ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Μειωμένο ρίσκο και προτεραιότητα στο αποτέλεσμα

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάστηκε για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό έχοντας κατ’ αρχήν την καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Ο «δικέφαλο» τρέχει το καλύτερο σερί του από την αρχή της σεζόν έχοντας κερδίσει σε 6 συνεχόμενες αναμετρήσεις στη Superleague. Τελευταία ήττα της ομάδας του Λουτσέσκου ήταν στις 5 Δεκεμβρίου

Οι Πειραιώτες αντιπαρατάσσουν το γεγονός ότι απέναντι στον

ΠΑΣ νίκησαν για πρώτη φορά μέσα στο 2022, κυρίως όμως ότι παραμένουν αήττητη από την αρχή της χρονιάς με 14 νίκες και 4 ισοπαλίες.

Η εικόνα των ομάδων μοιάζει διαφορετική σε σχέση με τα προηγούμενα ραντεβού των Λουτσέσκου και Μαρτίνς. Στην πρώτη εποχή των μαχών τους ο Ολυμπιακός είχε μεγαλύτερη επιθετικότητα και ο ΠΑΟΚ αποτελεσματικότερη άμυνα.

Πλέον οι αριθμοί δείχνουν το αντίθετο. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 40 γκολ και οι «ερυθρόλευκοι» την καλύτερη άμυνα στη Superleague δεχόμενοι μόλις 9 τέρματα μέχρι στιγμής στη σεζόν.

Η τακτική προσέγγιση του Μαρτίνς στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δείχνει – εκτός απροόπτου – τον τρόπο που θα επιλέξει, ξανά με τρις στόπερ, να προσεγγίσει το παιχνίδι της Θεσσαλονίκης.

Από την άλλη οι βαθμολογική κατάσταση των ομάδων ίσως αναγκάσει τον ΠΑΟΚ να πάρει μεγαλύτερο ρίσκο στη διάρκεια του ματς προκειμένου να μειώσει την απόσταση των 9 βαθμών που τον χωρίζουν από τον αντίπαλό του. Αυτή είναι που δίνει στους πρωτοπόρους την επιλογή του να παίξουν για δύο αποτελέσματα μειώνοντας κατά το δυνατό το ρίσκο.

Η λογική λέει πως Λουτσέσκου και Μαρτίν θα προσπαθήσουν να πάρουν το μικρότερο δυνατό ρίσκο βάζοντας προτεραιότητα το μηδέν στην άμυνα. Μαζεμένες γραμμές για την ελαχιστοποίηση των χώρων στον αντίπαλο και τακτική ατομική και ομαδική συγκέντρωση στο αμυντικό πλάνο είναι στοιχεία που αρέσουν και στους δύο προπονητές.

Αν αυτό αποτελέσει βασική στρατηγική τους, οι στατικές φάσεις θα είναι το πιθανότερο κριτήριο για τον νικητή.

Όπως και να έχει στις αναμετρήσεις των ομάδων έχουμε δει διαφορετικές εικόνα ακόμη και από ημίχρονο σε ημίχρονο. Η διαχείριση συναισθημάτων των ποδοσφαιριστών πάντα παίζει τον ρόλο της, είτε το γήπεδο έχει είτε δεν έχει κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα