ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 4-1: Και τώρα στο «Κλ. Βικελίδης» για το πρωτάθλημα (highlights)

Και τώρα… «Κλ. Βικελίδης» για τον ΠΑΟΚ! Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου έφτασε στη νίκη 4-1 απέναντι στον Παναθηναϊκόκαι με τη… βοήθεια του Ολυμπιακού που επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ, βρίσκεται κοντά στον τίτλο. Αυτό διότι κρατάει την τύχη στα χέρια του και με το τρίποντο στην έδρα του Άρη (19/05, 20:00) θα στεφθεί σίγουρα πρωταθλητής. Αλλιώς θα περιμένει «γκέλα» της Ένωσης στην «OPAP Arena» με τη Λαμία.

Σκόρερ

της σπουδαίας επικράτησης των Θεσσαλονικιών ήταν οι Τάισον (37′), Ζίβκοβιτς (72′ πεν., 90+2′) και Βιεϊρίνια (89′). Το μόνο που είχε καταφέρει το «Τριφύλλι» στο παιχνίδι ήταν να μειώσει προσωρινά σε 2-1 με τον Γερεμέγεφ (78′) και τώρα θα παίξει απέναντι στους Πειραιώτες τον «τελικό» της 3ης θέσης.

Κυνικός ΠΑΟΚ

Καλύτερα μπήκε στο ματς ο ΠΑΟΚ, με τον Μπράντον Τόμας στο 2’ να χάνει την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ από τα… αποδυτήρια. Ο φορ των γηπεδούχων βρέθηκε στην περιοχή του Παναθηναϊκού απέναντι στον Λοντίγκιν, με το πλασέ του όμως να σταματάει στο δοκάρι! Χρειάστηκε να περάσει αρκετή ώρα για να καταγραφεί η επόμενη καλή στιγμή, με τον Κωνσταντέλια να μπαίνει στη θέση του τραυματία Μουργκ στο 19’ και στην πρώτη του επαφή να απειλεί με μακρινό σουτ. Στην πρώτη και καλύτερη επίθεσή τους στο 45λεπτο, στο 23’, οι φιλοξενούμενοι έκαναν τη σέντρα με τον Κώτσιρα, αλλά ο Κοτάρσκι πραγματοποίησε σωτήρια έξοδο προ του Σπόραρ. Πέντε λεπτά μετά οι Θεσσαλονικείς ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Χουάνκαρ, με τον διαιτητή Λίντχαουτ να θεωρεί πως ήταν σε φυσική θέση, μία απόφαση που βρήκε σύμφωνο και τον VAR, Κάμπους. Εν τέλει ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε πριν το πέρας του ημιχρόνου, με τον Τάισον να ανοίγει το σκορ στο 37’. Ύστερα από ολέθριο λάθος του Πέρεθ, ο Κωνσταντέλιας πήρε την μπάλα, έκανε εξαιρετική σέντρα στον Βραζιλιάνο που με κοντινό πλασέ έγραψε το 1-0. Αυτό ήταν και το σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα οι δύο αντίπαλοι.

Πανηγύρισε τα γκολ του Όρτα και έφτασε στη νίκη κορυφής!

Υποτονική ήταν η εκκίνηση στο δεύτερο μέρος, με το πρώτο τέταρτο να περνά με τον ΠΑΟΚ να κρατάει το υπέρ του σκορ χωρίς να απειλείται από τον Παναθηναϊκό. Στο 61’ μάλιστα έφτασε κοντά στο 2-0, αλλά το απίθανο σουτ του Μπάμπα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν. Στο επόμενο λεπτό ο Κοτάρσκι έκανε την απόκρουση της σεζόν στο τετ α τετ του Σπόραρ, κρατώντας το 1-0 υπέρ της ομάδας του. Στο 70’, ύστερα από υπόδειξη πέναλτι για τράβηγμα του Γεντβάι στον Σαμάτα, ο Ζίβκοβιτς ευστόχησε για το 2-0 των Θεσσαλονικιών στο 72’. Ενδιάμεσα, η Τούμπα είχε πανηγυρίσει και το τέρμα του Όρτα, το οποίο του έδωσε προβάδισμα δύο βαθμών στη μάχη του τίτλου! Έξι λεπτά μετά το «τριφύλλι» μείωσε σε 2-1 με τον νεοεισελθέντα Γερεμέγεφ να σκοράρει με κεφαλιά. Όμως οι γηπεδούχοι «καθάρισαν» το τρίποντο με τα γκολ των Βιεϊρίνια στο 89’ και Ζίβκοβιτς (90+2′) πλέον θα βρεθούν την Κυριακή (19/05) στο «Κλ. Βικελίδης» για να πάρουν το πρωτάθλημα, μιας και κρατούν την τύχη του τίτλου στα χέρια τους…

Η ταυτότητα του ματς:

9η αγωνιστική Playoffs Stoiximan Super League

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Άλλαρντ Λίντχαουτ

Βοηθοί: Χόνιγκ Ρότζιερ, Ίνια Πάτρικ

4ος: Φωτιάς

VAR: Ζοσέμ Κάμπους

Σκόρερ: 37’ Τάισον, 72’ (πεν.), 90+2′ Ζίβκοβιτς, 89’ Βιεϊρίνια – 78’ Γερεμέγεφ

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Όττο, Μεϊτέ, Οζντόεφ (81’ Σβαμπ), Μουργκ (19’ λ.τρ. Κωνσταντέλιας), Τάισον (67’ Ζίβκοβιτς), Ντεσπόντοφ (81’ Βιεϊρίνια), Μπράντον Τόμας (67’ Σαμάτα)

Παναθηναϊκός (Τερίμ): Λοντίγκιν, Χουάνκαρ (67’ Μλαντένοβιτς), Πέρεθ, Γεντβάι, Μπακασέτας (67’ Γερεμέγεφ), Τσέριν, Αράο, Κώτσιρας, Μαντσίνι (67’ Βαγιαννίδης), Μπερνάρ (85’ Βιλένα), Σπόραρ

Keywords
Τυχαία Θέματα