ΠΑΟΚ: Η πολυδιάστατη ευκαιρία του…

Συμπληρώνεται μία εβδομάδα μετά την πρώτη ήττα του ΠΑΟΚ αφού έτρεξε ένα αήττητο σερί έντεκα αγώνων που τον έφεραν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η ήττα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 17ης Αγωνιστικής τον έφεραν ένα σκαλοπάτι πιο κάτω, πίσω από τον Παναθηναϊοκό, συγκάτοικο με την ΑΕΚ. Με τον ίδιο – ακριβώς τρόπο έχει την ευκαιρία ν’ ανακτήσει την πρωτεκαθεδρία απόψε, εφόσον επικρατήσει του ΠΑΣ Γιάννινα. Μιας

ομάδας που ναι μεν βρίσκεται στον πυθμένα της κατάταξης αλλά για τον ίδιο λόγο έχει απόλυτη ανάγκη βαθμό-ούς.

Μεσοβδόμαδα η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου νίκησε στο «Πανθεσσαλικό Στάδιο» τον Βόλο – για δεύτερη φορά στη φάση των «16», το είχε κάνει και στο αντίστοιχο ματς της Τούμπας – και προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας betsson, με τον Γιάννη Κωνσταντέλια να δείχνει τον… δρόμο στους συμπαίκτες του.

Αυτό ήταν και το τρίτο ματς που έδωσε ο «Δικέφαλος» μετά τη διακοπή των εορτών. Απολογισμός, δύο νίκες (με ΟΦΗ εντός και Βόλο εκτός) και μία ήττα (με Άρη εκτός). Κοινός παρονομαστής όλων αυτών ήταν πως – σχεδόν – σε κανένα η ομάδα δεν έπιασε την απόδοση που είχε πριν από τα Χριστούγεννα. Ίσως, μ’ εξαίρεση τα τελευταία δεκάλεπτα σε κάθε ημίχρονο κόντρα στην κρητική ομάδα, δε θύμισε αυτά που (απ)έδειξε ό,τι μπορεί να κάνει, όπως έπραξε στους αγώνες που προηγήθηκαν.

Οι απουσίες των Εκόνγκ, Σαμάτα, που βρίσκονται στο Κύπελλο Αφρικής δεν μπορούν να σταθούν ως δικαιολογίες. Το πλέον λογικό και φρόνιμο – μοιάζει να – είναι πως οι ποδοσφαιριστές του 54χρονου Ρουμάνου τεχνικού, αναζητούν τον ρυθμό τους. Αυτόν που τους κατέστησε ως επικεφαλής με στατιστικά παράσημα την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα στη Λίγκα.

Η επικείμενη αναμέτρηση – λοιπόν – είναι και μία ευκαιρία να ξαναβρεί τον ρυθμό του κι όχι μόνον. Μέσα από τον εν λόγω αγώνα δίδεται η δυνατότητα στους πρωταγωνιστές να δείξουν πως… παθαίνουν και μαθαίνουν. Όπως έλεγε χθες ο Παντελής Κωνσταντινίδης μιλώντας αποκλειστικά στο Novasports.gr, υπάρχουν θέματα που χρήζουν άμεσης (επι)διόρθωσης.

Πράγματα όπως ο τρόπος με τον οποίο μπαίνει η ομάδα σε κάθε αγώνα. Όχι αφελή, ούτε χαλαρό αλλά σίγουρα όχι με την απαιτούμενη συγκέντρωση κι αποφασιστικότητα ίσως πλην μίας ή δύο περιπτώσεων, στις οποίες το γρήγορο γκολ έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Κάθε άλλο παρά τυχαίες ήταν κι οι αντίστοιχες τοποθετήσεις του Σουαλιό Μεϊτέ και του Ζόαν Σάστρε, στις συνεντεύξεις τους στο Novasports.gr Απόλυτη συγκέντρωση ανέφερε ο Γάλλος μέσος , ένταση κι επιθετικότητα ο Ισπανός – ακραίος – αμυντικός.

Κάτι που σημαίνει πως αφενός γνωρίζουν τί απασχολεί και το πλέον σημαντικό, το πώς μπορούν και πρέπει να το διορθώσουν. Γι’ αυτό και το σημερινό ματς είναι – επίσης – μια ευκαιρία.

Πιθανολογείται πως μέχρι το τέλος του μήνα, πέραν του σημερινού, ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να δώσει άλλους πέντε αγώνες. Στον Βόλο – αυτήν τη φορά – για το Πρωτάθλημα με εντελώς διαφορετικά δεδομένα καθώς η ομάδα του Άνχελ Λόπεθ βρίσκεται εντός της επικίνδυνης ζώνης, δύο με τον Πανσερραϊκό για το Κύπελλο και θα ολοκληρώσει με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Τούμπας.

Περιμένοντας την αξιοποίηση της πολυδιάστατης ευκαιρίας λοιπόν… Καλή δύναμη, καλή συνέχεια…

Keywords
Τυχαία Θέματα