ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-2: “Είμαστε πια πρωταθλητές…”

Το ματς είχε δύο διαφορετικές εικόνες. Καλύτερος ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο πέτυχε γρήγορο γκολ και περιόρισε στο ελάχιστο τους κινδύνους για την εστία του. Στην επανάληψη οι τρεις μαζεμένες αλλαγές του Μαρτίνς μεταμόρφωσαν τον Ολυμπιακό και με΄σα σε δώδεκα λεπτά πέτυχε δύο γκολ και πήρε τη μεγάλη νίκη.

ΣΚΟΡΑΡΕ ΝΩΡΙΣ

ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Και οι δύο προπονητές επιφύλαξαν εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα που παρέταξαν στον αγωνιστικό χώρο. Με τον Ρόνι Λόπες στην αρχική 11άδα παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός. Παράλληλα θέση στο βασικό σχήμα πήρε και ο Τικίνιο. Από την άλλη πλευρά ο Ραζβάν Λουτσέσκου άφησε εκτός τους Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχάι, Σάστρε, Σβαμπ και Ζίβκοβιτς που είχε επιλέξει στο αρχικό σχήμα για το παιχνίδι με την ΑΕΚ στην Τούμπα.

Μόλις στο 10ο λεπτό και στην πρώτη τελική προσπάθεια στον αγώνα, άνοιξε το σκορ ο ΠΑΟΚ. Ο Λύρατζης τροφοδότησε τον Σοάρες ο οποίος απέφυγε τον Μπα, έκανει το γύρισμα με την άμυνα του Ολυμπιακού να μην μπορεί να διώξει και ο Μουργκ σκόραρε με εξουδετερωμένο τον Βατσλίκ. Πολύ κακή αμυντική λειτουργία εδώ από τους “ερυθρόλευκους”. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δέχτηκε γκολ για 8ο συνεχόμενο παιχνίδι. Παρά το γκολ που πέτυχε η ομάδα του Λουτσέσκου συνέχισε να είναι πιεστική και στο 21ο λεπτό ο Τσόλακ μέσα στην περιοχή, ανακόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Μπα που παραχώρησε κόρνερ.
Στο πρώτο κόρνερ που κέρδισαν οι πρωταθλητές, απείλησαν για πρώτη φορά τον Πασχαλάκη, αλλά η κεφαλιά του Τικίνιο μετά την εκτέλεση της στημένης φάσης από τον Λόπες πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι του διεθνή τερματοφύλακα. Η σημαντικότερη στιγμή για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 31ο λεπτό. Ο Καμαρά με περίτεχνο τρόπο απέφυγε τον Ίνγκασον, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα και προσπαθούσε να παίξει κυρίως από τα άκρα, ενώ από την άλλη πλευρά ο Εμβιλά δεν κατάφερε να οργανώσει το παιχνίδι για Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί η ομάδα του Μαρτίνς να δημιουργήσει ιδιαίτερους κινδύνους για τον Πασχαλάκη που πέρασε ένα σχτικά ήρεμο πρώτο 45λεπτο. Ο ΠΑΟΚ πάτησε στην περιοχή του Βατσλίκ πολύ περισσότερο απ’ ότι ο Ολυμπιακός. Δεκατέσσερις οι ενέργειες των παικτών της ομάδας του ΠΑΟΚ στην περιοχή των “ερυθρόλευκων” ενώ ο Ολυμπιακός είχε μόλις πέντε. Ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες τελικές στο πρώτο μέρος και συγκεκριμένα έξι, αλλά οι τέσσερις εξ αυτώνήταν εκτός της περιοχής του ΠΑΟΚ.

ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Πέδρο Μαρτίνς βλέποντας το πρόβλημα που υπήρχε μεσοεπιθετικά για την ομάδα του, επιχείρησε τρεις μαζεμένες αλλαγές. Αγκιμπού Καμαρά, Ροντρίγκες και Ελ Αραμπί πέρασαν στο ματς. Όπως ο ΠΑΟΚ τον αιφνιδίασε σκοράροντας νωρίς στο πρώτο ημίχρονο, το ίδιο έπραξαν και οι “ερυθρόλευκοι”. Δύο αλλαγές του Μαρτίνς συνεργάστηκαν ο Ελ Αραμπί και ο Ροντρίγκες και το γύρισμα από τον Ροντρίγκες βρήκε σε ετοιμότητα τον Ρόνι Λόπες που σκόραρε για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε νευρικός στο παιχνίδι του σε αυτά τα πρώτα λεπτά της επανάληψης και απειλήθηκε ξανά μέσα σε μικρό διάστημα. Στο 56΄ωραίο τεχνικό σουτ απο τον Καμαρά πέρασε άουτ και τρία λεπτά αργότερα ο Γκάρι Ροντρίγκες έκανε το δυνατό σουτ και έδιωξε εντυπωσιακά με γροθιές ο Πασχαλάκης.

Μέσα σε 12 λεπτά στην επανάληψη ο Ολυμπιακός έκανε την πλήρη ανατροπή. Οι τρεις αλλαγές του Μαρτίνς στην επανάληψη μεταμόρφωσαν τους Πειραιώτες που πέτυχαν και δεύυτερο γκολ, στο 62΄όταν ο Λαλά τροφοδότησε τον άλλον μπακ, τον Ρεαμπτσούκ και ο Μολδαβός με ωραίο σουτ έγραψε το 2-1 και έβαλε τις βάσεις για να πετύχει η ομάδα του την πρώτη της νίκη στα πλέι οφ και κυρίως την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ουσιαστικά η πρώτη πραγματική απειλή του ΠΑΟΚ ήρθε στο 80ο λεπτό, όταν ο Μουργκ εκτέλεσε από πλάγια φάουλ, η μπάλα πέρασε από τον Ίνγκασον και στο δεύτερο δοκάρι δρεν βρέθηκε κανείς παίκτης του ΠΑΟΚ να απειλήσει. Η μεγαλύτερη ευκαριά για τον ΠΑΟΚ, ήρθε τρία λετπά αργότερα. Η σέντρα του Λύρατζη, ωραία κεφαλιά του Ολιβέιρρα που είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Βατσλίκ που απλώς παρακολουθούσε την πορεία της μπάλας. Στον Ολυμπιακό αρκούσε ένας βαθμός, πήρε τρεις και έφτασε στην κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος στην ιστορία του και τρίτου συνεχόμενου.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Σωκράτης, Μπα (64΄Παπαδόπουλος) , Ρεαμπτσούκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (46΄Αγκιμπού Καμαρά), Μάντι Καμαρά, Μασούρας (46΄ Ροντρίγκες), Λόπες (78΄Βρουσάι), Τικίνιο (46΄Ελ Αραμπί)
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο (46΄ λ.τ. Μιχάι), Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας (60΄Σβαμπ), Κούρτιτς, Μουργκ, Σοάρες (60΄Ζίβκοβιτς), Μιτρίτσα (75΄ Ολιβέιρα),Τσόλακ (63΄Άκπομ)

Keywords
Τυχαία Θέματα