ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: Το σερί του “Δικεφάλου”

Ο «Δικέφαλος» έχειδημιουργήσει εξαιρετική παράδοση τα τελευταία χρόνια υποδεχόμενος τους «πράσινους» στη Θεσσαλονίκη. Ο ΠΑΟΚ μετρά 5 νίκες και 3 ισοπαλίες την τελευταία 5ετία σε πρωτάθλημα και κύπελλο στην Τούμπα με τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού στα play off  της σεζόν 2016-17 με σκορ 3-2.

Οι

Θεσσαλονικείς νίκησαν και στα δύο περυσινά ραντεβού στη Θεσσαλονίκη, με σκορ 2-1 στην κανονική περίοδο και μάλιστα με ανατροπή αφού μετά το γκολ του Παλάσιος απάντησαν οι Ίνγκασον και Σάστρε και με 2-0 στους αγώνες κατάταξης με τέρματα των Σβαμπ και Άκπομ.

Ο Παναθηναϊκός έφυγε τελευταία φορά με βαθμό από τη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 2021 με ισοπαλία χωρίς τέρματα, κάτι που είχε επαναληφθεί στους αγώνες κατάταξης της σεζόν 2020-21.

Στις τελευταίες 7 αναμετρήσεις τους στην Τούμπα έχουν μπει συνολικά 14 γκολ και είναι όλα από ξένους ποδοσφαιριστές. Τελευταίος Έλληνας που βρήκε δίχτυα σε αναμέτρηση των δύο ομάδων στη Θεσσαλονίκη ήταν ο Δημήτρης Λημνιός στη νίκη του «Δικεφάλου» με 2-0 τον Οκτώβριο του 2018.

Ο Παναθηναϊκός με τη σειρά του έχει επικρατήσει σε 4 από τα τελευταία 5 παιχνίδια με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Αθήνα, δείχνοντας πως την τελευταία τριετία ισορροπεί την κατάσταση στην έδρα του και διατηρεί την ισορροπία στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα