ΠΑΟΚ: Με τις καλύτερες των προϋποθέσεων…..

Η σειρά των αγώνων κόντρα στον Παναθηναϊκό σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο μέσα σε διάστημα οκτώ ημερών ολοκληρώθηκε μ’ επιτυχία για τον ΠΑΟΚ, πλέον ανήκει – για τα καλά – στο παρελθόν και σήμερα αντιμετωπίζει τον Λεβαδειακό επιστρέφοντας στα του Πρωταθλήματος για την 20η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Μοναδικός στόχος για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους ποδοσφαιριστές του αποτελούν οι τρεις βαθμοί της νίκης προκειμένου

να επιστρέψουν στην 3η θέση της βαθμολογίας όπου και βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο Ολυμπιακός έχοντας έναν αγώνα περισσότερο και τις δύο ομάδες να αναμετρώνται την προσεχή Κυριακή στο γήπεδο της Τούμπας, έξι αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου.

Η προσοχή στην εξής διαφορά

Κόντρα στις – θεωρητικά – μεγάλες ομάδες, όπως είναι ο Παναθηναϊκός, το ισχυρό κίνητρο μοιάζει ως αυτονόητο για τον κάθε ποδοσφαιριστή γι’ αυτό κι η μετάβαση από τέτοιες αναμετρήσεις σε αντίστοιχες όπως η σημερινή κόντρα σε ομάδες που μάχονται για τη σωτηρία τους, αποτελεί ένα σημαντικό στοίχημα διαχείρισης για την τεχνική ηγεσία.

Επί προσθέτως, σημαντικό πρόβλημα αποτελούν και οι απουσίες καθώς – όχι μόνον – δεν υπάρχουν επιστροφές από το ιατρικό δελτίο (σ.σ. Λύρατζης, Τσαούσης, Κούρτιτς, Ελ Καντουρί, Κουαλιάτα, Μουργκ) αλλά έχουν προστεθεί κι οι δύο τιμωρημένοι Ντόουγκλας και Τόμας, ο μεν πρώτος είχε δηλωθεί να εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής για τη συμπλήρωση τεσσάρων κίτρινων καρτών κι ο δεύτερος για την κόκκινη που αντίκρυσε ο Ισπανός επιθετικός την περασμένη Πέμπτη στη Λεωφόρο.

Κατά συνέπεια οι επιλογές για τον 52χρονο Ρουμάνο τεχνικό είναι περιορισμένες δυσχεραίνοντας σημαντικά το πλάνο διαχείρισης του που τηρεί ευλαβικά σε διαδοχικούς αγώνες σε περιορισμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να τους έχει όλους υγιείς και ει το δυνατόν «φρέσκους».

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Οι επισημάνσεις και το πάθημα του 1ου γύρου

Στις συζητήσεις που έγιναν όλες αυτές τις ημέρες τονίστηκε επανειλημμένα η διαφορετικότητα της κατάστασης σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, η δεδομένη προτεραιότητα της ομάδας του ΓιάσμινκοΒέλιτς πρωτίστως να προστατέψει τα μετόπισθεν παρατάσσοντας μια συμπαγή ομάδα, έχοντας κοντά τις γραμμές της κι η οποία θα ψάξει στην αντεπίθεση ή σε κάποια στατική φάση το γκολ.

Ταυτόχρονα κατέστη σαφές πως απαιτείται απόλυτη συγκέντρωση, ανάλογη αποτελεσματικότητα κι όσο το δυνατόν πιο νωρίς προκειμένου η πάροδος της ώρας να μην πριμοδοτεί μ’ αυτοπεποίθηση τους Βοιωτούς όσο διατηρείται το 0-0. Είναι μια ομάδα από αυτές που είχαν «πληγώσει» τον «Δικέφαλο» στο αντίστοιχο ματς του 1ου γύρου όταν ναι μεν ο ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί με τον Νάρεϊ αλλά και ισοφαρίστηκε στο 90+3’ από τον Μπελμόντ ενώ παραλίγο θα έχανε το ματς σε μία από τις τελευταίες φάσεις της αναμέτρησης.

Άλλος ΠΑΟΚ

Ωστόσο, από τότε μέχρι σήμερα έχει κυλήσει μπόλικο νερό στ’ αυλάκι και για τις δύο ομάδες, με τους «Ασπρόμαυρους» να τρέχουν αήττητο σερί δέκα τριών αγώνων με δέκα νίκες, τρεις ισοπαλίες και παθητικό – μόλις – δύο γκολ. Κι αυτό μαρτυρά πολλά και για το πόσο διαφορετική είναι πλέον η ομάδα και για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται πλέον.

Όπως συνέβη και στις πρόσφατες αναμετρήσεις, οι αλλαγές στο αρχικό σχήμα αναμένεται να είναι περιορισμένες, πιθανολογείται τέσσερις τον αριθμό συνολικά, δύο στην αμυντική γραμμή, μία στα χαφ και μία μεσοεπιθετικά. Στο 4-2-3-1 θέση λογίζεται πως έχουν ο Κοτάρσκι κάτω από την εστία, οι Σάστρε, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια στην άμυνα, Σβαμπ-Ντάντας στα χαφ, Αν.Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον (σ.σ. πιθανό ντεμπούτο του Βραζιλιάνου σε αρχικό σχήμα) στη γραμμή των μεσοεπιθετικών κι ο Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης αλλά δε θα πρέπει ν’ αποκλείεται κάποια έκπληξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα