ΠΑΟΚ-Ηρακλής 72-69: Βάφτηκε «ασπρόμαυρο» το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης (hls)

Μετά από τέσσερις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Basketball Champions League ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την πρώτη του φετινή επίσημη νίκη.

Και μάλιστα το έκανε σε ένα από τα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με αντίπαλο τον Ηρακλή. Πρώτος σκόρερ των

νικητών ο Μάρβιν Τζόουνς με 15 πόντους (είχε και 8 ριμπάουντ), ενώ ο Νταβίντ ΝτιΛέο έκανε double-double με 10 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Για τον Ηρακλή, ο Τόνι Ντάγκλας σκόραρε 16 πόντους (4/7 τρίποντα) αλλά δεν έφταναν.

Το ματς:

Σπουδαίο ξεκίνημα για τον Ηρακλή, ο οποίος σκόραρε 8 αναπάντητους πόντους σε δύο λεπτά για να αναγκάσει τον Άρη Λυκογιάννη να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Δικέφαλος του Βορρά με τους Γκρίφιν και Τζόουνς μάζεψε την διαφορά μέχρι το τρίποντο (8-11) αλλά σε εκείνο το σημείο οι Αμερικανοί των φιλοξενούμενων πήραν «φωτιά» και διαμόρφωσαν το 10-20 της πρώτης περιόδου.

Το δεύτερο δεκάλεπτο άνηκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι μέσα σε πέντε αγωνιστικά λεπτά κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν το ματς στους 16 πόντους με επιμέρους σκορ 16-6. Τολιόπουλος και Τζόουνς ήταν οι πρωταγωνιστές του σερί αλλά η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου πήρε και πάλι την πρωτοκαθεδρία. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια στο 33-37, έπειτα από δύο βολές του Κωνσταντίνου Παπαδάκη.

Στην τρίτη περίοδο, ο ΠΑΟΚ συνέχισε δυναμικά, όπως δηλαδή τελείωσε το πρώτο μέρος. Βρήκε μεγάλα σουτ, έπαιξε καθοριστικές άμυνες και αφότου προσπέρασε (μέσα σε δύο λεπτά), προηγήθηκε μέχρι και με εννέα (54-45) χάρη σε ένα τρίποντο του Βλάντο Γιάνκοβιτς. Το δεκάλεπτο έληξε στο 56-48 με την ομάδα του Λυκογιάννη να έχει χτίσει τις βάσεις για την τελική επικράτηση.

Στο τελευταίο και καθοριστικό κομμάτι του αγώνα ο Γηραιός ξεκίνησε πιο δυνατά. Ντάνιελς με τρίποντο και Λιντς με καλάθι μείωσαν το παιχνίδι στους τρεις πόντους (56-53). Εν συνεχεία ο ρυθμός έπεσε, οι δύο ομάδες ήταν νευρικές και άστοχές με τον Δικέφαλο όμως να διατηρεί το προβάδισμα. Στο 38ο αγωνιστικό λεπτό ο Ντάγκλας πυροβόλησε από τα 6,75μ. αλλά ο ΠΑΟΚ με μικρό 4-0 σερί επανάφερε την διαφορά στους 5 (68-63). Ο Ντάγκλας πήρε το μεγάλο σουτ για τους φιλοξενούμενους με το σκορ στο 70-67, αστόχησε όμως και έτσι ο ΠΑΟΚ με τις βολές του ΝτιΛέο κλείδωσε τη νίκη. Το μόνο που κατάφερε ο Λιντς ήταν να διαμορφώσει το τελικό 72-69.

Τα δεκάλεπτα: 10-20, 33-37, 56-48, 72-69

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα