ΠΑΟΚ: Όλες οι γραμμές βρίσκουν δίχτυα!

Κύριο χαρακτηριστικό του ΠΑΟΚ μέχρι τώρα την τρέχουσα σεζόν σε ό,τι αφορά στο σκοράρισμα δεν είναι ότι βασίζεται σε έναν ή δύο σκόρερς, που κάνουν τη διαφορά, αλλά σε μια αξιοσημείωτη ισορροπία και πολυφωνία. Κι αυτό, διότι στα έντεκα (11) παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα σε Ελλάδα και Ευρώπη έχει πετύχει 17 γκολ, τα οποία έχουν σημειώσει 12 διαφορετικοί παίκτες προερχόμενοι

και από τις τρεις γραμμές (άμυνα, κέντρο κι επίθεση), γεγονός που βοηθάει ιδιαίτερα τους “ασπρόμαυρους”.

Τους βοηθάει ιδιαίτερα διότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν βρει γκολ σε κάθε παιχνίδι, με εξαίρεση την εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στην οποία έμειναν στο μηδέν κι εν τέλει ηττήθηκαν (0-1). Πέρα από αυτήν, σε όλες τις άλλες βρέθηκε η λύση στο σκοράρισμα, σε έναν πρώτο κύκλο αγώνων που οι τρεις σέντερ φορ, Ολιβέιρα, Σφιντέρσκι και Άκπομ, δεν έχουν κάνει την επίτευξη γκολ προσωπική υπόθεση, με τον πρώτο μάλιστα να έχει μείνει νωρίς εκτός δράσης λόγω τραυματισμού.

Μιας και ο λόγος για τον Ολιβέιρα, αυτός είναι που άνοιξε το χορό των γκολ για τον ΠΑΟΚ στη σεζόν, με αυτό που πέτυχε εκτός έδρας απέναντι στην Μποέμιανς για το Europa Conference League, στην ήττα με 2-1. Στον επαναληπτικό, άλλοι δύο σκόρερς προστέθηκαν, καθώς οι Σβαμπ και Μπίσεσβαρ με δικά τους γκολ διαμόρφωσαν το τελικό 2-0.

Ακολούθησε το εντός έδρας παιχνίδι με τη Ριέκα, στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ σκόραρε (1-1 τελικό), όμως, αυτό το γκολ το σημείωσε αντίπαλος σε βάρος της ομάδας του, και συγκεκριμένα ο Γκάλεσιτς. Στον επαναληπτικό, ο “Δικέφαλος” βρήκε άλλους δύο καινούργιους σκόρερς, τους Καντουρί και Μουργκ, οι οποίοι έγραψαν το τελικό 0-2.

Το πρωτάθλημα της Super League 1 δεν ξεκίνησε καλά για τον ΠΑΟΚ, που ηττήθηκε εντός έδρας 0-1 από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ακολούθησε ο πρώτος αγώνας στον 6ο όμιλο του ECL, εκτός έδρας απέναντι στη Λίνκολν. Νίκησε ο ΠΑΟΚ με σκορ 0-2, με τους Άκπομ και Μίτριτσα να προσθέτουν κι αυτοί τα ονόματά τους στη λίστα των σκόρερς.

Αυτή ήταν η πρώτη από ένα σερί τεσσάρων νικών εντός κι εκτός Ελλάδας. Οι άλλες τρεις που ακολούθησαν ήταν: 0-1 στην Τρίπολη με γκολ του Βιεϊρίνια, 1-2 στο Αγρίνιο με γκολ των Μίτριτσα και Σίντκλεϊ, 2-0 στην Τούμπα κόντρα στην ΑΕΚ με γκολ των Μπίσεσβαρ και Κούρτιτς. Το σερί τελείωσε εκεί, καθώς ακολούθησε εντός έδρας ισοπαλία (1-1) με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, με τον Άκπομ να πετυχαίνει δεύτερο ευρωπαϊκό γκολ. Τον πρώτο αυτόν κύκλο αγώνων έκλεισε η εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, στην οποία ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-3 με γκολ των Σφιντέρσκι, Κούρτιτς και Αουγκούστο.

Πρακτικώς, αυτό σημαίνει ότι μέχρι τώρα έχουν πετύχει γκολ και οι τρεις φορ (Ολιβέιρα, Σφιντέρσκι και Άκπομ), τέσσερις μεσοεπιθετικοί (Μπίσεσβαρ, Καντουρί, Μουργκ και Μίτριτσα), τρεις μέσοι (Κούρτιτς, Σβαμπ και Αουγκούστο) και δύο αμυντικοί (Βιεϊρίνια και Σίντκλεϊ). Από αυτούς, στα δύο γκολ στη σεζόν έχουν φτάσει οι Μπίσεσβαρ, Μίτριτσα, Άκπομ και Κούρτιτς.

Εστιάζοντας ειδικότερα στο ελληνικό πρωτάθλημα, είναι χαρακτηριστικό ότι τα οχτώ (8) γκολ του ΠΑΟΚ στις πέντε πρώτες αγωνιστικές πέτυχαν επτά (7) διαφορετικοί παίκτες. Μόνο ο Γιάσμιν Κούρτιτς έχει δύο, το ένα με το εύστοχο πέναλτι κόντρα στην ΑΕΚ και το άλλο με απευθείας εκτέλεση φάουλ κόντρα στον ΟΦΗ. Από ένα γκολ έχουν οι Αουγκούστο, Σφιντέρσκι, Σίντκλεϊ, Βιεϊρίνια, Μίτριτσα και Μπίσεσβαρ.

Στην Ευρώπη μέχρι τώρα έχουν σκοράρει οι Ολιβέιρα, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Μουργκ και Άκπομ, με τον τελευταίο να έχει πετύχει δύο (2), χωρίς να έχει βρει δίχτυα ακόμη στις εντός συνόρων αναμετρήσεις της ομάδας. Όπως και να έχει, ο Ρασβάν Λουτσέσκου ασφαλώς και νιώθει άνετα με τον τρόπο που παίζει ο ΠΑΟΚ να βγάζει σκόρερς σε κάθε ματς κι ας είναι διαφορετικοί κάθε φορά. Το ίδιο αποτέλεσμα έχει για την ομάδα, αρκεί να έρχονται οι νίκες…

Keywords
Τυχαία Θέματα