ΠΑΟΚ: Ιδανικός επίλογος ….

Χάρη στα γκολ των Ζαμπά και Μιχαηλίδη (σ.σ. 37’ και 52’ αντίστοιχα) ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα από τη Λαμία με 2-0και ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο της Super League Interwetten κατοχυρώνοντας τη 2η θέση της βαθμολογίας εν όψει των

Play Offs.

Μια επικράτηση σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, μέσα σε εντονότατη βροχόπτωση στο πρώτο ημίχρονο, μέχρι και … χαλάζι για ελάχιστο χρονικό διάστημα, με ποικίλα οφέλη, αφού πέραν όλων των άλλων ήταν κι η ύστατη αγωνιστική υποχρέωση πριν από τον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Europa Conference League κόντρα στη Γάνδη, την προσεχή Πέμπτη στο γήπεδο της Τούμπας.

Η αντεπίθεση διαρκείας

Το χθεσινό ματς αποτέλεσε τον ιδανικό επίλογο σε μια αντεπίθεση διαρκείας που ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη και μετά το χειρότερο αγωνιστικό διάστημα της φετινής σεζόν, όταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου κι οι ποδοσφαιριστές του υποχρεώθηκαν σε τρεις διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα από Ατρόμητο εκτός, Άρη εντός και Ιωνικό εκτός.

Ήταν το σημείο «μηδέν» κατά το οποίο ο Ρουμάνος τεχνικός ένιωσε την ανάγκη να βγει και να ομολογήσει δημόσια την κακή εκτίμηση που είχε κάνει στο ξεκίνημα της σεζόν αλλάζοντας ρότα σε αρκετούς, καίριους τομείς, ανάμεσα στους οποίους και τη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού του.

Σε συνάρτηση και με την αναδιάρθρωση που ακολούθησε μέσα κι από τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο παράλληλα με την έλευση του Ζοζέ Μπότο, η ομάδα πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό σερί στο πρωτάθλημα παραμένοντας αήττητη για δέκα τέσσερις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, επιστρέφοντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Ταυτόχρονα προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου ξεπερνώντας τον σκόπελο της ΑΕΚ στα προημιτελικά ενώ αρχικά προκρίθηκε στους «32» του Europa Conference League όπου και αναμετρήθηκε επιτυχώς με τη διόλου ευκαταφρόνητη πρωτοπόρο του δανέζικου πρωταθλήματος, Μίντγιουλαντ.

Η απόδειξη των αριθμών

Προς επίρρωση των παραπάνω ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα με την καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή του δεύτερου γύρου στο πρωτάθλημα, όπως φάνηκε χθες και στο γράφημα που προβλήθηκε στην «Ώρα των Πρωταθλητών».

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις κι η υφή αυτών οδήγησαν τους επιτελείς της ομάδας στη δημιουργία δύο γκρουπ, με χαρακτηριστικά και ποδοσφαιρικές αρετές προσαρμοσμένες στις ανάγκες της κάθε περίπτωσης. Σε κάθε περίπτωση, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο όμως εν προκειμένω τα δεδομένα ήταν απολύτως συγκεκριμένα καθώς δε μιλάμε για μια μονοδιάστατη κατάσταση αλλά για τον συνδυασμό αρκετών και κρίσιμων, όπως οι αγωνιστικές υποχρεώσεις κι η αναδιάρθρωση του έμψυχου δυναμικού να φαντάζουν ως οι πλέον σημαντικές.

Η έκπληξη

Χαρακτηριστικές ήταν κι οι δηλώσεις του 53χρονου Ρουμάνου τεχνικού μετά το χθεσινό ματς κάνοντας λόγο για … έκπληξη αναφορικά με το πού βρίσκεται αυτήν τη στιγμή η ομάδα του, τί πραγματεύεται σε όλες τις διοργανώσεις που μετέχει και πώς περιμένει να συνεχίσει να πορεύεται. Μια αίσθηση περισσότερο αποτέλεσμα της κατάστασης που είχε βρεθεί πριν από όχι και τόσο πολύ καιρό παρά οτιδήποτε άλλο.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Είναι ο ίδιος που επαναλαμβάνει και τονίζει σε κάθε ευκαιρία πως η ομάδα δημιουργείται αυτήν τη στιγμή με χρονικό ορίζοντα που ξεπερνάει το τέλος της φετινής σεζόν. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχουν διαρκώς υπ’ όψη. Η μετάβαση από το τέλος μιας εποχής στην επόμενη ποτέ δεν είναι εύκολη με τον βαθμό δυσκολίας να υπερπολλαπλασιάζεται όταν αυτό συμβαίνει κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Η συνέχεια

Σαφώς και τίποτα δεν έχει τελειώσει, τίποτα δεν έχει εξασφαλιστεί και τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται βέβαιο, αλλά όπως οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές στις δημόσιες τοποθετήσεις τους μιλούν για εξατομικευμένη θεώρηση της εκάστοτε αγωνιστικής υποχρέωσης, το ίδιο συνεπάγεται και σ’ επίπεδο κριτικής αλλά και σ’ αυτό της ανάγκης βελτίωσης-αποτελεσματικότητας. Η επιτυχία με την αποτυχία είναι πάρα μα πάρα πολύ κοντά και τις περισσότερες φορές μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που τις ορίζουν. Καλή δύναμη, καλή συνέχεια και καλή Σαρακοστή ….  

Keywords
Τυχαία Θέματα