ΠΑΟΚ: Η επιτομή του «κανείς δεν περισσεύει»

Ώρα Ευρώπης για τον ΠΑΟΚ καθώς δέκα πέντε ημέρες μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα στη φάση των ομίλων του Europa Conference League στο Γιβραλτάρ, απόψε στις 22.00 στο γήπεδο της Τούμπας «ανοίγει» τον κύκλο των εντός έδρας αναμετρήσεων υποδεχόμενος τη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Η ειδοποιός διαφορά και οι “απώλειες”

Τί έχει αλλάξει στο μεσοδιάστημα; Ο Ραζβάν Λουτσέσκου με τους ποδοσφαιριστές του,

είχαν πάει στο πρώτο ματς της συγκεκριμένης διοργάνωσης μετά το στραβοπάτημα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην 1η αγωνιστική. Αλλά από την αναμέτρηση με τη Λίνκολν κι ένθεν μετράει μόνον νίκες, έχοντας δοκιμαστεί – κατά σειρά – σε Τρίπολη, Αγρίνιο και Τούμπα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Κάτι που σημαίνει πως έχουν επιτευχθεί σημαντικά βήματα προόδου στον τομέα της ψυχολογίας και της αυτοπεποίθησης μεν και όχι μόνον.

Πάραυτα πρέπει να τονιστούν και οι καίριες απώλειες που έχει υποστεί ο «Δικέφαλος» καθώς αποχώρησαν με τραυματισμό οι Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μουργκ, ονόματα που προστέθηκαν στη γεμάτη από σημαντικότατες μονάδες λίστα απόντων με τους προϋπάρχοντες σ’ αυτήν, Ίνγκασον, Ελ Καντουρί, Ολιβέιρα. Κι όμως η ομάδα όχι μόνον δεν πτοήθηκε. Τουναντίον επικράτησε στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν κόντρα στην «Ένωση» παρουσιάζοντας την πλέον πειστική εικόνα ως τώρα.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Μ’ εξαίρεση τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, είχε τον έλεγχο του αγώνα, αμύνθηκε σωστά και πολύ προσεκτικά ελέω του νεαρού διδύμου των κεντρικών αμυντικών (σ.σ. Μιχάι-Μιχαηλίδη), είχε σωστές τοποθετήσεις και αποστάσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών, αντίστοιχες αλληλοκαλύψεις, πήρε το νευραλγικό χώρο του κέντρου παρότι υστερούσε σε ταχύτητα, κατάφερε όμως την πολυπόθητη ισορροπία βγάζοντας ταχύτατες αντεπιθέσεις, με όμορφη και ορθολογική ανάπτυξη «σπάζοντας» ιδανικά την πίεση που επιχείρησε να του ασκήσει από τα πρώτα μέτρα έξω από την περιοχή του η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Για να συμβεί αυτό καταλυτικό ρόλο διαδραμάτισαν δύο παράγοντες. Η καινοτομία της χρησιμοποίησης του Ντόουγκλας πίσω από τον επιθετικό, έχοντας μια τετράδα μπροστά που έτρεχε και πίεζε ασταμάτητα και τα … κέφια του αναγεννημένου Μπίσεσβαρ. Αμφότερα αδιαμφισβήτητα έργα του 52χρονου Ρουμάνου τεχνικού, ο οποίος έχοντας σταχυολογήσει τις υπάρχουσες λύσεις στο κέντρο της μεσοεπιθετικής γραμμής κι έχοντας σαφές δείγμα γραφής από τον κάθε ποδοσφαιριστή που μπορεί να την πλαισιώσει προχώρησε στη συγκεκριμένη επιλογή, που ως τώρα τον έχει δικαιώσει απόλυτα. Ταυτόχρονα είναι αυτός που πιστεύει περισσότερο από όλους στον Ολλανδό μεσοεπιθετικό έχοντας μιλήσει σχετικά δημόσια πλείστες όσες φορές.

Το … “σήμερα”

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Τόσο ο κ. Λουτσέσκου όσο και ο Άκπομ έδωσαν χθες το στίγμα των σκέψεών τους αναφορικά με την επικείμενη αναμέτρηση που φαντάζει ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να … γίνει πιο συγκεκριμένη η κατάσταση στον όμιλο, καθώς η Σλόβαν Μπρατισλάβας – διόλου αμελητέος αντίπαλος – προέρχεται από την εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα από την Κοπεγχάγη. Αν η ομάδα από τη Δανία, που υποδέχεται σήμερα τη Λίμπερετς και ο «Δικέφαλος» συνεχίσουν με νίκες τότε θα συγκατοικήσουν στην πρώτη θέση με έξι βαθμούς, αφήνοντας στο μηδέν τις δύο προαναφερθείσεις ομάδες.

Αυτά στη θεωρία καθώς η πράξη είναι πάντα διαφορετική και πολύ πιο απαιτητική. Το σημερινό ματς κι η κυριακάτικη εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο είναι η απόσταση που χωρίζει τον ΠΑΟΚ από την πολυπόθητη διακοπή του πρωταθλήματος που άπαντες αναμένουν για να δουν ορισμένους από τους τραυματίες να επιστρέφουν. Στην αποστολή μετέχει μεν ο Βιεϊρίνια όμως δεν πρόκειτα να αγωνιστεί. Εκτός λίστας υπενθυμίζεται πως έχουν μείνει ποδοσφαιριστές όπως οι Ροντρίγκο, Καγκάβα.

Συνοψίζοντας …

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Περιθώρια πολλά δεν έχουν απομείνει σε ότι έχει να κάνει με τη διαχείριση με την ανάγκη να τονιστεί το πόσο θετικά ανταποκρίθηκαν όλοι όσοι επιστρατεύτηκαν για να καλύψουν τις όποιες ανάγκες επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο πως … κανείς δεν περισσεύει. Κατά συνέπεια δεν αναμένονται πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση μ’ αυτό της περασμένης Κυριακής αλλά λίγες ώρες έμειναν οπότε λίγη υπομονή και οι σχετικές απαντήσεις θα προκύψουν περί τη μία ώρα πριν από τη σέντρα. Καλή συνέχεια, καλή δύναμη …

Keywords
Τυχαία Θέματα