ΠΑΟΚ: Καθοριστικό ραντεβού

Απόψε, στις 19:30 (NOVASPORTS PRIME) στο γήπεδο της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής για τη Super League Interwetten, με τις δύο ομάδες να χωρίζουν εννιά βαθμοί καταλαμβάνοντας τη 2η και την 1η θέση της κατάταξης αντίστοιχα.

Η

ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου προέρχεται από ένα νικηφόρο σερί έξι αγώνων, δείχνει να έχει αφήσει πίσω της τις δύσκολες ημέρες του περασμένου Νοέμβρη καλύπτοντας σημαντικό μέρος του χαμένυ βαθμολογικού εδάφους που προήλθε από τις τρεις διαδοχικές ήττες που είχε γνωρίσει από Ατρόμητο, Άρη και Ιωνικό.

Το … turning point κι η ειδοποιός διαφορά

Στους τέσσερις αγώνες που έχει προλάβει να δώσει ως τώρα από την αλλαγή του έτους, τρεις για το Πρωτάθλημα κι έναν για το Κύπελλο, κατάφερε να κρατήσει το «μηδέν», παρουσιάζοντας μια ζηλευτή επιθετική παραγωγικότητα σκοράροντας μεν εννιά φορές  αλλά μένοντας δίχως γκολ στη μοναδική αναμέτρηση εξ αυτών που είχε τον χαρακτήρα ντέρμπι, ήτοι ο πρώτος προημιτελικός του Κυπέλλου με την «Ένωση» στην Τούμπα.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό πιθανόν να είναι η πλέον σημαντική ευκαιρία για τον «Δικέφαλο» να ξαναμπεί με αξιώσεις στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης καθώς σε περίπτωση νίκης μειώνει τη διαφορά στους έξι βαθμούς και μεταφέρει την πίεση απόλυτα στις τάξεις της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς. Στοιχείο που αναδεικνύει την ιδιαιτερότητα και τη σημασία της επικείμενης αναμέτρησης, ασχέτως αν ο 52χρονος Ρουμάνος τεχνικός, στις αποκλειστικές δηλώσεις του στα κανάλια Novasports χθες έκανε λόγο για ένα απλό ματς τριών βαθμών.

Στην ουσία είναι κάτι πολύ περισσότερο καθώς οι ευεργετικές συνέπειες της ομάδας που θα καταφέρει να επικρατήσει θα τη συνοδεύουν και μετά το τέλος του ενενηνταλέπτου. Ναι μεν ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε μια κομβική χρονική στιγμή ανασυγκρότησης κι αναδιάρθρωσης του έμψυχου δυναμικού του, όμως από τη στιγμή που δείχνει ικανός να τη συνδυάσει αγωνιστικά και με τη διεκδίκηση της κορυφής θα την επιχειρήσει με όλες του τις δυνάμεις, έχοντας άλλες έξι αγωνιστικές μέτά το σημερινό ματς, για το τέλος της κανονικής περιόδου και με τη μετέπειτα  προοπτική των πλέι οφ.

Το πλάνο δράσης

Ο «Δικέφαλος» θέλει να οικοδομήσει πάνω στη βελτιωμένη ανασταλτική του λειτουργία, να μπορέσει να βγάλει σωστή αντίδραση στη δεδομένη πίεση που θα προσπάθήσει να του ασκήσει από τα πρώτα μέτρα έξω από την περιοχή του ο αντίπαλος, να πάει σε ορθολογική ανάπτυξη αποφεύγοντας τις μακρινές μεταβιβάσεις που φαντάζουν εύκολη λεία για την ψηλή αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού, να εκμεταλλευτεί την επιθετική του δεινότητα και να επιδείξει ακρίβεια στις δημιουργίες που θα δημιουργήσει αξιοποιώντας και τις στατικές φάσεις.

Ο Τσούμπα Ακπομ ΠΗΓΗ: In Time Sports

Σημαντικός αρωγός στα σχέδια της τεχνικής ηγεσίας αποτελεί η διαθεσιμότητα των ποδοσφαιριστών του. Στο απουσιολόγιο υπάρχουν μόνον τα ονόματα των δύο τραυματιών, Ομάρ Ελ Καντουρί και Νέλσον Ολιβέιρα. Ο κ. Λουτσέσκου άφησε – επίσης – εκτός τους Βαρέλα, Εσίτι αλλά στην αποστολή, πέραν του Ζοάν Σάστρε που έκανε ντεμπούτο με γκολ στον Βόλο πριν από μια εβδομάδα, συμπεριλαμβάνεται και ο νεοαποκτηθείς Φελίπε Σοάρες.

Καθοριστική, ως προς την έκβαση του αγώνα, αναμένεται να είναι η παρουσία και η απόδοση-συνεργασίες-ες των τριών μέσων Τσιγγάρα–Κούρτιτς–Ντόουγκλας, ενώ σημείο αναφοράς πλέον αποτελεί η παρουσία του Άκπομ. Τόσο σ’ επίπεδο δημιουργίας, όσο και σ’ αυτό της εκτελεστικότητας ο Βρετανός – νιγηριανής καταγωγής – επιθετικός έχει αποδείξει πλέον πως μπορεί και διαδραματίζει ουσιαστικότατο ρόλο. Ενδεικτικές ήταν και οι αποκλειστικές του δηλώσεις χτες στα κανάλια Novasports.

Η πρόβλεψη

Κατά συνέπεια, ο καταρτισμός του αρχικού σχήματος δε φαντάζει ως κι η πλέον εύκολη υπόθεση για τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Στο 4-2-3-1 επιθετικά, που μετατρέπεται σε 4-4-2 ανασταλτικά, τη θέση του κάτω από τα δοκάρια διατηρεί ο Πασχαλάκης. Στην αμυντική γραμμή, από δεξιά προς τ’ αριστερά αναμένεται σίγουρα να δούμε τους Λύρατζη, Ίνγκασον, Σίντκλεϊ κι έναν εκ των Μιχαηλίδη–Κρέσπο ως παρτενέρ του διεθνή Ισλανδού αμυντικού στο κέντρο της άμυνας.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Το δίδυμο στα χαφ των Τσιγγάρα–Κούρτιτς δεν αλλάζει, ενώ μεσοεπιθετικά θέση στο δεξί άκρο αναμένεται να πάρει ο Άντρια Ζίβκοβιτς, στον άξονα παραμένει ο Αουγκούστο και το δεύτερο ερωτηματικό του αρχικού σχήματος αφορά το αριστερό άκρο με τον Μπίσεσβαρ και τον Μιτρίτσα, που τελευταία ξεκινάει ως βασικός, να ερίζουν γι’ αυτήν. Την 11άδα ολοκληρώνει ο Άκπομ στην κορυφή της επίθεσης.

Τα πολλά κι άκρως ενδιαφέροντα αγωνιστικά ερωτήματα θ’ απαντηθούν σε λίγες ώρες στο γήπεδο της Τούμπας. Καλή συνέχεια, καλή δύναμη …

Keywords
Τυχαία Θέματα