάτι που έχει ήδη γίνει κατανοητό κρίνοντας κι από τις τοποθετήσεις του κόουτς μετά το ματς ….

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Στα κρισιμότερα ματς της φετινής σεζόν, με τις υπάρχουσες λύσεις το έχουν καταφέρει, πλην του πρόσφατου αγώνα με τη Μαρσέιγ, όπου και πάλι το γκολ ήταν το σημαίνον πρόβλημα. Ωστόσο δεν είναι κάτι που δεν (προ)υπήρχε ποτέ ως στοιχείο της φετινής ομάδας, απλώς τον τελευταίο καιρό αγνοείται. Αν υπάρχει μια στιγμή που θεωρείται ως η πλέον κατάλληλη για να το ανακτήσουν και να το επαναφέρουν είναι αυτήν της προσεχούς Τετάρτης. Μέχρι τότε, καλές γιορτές, καλό Άγιον Πάσχα με υγεία κι αντοχές ….

Υ.Γ. Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψει κανείς επαρκώς τα συναισθήματα που πήρε κι έδωσε ο μικρός Λέανδρος με την παρουσία του στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Ο Θεός να δίνει δύναμη και στον ίδιο και στον ανθρώπους του για να είναι καλά κι όσο το δυνατόν πιο χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι γίνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα