ΠΑΟΚ: Οι διεθνείς μπαίνουν ξανά σε ρυθμό

Σε αγωνιστικούς ρυθμούς επιστρέφουν εντός των προσεχών ημερών οι διεθνείς παίκτες του ΠΑΟΚ. Όσοι έχουν υποχρεώσεις με τις Εθνικές του ομάδες θα φορέσουν και πάλι τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια, καθώς το πενθήμερο από 6 έως 10 Ιουνίου θα γίνουν διεθνή παιχνίδια, είτε φιλικά, είτε για τα Προκριματικά του ερχόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου (2026).

Συγκεκριμένα, αυτοί που έχουν κληθεί είναι οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Ντομινίκ Κοτάρσκι, Σέρτζιο

Πένια και Ματέους Βιετέσκα, Γιάννης Κωνσταντέλιας και Δημήτρης Πέλκας. Για τους έξι αυτούς παίκτες, το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου το πρόγραμμα έχει προπονήσεις και αγώνες.

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς κλήθηκε στην Εθνική Σερβίας για τις αναμετρήσεις με την Αλβανία (7/6, εκτός) και Ανδόρα 10/6 (εντός) για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το ίδιο και ο Ντομινίκ Κοτάρσκι στην Εθνική Κροατίας (Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026), για τους αγώνες με το Γιβραλτάρ (6/6, εκτός) και την Τσεχία (9/6, εντός).

Ο Σέρτζιο Πένια έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Περού για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, με αντιπάλους την Κολομβία (6/6, εκτός) και τον Ισημερινό (10/6, εντός). Όσο για τον Βιετέσκα, η Πολωνία αντιμετωπίζει τη Μολδαβία εντός στις 6/6, σε φιλικό αγώνα, και τη Φινλανδία εκτός στις 10/6 για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026.

Σε ό,τι αφορά στους Κωνσταντέλια και Πέλκα, οι δύο Έλληνες παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν υποχρεώσεις με την Εθνική Ελλάδας στις 7 και 10 Ιουνίου. Και οι δύο αγώνες της ελληνικής ομάδας θα γίνουν στο Παγκρήτιο Στάδιο και αντίπαλοι θα είναι κατά σειρά η Σλοβακία και η Βουλγαρία. Η βουλγάρικη ομάδα θα είναι χωρίς τον αρχηγό της, Κιρίλ Ντεσπόντοφ, ο οποίος είναι σε φάση ανάρρωσης από τον τραυματισμό που είχε στο τέλος της περασμένης σεζόν, στον ΠΑΟΚ.

Αναστάτωση με Μπάμπα!

Μιας κι ο λόγος για τους διεθνείς του ΠΑΟΚ, να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες έχει προκληθεί… αναστάτωση στην Γκάνα, σχετικά με την επιστροφή ή όχι του Μπάμπα Ράχμαν στην Εθνική ομάδα. Ο Μπάμπα έχει σταματήσει να αγωνίζεται για την ομάδα της χώρας του από το 2023, λόγω ενός επεισοδίου από συμπατριώτες του φιλάθλους σε βάρος του.

Τα “μαύρα αστέρια” δίνουν φιλικό την Τετάρτη 28 Μαΐου με αντίπαλο τη Νιγηρία στο Gtech Community Stadium, στο Λονδίνο. Τις τελευταίες ημέρες η αποστολή της Εθνικής Γκάνας είναι εκεί, λοιπόν, και προετοιμάζεται για το φιλικό.

Ο Μπάμπα, ο οποίος έχει σπίτι στο Λονδίνο, πέρασε για να τους χαιρετίσει. Η παρουσία του και μόνο, όμως, στην αποστολή, έδωσε τροφή για σχολιασμό και αμέσως βγήκε το συμπέρασμα ότι επιστρέφει στην Εθνική. Κάτι που όπως φαίνεται δεν ισχύει, μιας και δεν βρίσκεται στις κλήσεις του Ομοσπονδιακού προπονητή, Ότο Άντο.

Keywords
Τυχαία Θέματα