ΠΑΟΚ: Η ευκαιρία του…. (vids)

Η πιο μεγάλη ώρα είναι …. τώρα. Έχοντας ολοκληρώσει την προετοιμασία του, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στη μάχη των συγκάτοικων της 3ηςθέσης της βαθμολογίας κι απόσταση πέντε βαθμών από την κορυφή της.

Τα δεδομένα …

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, με παρακαταθήκη και τη νίκη στον αντίστοιχο αγώνα του πρώτου γύρου, έχοντας (απο)δείξει τα «δόντια» της σε συνθήκες ντέρμπι θέλει να διευρύνει το αήττητο σερί της

και να επικρατήσει εισπράττοντας πλούσια οφέλη καθώς πέρα από τους τρεις βαθμούς, η «ένεση» αυτοπεποίθησης κι η ψυχολογία που θ’ αποκομίσει σ’ αυτό το ενδεχόμενο είναι στοιχεία υπερπολύτιμα και μοναδικά.

Για πρώτη φορά τον τελευταίο καιρό τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές είχαν αρκετές ημέρες για να ξεκουραστούν, ν’ αποφορτιστούν ψυχικά και σωματικά μετά το γαϊτανάκι των αγώνων σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θέμα για το οποίο μίλησαν χθες αποκλειστικά στο Novasports.gr τόσο ο Άντρια Ζίβκοβιτς όσο κι ο Ίνγκι Ίνγκασον.  

Ο Κουλιεράκης πανηγυρίζει το πρώτο γκολ καριέρας με τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Το ντέρμπι κι οι καταλυτικοί παράγοντές του

Είναι ένα ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξης, όπου καταλυτικό ρόλο – ως προς την εξέλιξη της αναμέτρησης – αναμένεται να διαδραματίσουν στοιχεία όπως η δύναμη, το πάθος, οι προσωπικότητες κι ο καλώς εννοούμενος ποδοσφαιρικός εγωϊσμός. Με τους …. τόνους ν’ ανεβαίνουν τις προηγούμενες ημέρες η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έστειλε το μήνυμα στον κόσμο της που – και – σήμερα αναμένεται να δημιουργήσει το …. αδιαχώρητο στις κερκίδες της Τούμπας παρά τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν ανά τη χώρα.

Ο «Δικέφαλος», μέσα από την πρόοδο που έχει διαγράψει όλο αυτό το διάστημα, έχει δείξει πως μπορεί να διαχειριστεί πολύ πιο αποτελεσματικά ματς με τέτοια χαρακτηριστικά παρά αυτά κόντρα σε ομάδες που κλείνονται στο μισό γήπεδο και προσπαθούν να τον «πληγώσουν» με αντεπιθέσεις και στατικές φάσεις. Θα επιδιώξει να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα εξ αρχής, να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του, θα πιέσει ψηλά, θα επιδιώξει τη γρήγορη ανάκτηση της κατοχής και τη γρήγορη μετάβαση στο χώρο. Στοιχεία στα οποία αναφέρθηκε χθες κι ο κ. Λουτσέσκου μιλώντας αποκλειστικά στο Novasports.gr.

Η ευκαιρία….

Σε μια φαινομενική ισορροπία κάποια από όλα τα παραπάνω είναι πολύ πιθανό ν’ αποτελέσει και τη λεπτομέρεια που θα κάνει τη διαφορά. Χρειάζεται υπομονή κι επιμονή από το 1ο μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ομάδα να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά της, να επιβεβαιώσει τις προοπτικές της και να πορευθεί με ακόμη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές της για την απαιτητική συνέχεια που ακολουθεί.  

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ΠΗΓΗ: In Time Sports

Οι επιλογές

Το δυσάρεστο για τον Ρουμάνο τεχνικό και τους συνεργάτες του είναι το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής που ανέκυψε με τον Τάισον καθώς μυϊκές ενοχλήσεις τον έθεσαν εκτός. Εκτός παρέμεινε κι οι ανέτοιμοι Τσαούσης, Κουαλιάτα όπως επίσης κι οι τραυματίες Βιεϊρίνια, Λύρατζης, Κούρτιτς, Ελ Καντουρί, Μουργκ. Αντιθέτως ντεμπούτο σε αποστολή με τον «Δικέφαλο» κάνει ο προσφάτως αποκτηθείς Κεντζιόρα.

Δεν πρόκειται ν’ αλλάξει πολλά πράγματα η τεχνική ηγεσία καθώς το 4-2-3-1 είναι η μόνιμη επιλογή και σ’ επίπεδο προσώπων μοιάζει να υπάρχει ένα – και μόνον – δίλημμα, αυτό του παρτενέρ του Ντόουγκλας στα χαφ κι αν θα είναι ένας εκ των Ντάντας-Σβαμπ. Στο τέρμα παραμένει ο Κοτάρσκι, έχοντας μπροστά του από δεξιά προς τ’ αριστερά τους Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκη, Ρ. Σοάρες. Ντόουγκλας και Ντάντας στα χαφ, Αν. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας και Νάρεϊ μεσοεπιθετικά και στην κορυφή ο Ολιβέιρα. Σημειωτέον πως διαθέσιμος είναι και ο Τόμας μετά τη μείωση της ποινής του.

Όλες οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά σε λίγες ώρες …..

Keywords
Τυχαία Θέματα